קישים צבעוניים
קישים צבעונייםצילום: אופיר בן ארצי

יש לקנות מראש תחתיות קישים מלוחות בחנות אפיה.

כל כמות מתאימה לכשלושים קישים קטנים.

קיש בטטה:

מצרכים:

שתי בטטות.

שמנת לבישול.

 100גרם גבינה צהובה מגורדת.

50 גרם חמאה.

שתי ביצים.

חצי כוס קמח.

מלח.

אופן ההכנה:

לבשל את הבטטה במים ולמעוך היטב לפירה.

לטגן את הפירה בחמאה.

לשפוך את השמנת ולבשל במשך כחמש דקות ולצנן.

להוסיף את הביצים, הקמח והמלח ולערבב היטב.  

למלא את תחתיות הקיש ולאפות בחום של  180 מעלות במשך 20 דקות.

קיש כרישה ופסטו:

מצרכים:

כרישה קצוצה.

 50גרם חמאה.

100 גרם גבינה צהובה.

שמנת לבישול.

 50גרם רוטב פסטו.

 3ביצים.

חצי כוס קמח.

אופן ההכנה:

לטגן את הכרישה במעט שמן. 

להוסיף את הפסטו והשמנת, לבשל בין חמש לעשר דקות ולצנן. 

להוסיף את הקמח, הביצים והגבינה ולערבב היטב.

למלא את תחתיות הקיש ולאפות בחום של  180 מעלות במשך 20 דקות.

טיפ מהשף:

ניתן להכין את רוטב הפסטו בבית - טוחנים יחד בזיליקום טרי, שום כתוש, שמן זית, מלח וצנוברים או שקדים מולבנים.

קיש תרד וברוקולי:

מצרכים:

חבילת ברוקולי.

חבילת תרד.

 3ביצים.

חצי כוס קמח.

 30גרם גבינת פרמיזן.

100 גרם חמאה.

שמנת לבישול.

מלח.

כף אבקת מרק פטריות.

אופן ההכנה:

לטגן במעט שמן את הברוקולי והתרד. 

להוסיף את השמנת ולבשל יחד במשך חמש עד עשר דקות.

לאחר התקררות, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.

למלא את תחתיות הקיש ולאפות בחום של  180 מעלות במשך 20 דקות.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7