מאפיית מצות חדשה נפתחה השנה בעיר צפת – 'ברכת אליהו', שעובדיה הם בני תורה יראי שמיים ומנוסים, שכבר שמונה שנים אופים מצות בקהילות שונות ברחבי הארץ.

השנה הם החליטו לעלות שלב ולפתוח מאפייה משלהם, כאשר המצות שנאפות נמכרות ונשלחות לכל הארץ ע"י שליח שמגיע עד לבית הלקוח.

אחד הגורמים המשפיעים על הטעם של המצות הוא איכות הקמח. רוב הקמח המיוצר בארץ מיוצא לחו"ל, בשל איכותו הגבוהה, ותחתיו מייבאים לארץ קמח פשוט יותר מארצות אחרות.

למעבר לאתר המפרסם לחץ כאן

ב'ברכת אליהו' משתמשים בקמח תוצרת הארץ. מלבד היתרון הערכי שבדבר, הקמח הארץ ישראלי איכותי יותר מה שתורם ליצירת מצות טעימות יותר. חובבי הבריאות ישמחו לשמוע שהמאפייה משתמשת בקמח אורגני כאשר הטחינה היא טחינת אבן ריחיים (טחינה יבשה).

בנוסף, המאפייה מאופיינת ברמת השגחה גבוהה. החיטים המיועדות לאפייה מגודלות ע"י יהודים יראי שמיים בעמק יזרעאל. למעשה התהליך כולו, מרגע הזריעה ועד לסיום האפיה נעשה בעבודה עברית בלבד. מהלך האפייה מפוקח באופן הדוק ע"י בד"ץ 'ברכת אליהו', ובסיום התהליך המצות נבדקות אחת אחת כדי לוודא את כשרותן.

בנוסף למצות החיטה הסטנדרטיות ניתן למצוא במאפיה מוצרים נוספים כמו מצות כוסמין ומצות שיבולת שועל. גם במצות הכוסמין הצוות אינו מוותר על הידור המצווה, כאשר קמח הכוסמין שמור משעת הקצירה.

הרב אליהו בביקור

הרב אריאל אליהו, ממקימי המאפייה: "ידענו שישנם אנשים הרגישים לחיטה שאינם יכולים לאכול מצות רגילות. רצינו להציע להם מצות חלופיות שמצד אחד עומדות בדרישות הבריאות והאיכות אך מצד שני אינן מוותרות על ההידורים ההלכתיים. לשם כך שלחנו משגיח מיוחד לאוקראינה כבר לפני עשרה חודשים והוא בעצמו קצר את הכוסמין. לאחר מכן נשמרו הגרעינים במחסן מיוחד עד לפני מספר שבועות, ומשם הועברו לטחינה לשם מצת מצווה".

כאמור, מצות 'ברכת אליהו' הן מצות רכות ועל מנת לשמר את הרכות והטעם המיוחד יש לשמור את המצות בהקפאה. מי שמעוניין ליהנות מהמצות הייחודיות יכול לפנות לאתר המכירות של המאפיה ובמהלך השבוע הבא יצאו משאיות הקפאה שיביאו את המצות עד לבית הלקוח.

להזמנות: לחצו כאן או חייגו 0538585271