חלות בריוש לחג השבועות

פנקו את האורחים שלכם במאפים עשויים מבצק בריוש עשיר בחמאה וביצים. מתאים למאפים מתוקים ומאפים מלוחים וגם לחלה עשירה.

שפית רחל דבח - מסעדת נחמן , א' בסיון תשע"ח

חלות בריוש
חלות בריוש
צילום: מסעדת נחמן

לצורך ההכנה יש להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר. הכמות מספיקה ל4 עוגות.

מצרכים:

700 גר' קמח

20 גר' מלח

70 גר' סוכר

120 מ"ל חלב

6 ביצים

15 גר' שמרים יבשים

350 גר' חמאה רכה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר יש לשים חלב, ביצים, סוכר, ושמרים לערבל עם וו גיטרה לקבלת מסה אחידה.

להחליף את וו גיטרה לוו לישה, להוסיף את הקמח ללוש עד לקבלת בצק אחיד, להוסיף את המלח תוך כדי לישה. בהדרגה להוסיף את החמאה עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים של חמאה.

(הבצק קצת רך, לא להיבהל!). להעביר לקערה שבה הבצק יוכל להכפיל את נפחו, לכסות עם ניילון נצמד את הקערה והעביר למקרר ללילה. למחרת לחלק את הבצק ל-4

1. מלית ממרח עגבניות מיובשות גבינת פטה וחציל קלוי

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ ½ ס"מ, מורחים ממרח עגבניות מיובשות, מפזרים פירורי גבינת פטה וקוביות של חציל קלוי, מגלגלים לרולדה, חותכים ל5-6 חתיכות, מסדרים בתבנית אינגליש קייק כאשר החיתוך כלפי מעלה.

להתפיח במקום חמים עד להכפלת הנפח, לאפות ב-180 מעלות כ- 20 דקות עד לצבע שחום.

2. מלית גבינת ריקוטה וחמוציות (מתוק)

250 גר' גבינת ריקוטה, וחב' פודינג וניל, 1 ביצה, 50 גר' סוכר לערבב יחד למחית אחידה להוסיף 50 גר' חמוציות.

לרדד את הבצק למלבן בגודל 30X40 ס"מ למלא במרכז הדף במלית לחתוך משני צידי הבצק רצעות אלכסוניות שמגיע עד למלית להצליב בין שני הצדדים בין הרצועות ליצירת רשת אלכסונית, למרוח ביצה מהולה בכף חלב להתפיח במקום חמים עד להכפלת הנפח, אפיה ב 180מעלות כ- 20 דקות עד לקבלת צבע שחום.

3. לחלת בריוש

מהבצק נקדרר כדורים כ- 5-6 יח' נסדר אותם בתבנית אינגליש קייק נמרח ביצה, נפזר מעט סוכר דמררה. התפחה ואפיה כמו בקודמים.

וכן, זהו בצק שיקבל באהבה כל מלית שעולה בראשכם: טפנד, פסטו, גבינות ותרד, מלית גאנש שוקולד, מלית פרג, ועוד...

-----

המתכון באדיבות מסעדת נחמן בכיכר המוזיקה בירושלים, והשפית רחל דבח