על הכוונת של האיחוד האירופי: שווארמה

מחוקקים אירופאים פועלים לאסור על שימוש בזרחן שמוחדר לשווארמה, מחשש לבריאות הסועדים. המוכרים מזהירים: "זה גזר דין מוות לתעשייה".

ערוץ 7 , י"ד בכסלו תשע"ח

אילוסטרציה
אילוסטרציה
צילום: Thinkstock

מחוקקים בפרלמנט האירופי פועלים לאסור על שימוש בזרחן שמוחדר לשווארמה ומסייע לשמור על הבשר נימוח וטעים.

המחוקקים שפועלים לאסור את השימוש בזרחן, נשענים על מחקר מדעי שהוכיח קשר בין הזרחן המוחדר לבשר לבין התפתחות של מחלות לב.

ועדת הבריאות של הפרלמנט האירופי הצביעה השבוע נגד ההצעה שמתירה החדרת זרחן לשווארמה, ובעוד שבועיים ההצעה תעלה להצבעה בפרלמנט האירופי כולו. אם ההצעה תידחה גם שם - עתיד השווארמה באירופה מוטל בספק.

בעלי חנויות לממכר שווארמה זועמים על ההצעה שמובילה הנציבות. באריס דונמז, בעל דוכן שווארמה בברלין, אמר לסוכנות הידיעות ''Associated Press'' כי יוזמי ההצעה ''מחפשים דרכים לפגוע בעסקים טורקיים מקומיים. איסור כזה הוא שטות גדולה ביותר".

קנן קיונקו מאיגוד יצרני השווארמה הגרמני הזהיר כי אם הפרלמנט האירופי יקבל את ההצעה, ''זה יהיה גזר דין מוות עבור כל תעשיית השווארמה במדינות האיחוד".

גם רנטה זומר, חברת מפלגתה של הקאנצלרית אנגלה מרקל, הביעה התנגדות ליוזמה. היא כתבה בפייסבוק כי "איסור על תוספת זרחן יהיה סופה של תעשיית השווארמה, ויוביל לאובדן אלפי עבודות".