כמו מלון חמישה כוכבים
כמו מלון חמישה כוכביםצילום: דובר צה"ל

חיילי צוות המטבח בפיקוד הדרום החליטו לפנק את החיילים בבסיס שהשתתפו השבוע בתרגיל המפקדות של צה''ל, ודאגו להם לארוחה חמה ומפנקת.

״השאיפה היא לתת להם להרגיש טוב אחרי תחושת העומס והדריכות בחמ״לים״, אומר מנהל המטבח רס"ם משה אמסלם. מנהל המטבח לשעבר, רנ״ג (מיל) אילן כהן, נקרא לסייע במאמץ.

״בתרגילים הקודמים, כמנהל מטבח הפריע לי שהחיילים לא מקבלים תגמול נוסף לעבודה הקשה שלהם, אז החלטתי להוביל שינוי. הבאנו תחנות מזון מגוונות; החל ממאפים, טוסטים ובר סלטים ועד לתחנות בישול 'על המקום' ומתוקים. כל ערב נעמדות מחדש מספר עמדות מלאות כל טוב", פירט כהן.

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל

מדובר בהשקעה אדירה מבחינה פיזית, כלכלית ונפשית של כל חיילי ונגדי המטבח. כל המאכלים המפנקים היו עשויים מחומרי הגלם המצויים במטבח הצה"לי.

בתפריט הערב הוצגו עמדות מזון הכוללות טוסט נקניק, אנטיפסטי, פרי שייק, כריכים, עמדות מתוקים הכוללות ברד, עמדת פופקורן, עמדות הכנה עצמית לטורטיה עם סוגי בשרים שונים ומגוונים, עלי סיגר ממולאים, עמדה סינית של מוקפצים וכמובן עמדת קינוחים שכללה ופל בלגי לצד גלידות, סירופ שוקולד, מייפל ומאפים, המותאמים לכלל החיילים.

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל