צנצנת צהריים: סלט אורז מלא עם ירקות

נמאס מהמזנון: אז מה לקחת לעבודה שיהיה בריא, טעים ומשביע בכמה שפחות עבודה?

אלינור רחמים , ט' בחשון תשע"ז

צנצנת סלט אורז
צנצנת סלט אורז
צילום: דעאל סבטייה

בעבר הייתי אוכלת המון המון סלט פסטה. כשהבנתי שעדיף לי לאכול פחות פסטה, התחלתי להכין סלט אורז. שדרגתי לאורז מלא כי הוא עשיר יותר. כמובן, מי שרוצה יכולה להחליף את האורז המלא באורז לבן או בפסטה.

הוספתי המון טעמים, מתוקים וחמוצים, ירקות ואגוזים. ארוחה צבעונית ומשביעה.

חומרים:

כוס אורז מלא

כוס אפונה

2 פלפלים

בטטה אחת בינונית

2 כפות גרעיני חמניות קלופים

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

לרוטב:

כף חומץ בלסמי

4 כפות לימון

3 כפות שמן

2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומבשלים את האורז במים עם מלח ומעט שמן עד לרכות, כ‑7‑10 דקות.

מסננים, מקררים ומשמנים מעט.

קולים את הפלפלים בתנור, מקררים, מקלפים וחותכים לרצועות דקות.

מבשלים את האפונה במי מלח כ‑15 דקות.

חותכים את הבטטה לקוביות, משמנים וממליחים מעט ואופים בתנור בתבנית מכוסה כ‑40 דקות.

מניחים את הירקות בצנצנת, ובין כל ירק מפרידים עם שכבת אורז.

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל הסלט. הרוטב ייתן טעמים לאורז ולירקות, כך שאפשר ליצוק אותו מראש ולא בזמן האכילה.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי