הבוקר (רביעי) הגיע לישראל המשלוח הראשון של בשר טרי מצונן כהמשך לרפורמה שיזם משרד החקלאות, אשר במסגרתה יוארך תוקף חיי המדף המקסימאליים של בשר טרי מצונן שנשמר בוואקום מ- 45 ימים ל- 85 יום.
המשלוח נבדק ואושר לשיווק, וניתן יהיה למצוא אותו בימים הקרובים ברשת "יינות ביתן". ההחלטה היא בהמשך למדיניות שר החקלאות אורי אריאל לצמצם את צער בעלי חיים בהובלת צאן ובקר חיים מאוסטרליה.
על פי ההערכות בענף, כניסת הרפורמה לפועל תחסוך לצרכנים בשנת 2019 כ- 200 מיליון ₪. בשנת 2020, כאשר הייבוא יהפוך להיות דבר שבשגרה, ייחסכו לצרכן כבר יותר מ- 400 מיליון ₪. להערכת יבואני הבשר בעקבות המהלך יוזל הבשר הטרי ב- 30%-10% במחיר לצרכן, והיקפי המשלוח של בעלי-חיים מחוץ לארץ יפחת כיוון שתגדל האספקה של ייבוא בשר טרי.
שר החקלאות אריאל אמר "אני ממשיך למנוע כל פעילות של פגיעה ברווחת בעלי החיים ומהלך זה הינו אחד מיני רבים שעשינו במשרד לטובת ייבוא הבשר הטרי. רפורמה זו מאפשרת הן שמירה על רווחת בעלי החיים והן מיטיבה עם הצרכנים. אמשיך לפעול לצמצום משמעותי של הובלת המקנה לישראל, זוהי מדיניותי מאז ומתמיד".