דרוש: שף לבשר מתורבת

חברה ירושלמית העוסקת בייצור בשר במעבדה קיבלה מענק הון ראשוני מחברת "טייסון פודס" האמריקנית – והיא מחפשת שפים.

גיא כהן , כ"א באייר תשע"ח

אילוסטרציה
אילוסטרציה
צילום: ISTOCK

חברה ירושלמית העוסקת בייצור בשר במעבדה קיבלה מענק הון ראשוני בסך 42.2 מיליון דולר מחברת "טייסון פודס" האמריקנית.

על פי הדיווח, Future Meat Technologies אמרה שתשתמש בהשקעה של טייסון כדי לבסס את פעילויות ההנדסה שלה ולהרחיב את המחקר הביולוגי. כעת החברה מגייסת מהנדסים, שפים ומדענים.

סוכנות הידיעות JTA דיווחה כי חברת Future Meat Technologies – "טכנולוגיות בשר עתידיות" – מפתחת פלטפורמת ייצור והפצה עבור ייצור של בשר ישירות מתאים מן החי, ללא צורך בגידול בעלי חיים או קצירתם, אשר משתלם מבחינת עלות מול תועלת.

החברה מפתחת דור חדש של טכנולוגיית ייצור שתאפשר ייצור משתלם של תאי שומן ושריר, שהם היסודות מהם מורכב הבשר.

"זו ההשקעה הראשונה שלנו בחברה שמבוססת בישראל, ואנחנו נרגשים נוכח ההזדמנות הזו להרחיב את חשיפתנו לדרכים חדשות וחדשניות לייצור חלבון", אמר ג'סטין וויטמור, סגן נשיא בטייסון. "אנו ממשיכים להשקיע באופן משמעותי בעסקי הבשר המסורתיים שלנו, אך מאמינים גם בחקר הזדמנויות נוספות לגדילה, אשר יעניקו לצרכנים יותר אפשרויות בחירה".

מחירו של הבשר המתורבת הולך ויורד. כאשר יעקב נחמיאס, המייסד והמדען הראשי ב"יישום", זרוע העברת הטכנולוגיות והמסחור של האוניברסיטה העברית, התחיל את מחקריו בתחום, ייצור הבשר המתורבת עלה יותר מ-10,000 דולר לקילוגרם.

היום המחיר הוא מעט יותר מ-800 דולר לק"ג, והכוונה היא להביאו למחיר של חמישה דולר בעוד שנתיים.


הצעות והערות ניתן לשלוח לדואר אלקטרוני: computers@inn.co.il