פיצה בשרית
פיצה בשריתצילום:bogonet | iStock

מצרכים:

לבצק:


קילו קמח.

כפית שמרים.

3 כפות סוכר.

קורט מלח.

500 מל' מים פושרים.

50 מל' שמן זית.

לתערובת:

חצי קילו בשר בקר טחון. 

2 בצלים מגורדים.

כפית פלפל שחור. 

5 כפות רסק עגבניות.

קורט מלח.

רבע כוס רכז רימונים או רכז שזיפים.

150 גרם צנוברים.

פלפל חריף אחד קצוץ (לא חובה).

אופן ההכנה:

להניח בקערה את החומרים היבשים ולערבב, לאחר מכן להוסיף את הנוזלים וללוש היטב.

לתת לבצק לנוח במשך שעה ורבע (הבצק אינו תופח כמו בצק רגיל כיוון שיש בו מעט שמרים).
לשטח את הבצק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. 

לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

לערבב יחד את כל מצרכי תערובת הבשר.

להניח על כל עיגול כף מהתערובת ובעזרת היד ללחוץ על הבשר כדי שידבק טוב אל הבצק.
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

להתחיל לנשנש.

טיפ מהשף:

במקום להכין בצק אפשר להניח מהתערובת על פרוסות החלה שנשארו משבת.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7