גברת בירד היקרה
גברת בירד היקרהצילום: תמיר סנדק

ספר על נשים בעורף, נדיר הוא במחוזותינו ובימנו. הגיבורים הם תמיד הלוחמים, החיילים והמפקדים שהקריבו עצמם למען המולדת, למען הבית, למען התהילה.

בעיתונים לא סיפרו על נשים כמו אלה שכתבו לגברת בירד. נשים שהמלחמה הפכה עליהן את עולמן, שהתגעגעו לבעליהן, או שהיו בודדות והתאהבו בגבר הלא נכון. או שהיו סתם צעירות ותמימות, ומישהו סחרר את ראשן בתקופה בעייתית. אלו היו בעיות שנשים תמיד התמודדו איתן, אלא שעכשיו, עם כל התוהו ובוהו שמתרחש סביבנו, הנשים האלה היו אמורות פשוט להיאבק בקשיים ולהמשיך הלאה. מי תמך בהן?" שואל ומנסה לענות הספר החדש גברת בירד היקרה.

אמלין לייק חולמת להיות כתבת מלחמה תחת אש, אבל במקום לקיים ראיונות במשרד המלחמה או לרוץ בין השוחות בצרפת, היא מוצאת את עצמה בתפקיד של קלדנית במגזין הנשים" ידיד האישה", תחת פיקוחה של העורכת מטילת האימה גברת הנרייטה בירד.

לגברת בירד יש דעות מוצקות בנוגע למה נכון ומה לא ובנוגע למהי ההתנהגות המצופה מהנשים שנותרו בעורף, ובטור העצות שלה, "גברת בירד היקרה", היא מוכנה לתת מענה רק לשאלות שעולות בקנה אחד עם אמות מוסר נוקשות. אמלין נדרשת להשמיד כל מכתב לא מקובל, אלא שעד מהרה היא מבינה שהמכתבים הללו – מכתבים מנשים שהמלחמה הפכה עליהן את עולמן – הם אלה שבאמת ראויים למענה, והיא מחליטה להשיב עליהם במקומה של גברת בירד.

גברת בירד היקרה הוא רומן כובש לב המספר על תקופה שבה נשים נדרשו להמשיך בחייהן, כאילו דבר לא השתנה, כדי לא לפגוע במורל.

ברומן הביכורים שלה מביאה איי.ג'יי. פירס סיפור משעשע ומרגש שכולו מכתב אהבה לכוחה של חברוּת, לטוב לבם של זרים ולאומץ שמגלים אנשים מהשורה בתקופות יוצאות דופן.

הספר שונה בכך שהוא מביא את נקודת מבטן של הנשים בלבד. כיצד הן חשו, כיצד הן הרגישו מהי חברות בזמן מלחמה ואיך זה זה לידי ביטוי באורח חייהן.