לביבות בשר
לביבות בשרצילום: mikafotostok | iStock

ללביבות:

מצרכים:

8 תפוחי אדמה.

2 בצלים גדולים קצוצים.

עגבנייה מרוסקת.

פטרוזיליה קצוצה

כפית כמון

מלח.

2 ביצים.

200 גרם פירורי לחם זהובים.

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם למשך כשעה.

לטגן את הבצל.

לקלף את תפוחי האדמה, למעוך ולערבב היטב יחד עם הבצל המטוגן, העגבנייה,

הפטרוזיליה והתבלינים לעיסה רכה ואחידה.

למילוי בשר:

מצרכים:

200 גרם בשר טחון.

בצל קצוץ.

מלח.

כפית פלפל שחור גרוס.

שתי כפות צ'ילי מתוק או רוטב שזיפים

ניתן להוסיף גם 100 גרם צנוברים.

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל עד להזהבה.

להוסיף את הבשר, התבלינים והרוטב ולהמשיך לטגן.

כשהבשר מוכן להוסיף את הצנוברים.

לאחר שהתערובת מתקררת, ליצור כדור מהפירה, לשטח, להניח במרכזו כף מהבשר ולסגור לכדור מהודק סביב הבשר.

לגלגל כל כדור בפירורי הלחם ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה.


למילוי טונה:

מצרכים:

2 קופסאות טונה.

2 בצלים גדולים קצוצים.

גמבה חתוכה לקוביות.

כף רוטב צ'ילי.

כף רוטב סויה.

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל ולהוסיף אליו את קוביות הגמבה.

לשפוך את הרטבים.

להוסיף את הטונה בדקות האחרונות של הטיגון.

לערבב היטב ולסגור בתוך כדורי פירה באותו אופן בו סוגרים את הבשר.

לגלגל כל כדור בפירורי הלחם ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה.

טיפ מהשף:

ניתן כמובן גם ליצור כדורי פירה ריקים, לצפות בפירורים ולטגן.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7