ההבדל בין בשר מאורוגוואי לבשר ישראלי

משווקי הבשר מדווחים על מכירות וביקושים חזקים מוגברים לבשר תוצרת אורוגוואי לקראת חג הפסח.

חיים לב , י' בניסן תשע"ח

משחטת עופות. אילוסטרציה
משחטת עופות. אילוסטרציה
פלאש 90

האם הבשר מאורוגוואי זוכה לביקושים גבוהים יותר לקראת החג מבשר תוצרת ישראל? על פי המשווקים, כנראה שהתשובה חיובית.

משווקי הבשר מדווחים על מכירות וביקושים חזקים מוגברים לבשר תוצרת אורוגוואי לקראת חג הפסח.

"בכל הנוגע לבשר בקר, כחול לבן היא לא בשורה גדולה. כנראה שהציבור מעדיף את הבשר מאורוגוואי" – טוענים מנהלי המכירות של חברת 'נתח'.

"הגידול הטבעי של ראשי הבקר באורוגוואי, הנהנים מירוק־עד אין סופי, מאפשר להם להשתבח בחיק הטבע, ללא נדידות לחיפוש מזון, וכך נשמר בשרם רך ועסיסי. הנתחים שמתקבלים מעגלים צעירים שבשרם אדום בהיר יותר, הוא גם רך ועסיסי יותר משל אחיהם הבוגרים".

במיוחד חשוב הדבר ברכישת הבשר לכבוד חג הפסח, בהם קיימים מנהגים והקפדות ויש כאלו שאינם משתמשים בכל התבלינים, מה שנותן עדיפות גדולה לבשר שהוא עצמו איכותי ודי בכך בכדי להפיק תוצאה מקסימלית, אף ללא תבלינים.

"בשר איכותי תמיד מצליח", מסבירים לנו ב'נתח' ומוסיפים: "משום מה המטבח החרדי 'נעול' על נתח מס' 5, אך למעשה ניתן להפיק תוצאות פנטסטיות גם מנתחים מקבילים. נסו את נתח 6 הנחתך לפרוסות יפות כמעט כמו אחיו הגדול נתח 5, הוסיפו את נתח 8 במרק עסיסי והפיקו גולאש מפתיע מנתח 2. הסוד לבישול בשר מוצלח הוא נתחים איכותיים והשימוש הנכון בהם".

גידול הבקר בארץ נחלק לשניים. בקר המיועד לאכילה מול בקר המיועד לתפוקת חלב. הראשונים מתאימים להפיק נתחים עסיסיים וערבים לחיך, והשניים אמנם מפיקים את תפוקת החלב הישראלית הגבוהה, אך בשרם אינו עסיסי. לבתי המטבחיים בארץ מובאים לשחיטה אלו כמו אלו כשביניהם פרות מבוגרות שעקב הירידה בתפוקת החלב שלהם מובלים לשחיטה, כך שאיכות הבשר מישראל תלויה במזל.

לעומת זאת, העגלים באורוגוואי מיועדים מראש לשחיטה ולאכילה, ובשרם העסיסי נשמר מיד לאחר השחיטה בשיטות הקפאה טכנולוגיות המשמרות את טריותם וטעמם. לא בכדי הפכה אורוגוואי לספקית הבקר העולמי הגדולה ביותר.