לביבות דלעת במילוי גבינת עיזים
לביבות דלעת במילוי גבינת עיזיםצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

½ ק"ג דלעת (חתיכה גדולה)

3 ביצים

3 כפות קמח

½ גליל גבינת פרומעז

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

חותכים את הדלעת לקוביות ואופים בתבנית מכוסה בתנור על לרכות, כ‑40 דקות בערך.

מקררים מעט ומועכים בעזרת מזלג.

מוסיפים לתערובת הדלעת את הביצים, הקמח והתבלינים.

מחממים מעט חמאה במחבת ויוצקים מעט מהבלילה לתוך רינג.

מניחים מלמעלה חתיכת פרומעז ומעליה שוב מעט מהבלילה, כך שבעצם תיווצר לנו לביבה שבמרכזה יש גבינה.

לאחר שלוש דקות בערך, כשהלביבה עשויה ויציבה בחלקה התחתון, מוציאים את הרינג והופכים את הלביבה לצדה השני.

לאחר שהלביבה עשויה היטב משני הצדדים מניחים במגש יפה ומגישים לצד מטבל גבינה.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי