כך תשדרגו את שולחן החג

כל המשפחה מגיעה לארוחה? נהדר! אספנו כמה טיפים שישדרגו לכם את שולחן החג לחגיגה מושלמת.

בשיתוף ''הנמל'' , ח' באלול תשע"ח

חברת הנמל
חברת הנמל
צילום: נמרוד גנישר

לפני שמתחילים, הנה טיפ כללי חשוב לקראת החג: כלים חד פעמיים איכותיים עושים את ההבדל.

כולנו מכירים את היתרונות של כלים חד פעמיים, שחוסכים את עבודת הניקיון הארוכה שאחרי הסעודה, ומאפשרים לנו לבלות את ערב החג עם האורחים.

הסוד הוא בבחירה נכונה של סוג הכלים. הכלים החד פעמיים של הנמל - חברה ותיקה החולשת על התחום המוצרים החד פעמיים כבר מאז 1984 - הם האיכותיים ביותר בשוק ועברו מבדקים בסטנדרטים בין לאומיים: הם נראים טוב, לא נהרסים ביד בקלות ויכולים להחזיק משקל יפה. כבר כאשר נוגעים בהם, מרגישים את האיכות ואת החג באוויר.

נתחיל:

1 ניסיונות וחידושים יכולים לחכות - כל מי שאוהבים לבשל מכירים את הדחף לעשות ניסיונות עם מתכונים חדשים ורעיונות מופלאים. למרבה הצער, כולנו גם חווינו (מצד כלשהו של המתרס) את הצער שבהתרסקות של ניסיון קולינרי נועז מול אורחים רעבים. לכן עדיף לשמור את הטסטים לזמנים אחרים, וללכת על המתכונים הבטוחים מבית אמא.

2 פחות זה יותר: כדי לייצר אפקט ״וואו״ פשוט השתמשו בטריק הבא: מפת שולחן לבנה, צלחות לבנות ורק צבע אחד קונטרסטי למפיות. פרחים תמיד יכולים להוסיף לשולחן, אבל צריך לוודא שלא יפריעו לאנשים לשוחח או לאכול.

3 רילוקיישן לקינוח: הדבר הנכון הוא להגיש את הקינוח והשתייה החמה בסלון, בחצר או בכל מיקום נוח אחר שמאפשר להתנתק משולחן הארוחה. שינוי האווירה מאפשר לאורחים להתרווח ולהרגיש נוח יותר, וסביבת השולחן מתפנה לניקוי וסידור פשוט יותר. אבל לפני שאתם קופצים לניקיונות: תזנחו רגע את הבלגאן מאחורה ושבו קצת עם האורחים כדי להירגע ביחד. אל תדאגו, הבלאגן לא הולך לשום מקום.

4 יש צמחונים בקהל? לא ביג דיל: הרבה פעמים מארחים נכנסים ללחץ מהעובדה שמי מהאורחים הוא צמחוני או טבעוני. למעשה, אין שום צורך להיבהל. הפתרון הפשוט מעבר לפינה, ותמיד אפשר למצוא מתכון פשוט לגרסה מותאמת של המאכל. חישבו על מנה שאתם רוצים להתאים עבורם, וחפשו בגוגל את שמה יחד עם המילה ״טבעוני״ או ״צמחוני״ ותמצאו מיד מזור לדאגותיכם


צילום: נמרוד גנישר