כך תדעו שהמוצר נאפה לאחר הפסח

רבים בציבור הדתי מחמירים שלא לאכול חמץ שנאפה לפני הפסח. בית דינו של הרב קרליץ פרסם את הקוד שיש לחפש על המוצרים שנאפו אחרי החג.

חיים לב , כ"ג בניסן תשע"ו

חמץ. אילוסטרציה
חמץ. אילוסטרציה
פלאש 90

רבים בציבור הדתי מחמירים שלא לאכול חמץ שעבר עליו הפסח, ולאור זאת פרסם בית דינו של הרב קרליץ פרסם את הקוד שיש לחפש על המוצרים הטריים: 6122.

הקוד האמור מורכב משנת הייצור - 2016 וממספר הימים שחלפו מאז החלה השנה הלועזית. לצורך העניין בקוד 6122, הספרה 6 מצייינת את 2016 ו-122 מציינת את מספר הימים שחלפו מתחילת השנה.

מוצרי חמץ שיוצרו היום יופיעו עם הקוד 6122 וכן הלאה. "כך ניתן להבטיח את מניעת הזיוף של בעלי עסק הרושמים 'נאפה לאחר הפסח' על מוצרים שיוצרו לפני הפסח", אומרים בבית הדין של הרב קרליץ.

יש בציבור החרדי והדתי שלקחו את החומרא הזו צעד אחד קדימה ובשל הימנעות ממכשלות הודיעו כי יתנזרו מחמץ בימים הקרובים.

האדמו"ר מסאטמר ביקש במהלך החג מחסידיו לבל ימכרו בקריה החסידית בארצות הברית חמץ בשלושת הימים שלאחר החג, ובשל החשש מזיופים סביב מוצרים שעבר עליהם הפסח.

"חוץ מזה שהם עוברים על איסור 'הונאה', שהם משקרים לציבור שחושב שזה לא היה בכלל לפני החג, גם האפייה שנעשית אחרי החג לא חל עליה 'מכירת חמץ', כי היהודי לא באמת מוכן למכור את החמץ לגוי", אמר לחסידיו.