מפירות
מפירותצילום: יח"צ

בתוכו מבחר מילויים של פירות טריים, צבעוניים, המוגש בצורות אסתטיות משובבות את העין. המילוי המגוון, המהווה לא פעם הפתעה נעימה וטעימה, מעורר בנו רצון לחפש מתכון להכנת סושי פירות, ולנסות להכינו באופן עצמאי. שיטת העיצוב של סושי פירות מזכירה את זו של סושי הדגים והירקות האהובים והמוכרים.

מתכון לסושי פירות בנוי על אותו עיקרון. פרי כלשהו המהווה את הבסיס מחליף בדרך כלל את האצה. האורז הדביק יגיע עם מלוי של פירות חתוכים מסוגים וצבעים שונים ובמקום הסויה יתובלו בקוקוס, אגוזים וכו'. יתכן גם מתכון להכנת סושי פירות שלא יכיל אורז אלא יתבסס כולו על פירות יבשים וטריים.

צבעוני, בריא וטעים

בימים אלה, כאשר רובנו מכוונים לתזונה בריאה יותר, אפשר להחליף את מגשי הבורקסים והעוגיות באירועים המשרדיים והחברתיים, במגשי סושי פירות טריים ומרעננים. בימי עבודה עמוסים וחמים כאשר מתוכננת פגישה, אירוע או ישיבת עבודה לוחצת, מגש פירות טריים יפיג עייפות, ירענן, ולא יכביד.

מארחים מקוריים הרוצים להפתיע את אורחיהם ולהגיש להם מגש מרענן, צבעוני ומגרה נוהגים לא פעם לבצע הזמנת סושי פירות. כאשר האירוע המתוכנן קרב ואין להם את הזמן והידע להשקיע בחיפוש מתכון לסושי פירות ולבצעו, הם מעדיפים להזמין ולקבל מן המוכן. פירות משובחים וטריים, חתוכים ומוגשים באופן מעוצב ויפה על מגשים או בסלסלה מיועדת שמונחים במקום נגיש וקורץ לאורחים, ישדרגו כל אירוע. גם כאשר אנו רוצים להפתיע בעל שמחה, להפתיע במתנה מקורית וטעימה יולדת, חתן יום הולדת, בת זוג, או בעל שמחה אחר, מגש של סושי פירות שיגיע על ידי שליח יפתיע וירגש.

פרוטיז- frootiz מקבלים הזמנות דרך האתר או הטלפון. הם מספקים משלוחי פירות, סלסלות פרי, מגשים מרהיבים של פירות, מגשי סושי של פירות אקזוטיים חמוצים ו/או מתוקים, שוקולדים ועוד. כל הפירות טריים ואיכותיים ומגיעים במשלוח עד הבית. כל זאת במחירים הוגנים וסבירים.

מתכון לסושי פירות

ולאלה שהחליטו לנסות ולהכין סושי פירות בבית, הנה המתכון:

החומרים:

שלוש כוסות אורז עגול

שתי קופסאות קרם קוקוס (לא מי קוקוס!)

כוס וחצי סוכר

דפי לדר לסושי

שזיפים שחורים

תמרי מג'הול

חבושים מצופים בקוקוס

אבקת סוכר ופירורי קוקוס

למילוי: פירות טריים כמו אפרסמון, קיווי וכל פרי אחר שחשקה נפשכם (או בטניכם).

אופן ההכנה:

מרתיחים את האורז, קרם הקוקוס ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. ממשיכים על אש קטנה עד שהאורז דביק. מצננים. פורסים ניילון נצמד על איזור עבודה, מפזרים עליו אבקת סוכר. עליה פורסים את התמרים כשהם חופפים זה לזה. עליהם שוב מפזרים אבקת סוכר ועליה מניחים יריעת ניילון. משטחים את הכול בעזרת מערוך ומסירים את הניילון. אחר כך מוסיפים שכבת אורז, משטחים אותה היטב, ועליה שזיפים וחבושים ואת הלדר. חותכים את הפירות הטריים, ממלאים ומגלגלים בעזרת הניילון הנצמד לרול. חותכים לסושי ומסדרים יפה בצלחת. והנה – מתכון לסושי פירות בקלי קלות. בתיאבון.