ישראלי זכה ב"אוסקר" של השפים

מיכאל סולומונוב הפך את המאכלים הספרדיים פופולריים בארה"ב. הוא נולד בארץ ועבר לארה"ב כילד.

גיא כהן , ז' באייר תשע"ז

בישול (אילוסטרציה)
בישול (אילוסטרציה)
צילום: Istock

מיכאל סולומונוב, יליד ישראל, זכה בפרס השף המצטיין בטקס פרסי קרן ג'יימס בירד.

סוכנות הידיעות JTA מסרה כי מדובר בטקס שהוא המקביל של טקס האוסקר, במקצוע הבישול, וכי הפרס בו זכה סולומונוב הוא הפרס הגבוה ביותר בתחום.

סולומונוב חולש על רשת מסעדות באזור פילדלפיה הכוללת את "זהב", פדרל דונטס ואייב פישר.

הוא נחשב למי שהפך את המטבח היהודי-ספרדי לאהוב ברחבי ארה"ב ובעולם כולו. הוא חיבר את הספר "זהב: עולם של בישול ישראלי".

סולומונוב עבר לארה"ב כשהיה ילד, אך שב לארץ לתקופה קצרה כשהיה נער. אחיו, דוד, נהרג מאש אויב בגבול לבנון, ב-2003.

בסרט דוקומנטרי שהופק באחרונה, "בעקבות המטבח הישראלי", ציין סולומונוב שלאחר שאחיו נהרג, הוא החל להתעניין יותר בבישול מאכלים המשקפים את הרקע הישראלי שלו - והתרחק מההכשרה האירופית הקלאסית שקיבל. הוא פתח את מסעדת זהב ב-2008, והיא קיבלה ביקורות נלהבות ביותר.

"אוכל יכול לגשר על פערים", אמר. "במיוחד כאשר הדרכים הדיפלומטיות המסורתיות לא פועלות, ברור איזה כוח יכול להיות לאוכל – על שני הצדדים".