חתימת ההסכם
חתימת ההסכםצילום: יהודה שגב, דוברות ההסתדרות

ההסתדרות, הנהלת מכון וינגייט ונציגות העובדים במכון חתמו הערב (א') על הסכם קיבוצי חדש. ההסכם שנחתם לאחר תקופה ארוכה ואינטנסיבית של משא ומתן, מסדיר את זכויות העובדים על רקע מיסודו של וינגייט כ'מכון הלאומי למצוינות בספורט', כחלק מיישום החוק להפיכת המכון לתאגיד סטטוטורי.

ההסכם שתוקפו לחמש שנים ויחול על כ-150 עובדי המכון, נחתם במעמד יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ"ל מכון וינגייט בכר אמוץ ויו"ר ההסתדרות במרחב נתניה משה סמיה.

אחת הבשורות שנושא עמו ההסכם היא הרחבה משמעותית של תחולת ההסכם הקיבוצי במכון והחלתו על כ-100 עובדים נוספים שהועסקו עד כה בחוזים אישיים.

כחלק מהרצון לחזק את כוחם הארגוני של עובדי המכון ולמנוע צורות העסקה פוגעניות, סוכם בין הצדדים כי כל עובד תחת ההסכם אשר יסיים את עבודתו במכון מסיבה כלשהי, לא יוחלף על ידי עובד במיקור חוץ.

ההסכם מסדיר את המסגרת הכלכלית של ההסכם, וקובע כי שיעור התוספות לעובדים הזכאים יעמוד על 12% לאורך שנות ההסכם. כמו כן, בין ההבנות מעוגנת גם ההתחייבות המשותפת של הצדדים להמשך ניהול המשא ומתן על שיעור תקציב קידום השכר לעובדי המכון, ובניית מנגנון שכר חדש ועדכני תוך שנה מיום חתימת ההסכם.

במסגרת ההסכם נקבע כי מכון וינגייט מצטרף להסכם המסגרת במגזר הציבורי כפי שנחתם ביולי 2016 בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לבין שר האוצר משה כחלון. בהתאם לסעיף זה, עובדי המכון יהיו זכאים לתוספות שכר בהתאם לסכומים המפורטים בהסכם.

בנוסף לתוספת השקלית מכוח הסכם המסגרת, תוענק לעובדים שתחת ההסכם תוספת שקלית מיוחדת נוספת. כלל התוספות תינתנה לעובדים באופן רטרואקטיבי בהתאם לפעימות הסכם המסגרת.

סעיף נוסף בהסכם קובע כי מעתה כלל העובדים שנמצאים תחת ההסכם יהיו זכאים לקרן השתלמות החל מיומם הראשון בעבודה, תוך הגדלה מדורגת בשיעור ההפקדות מטעם המעסיק לאורך תקופת ההסכם, עד לשיעור המקסימלי של 7.5% מהשכר.

יו"ר ההסתדרות ניסנקורן אמר כי "ההסכם החדש מגיע לאחר תהליך מורכב ואחראי שהובילו הצדדים על מנת לחזק את מעמד עובדי וינגייט ולהבטיח את יציבות המכון על רקע התמורות החשובות במודל הפעילות שלו. ההסכם מביא לשיפור משמעותי בתנאי העובדים ומהווה נקודת זינוק מצוינת להמשך ההידברות בין הצדדים ולגיבוש מנגנון שכר חדש.

''הרעיון של בית לאומי לספורט ההישגי בישראל, חייב להישען על השקעה ראויה במשאב היקר ביותר והוא ההון האנושי. אני רוצה להודות לכל הגורמים שעזרו להסכם הזה לקרום עור וגידים ולברך את ועד עובדי המכון על הנחישות שהפגינו לאורך הדרך", הוסיף ניסנקורן.

שרת התרבות והספורט, ח"כ מירי רגב, מסרה הערב "אני מברכת על ההסכם הקיבוצי הנחתם עם עובדי המכון הלאומי למצוינות בספורט, וינגייט. אין ספק כי זהו צעד חיובי נוסף המגיע בעקבות הפיכתו של וינגייט לכפר אולימפי. החתימה על ההסכם היא תוצאה ישירה של חקיקת חוק וינגייט, שהגדיר את מעמדו כמכון לאומי המכשיר את מיטב הספורטאים והספורטאיות של מדינת ישראל. למכון וינגייט למצוינות בספורט מגיע עובדים מצוינים".

אמוץ בכר, מנכ״ל מכון וינגייט, אמר "אני שמח שהגענו להסכמות עם ההסתדרות, ועד העובדים, משרד האוצר ומשרד התרבות והספורט על הסכם קיבוצי חדש לעובדי מכון וינגייט. מבחינתי, עובדי המכון הם הנכס החשוב ביותר לארגון והם הנושאים העיקריים בתהליך השינוי המורכב לקראת הפיכתו של המכון לתאגיד ממשלתי במרץ 2018.

''החתימה על ההסכם הקיבוצי תאפשר לנוע כעת למימוש תכנית פיתוח שאפתנית תוך השקעות גדולות בתשתיות, שיהפכו את המכון למתקדם מסוגו בעולם. שני הדברים יקנו בטחון תעסוקתי לעובדים וביחד נוכל להבטיח לספורטאי ישראל את התנאים הטובים ביותר לטיפוח מצוינות בספורט ההישגי בישראל״, הוסיף בכר.