מיכל אנסקי: אוכלת רק כשר

הגסטרונומית ומנחת התכנית "מאסטר שף" מקפידה לצרוך אוכל כשר כמעט שנה. "הכללים של ההלכה עוזרים לאיכות החיים שלי".

רעות הדר , י' באב תשע"ו

מיכל אנסקי
מיכל אנסקי
צילום: Yonatan Sindel/Flash90

הגסטרונומית המוכרת ומנחת הטלוויזיה מיכל אנסקי ("מאסטר שף") חשפה בראיון ל"ידיעות אחרונות" כי החלה לאכול רק אוכל כשר על רקע בעייה בעיכול שהתגלתה אצלה.

אנסקי בת ה-35 סיפרה על יום העבודה העמוס שלה: "יזמית שוק הנמל ושוק צפון בתל־אביב, גסטרונומית, שופטת בתוכנית בישול, בעלים בחברת 'למון גורו' לנסיעות בוטיק, פרזנטורית של יבואני כלי מטבח טפאל".

"בממוצע יש לי לפחות חמש פגישות ביום, אין לי רגע דל. אני נפגשת בשווקים שלי, כך שתוך כדי הפגישות העסקיות אני גם עוסקת בפיקוח ובפיתוח. פעם בחודש אני נוסעת עם 'למון גורו' לחו"ל, ולאחרונה חזרתי ממסע שנקרא 'מלכות השוק', עם מלכות המדבר, לגיאורגיה, שם טיילנו בשוקי אוכל וכלים ובשוקי יד שנייה. לפני כן הייתי במסע קולינרי באיטליה", סיפרה.

בשנה הבאה מתכננת אנסקי לפתוח שוק קולינארי כשר בירושלים, בדומה לשני השווקים שהיא מחזיקה בתל אביב. "אני עובדת גם על פרויקט דומה בניו־יורק".

כשהיא מתבקשת לספר על התזונה שלה, אנסקי מגלה "יש לי לא מעט בעיות עיכול, אני סובלת מריפלוקס, וממש עכשיו אובחנתי כבעלת קוליטיס כרוני. אני עוד לא מעכלת את זה. אני כל יום פותחת עם כדור, וכמישהי שחייה עוסקים באוכל זה לא קל לי".

"באוקטובר לפני שנה התחלתי לאכול לפי ההלכה, כשר, וגיליתי שיש לי פחות בלגן בבטן. יש תחושה של קלות, של מידתיות, הכללים של ההלכה עוזרים לאיכות החיים שלי. כיום אני במצב שאני בודקת מול מה אני עומדת, כי נקלעתי לעולם חדש ולא מוכר. אני לומדת מה מותר לי ומה אסור לי, מרגישה צורך לשתף את זה כאן לראשונה, כי זה חדש לי".