צרפתים ומתוקים

עולים מצרפת לומדים קונדיטוריה ובישול במסגרת תוכנית חדשה של ההנהגה העולמית של בית"ר. "אין משימה גדולה יותר מהבאת יהודים לישראל".

עדו בן פורת , כ"ח בחשון תשע"ט

משתתפי המחזור השני של התוכנית
משתתפי המחזור השני של התוכנית
צילום: אלינור טייב

יהודים מצרפת שעלו לישראל לומדים קונדיטוריה ובישול במסגרת תוכנית חדשה של ההנהגה העולמית של בית"ר, המכשירה צעירים יהודים מצרפת בתחומי הקונדיטוריה והבישול תוך כדי לימוד עברית והיכרות עם אתרי מורשת ציונית.

המחזור הראשון של התכנית הסתיים לפני מספר חודשים ואתמול (שני) נפתח מחזור נוסף עם צעירים חדשים מצרפת. תכנית ''מתוק'' הפועלת בסיוע הסוכנות היהודית, 'מסע' וקרן קיימת לישראל, מועברת ע"י שפים וקונדיטורים שמשלבים בין המטבח הצרפתי והישראלי.

לקראת פתיחת התכנית, החניכים עשו עליה לישראל, ובסוף השבוע קיימו סיור פתיחה באתרי מורשת בעכו, תל חי וצפת וקינחו בשבת מרוממת על חוף הכנרת. מטרת התכנית היא להכשיר את החניכים תוך מספר חודשים לשוק העבודה והחיים בישראל.

ראש ההנהגה העולמית של בית"ר נריה מאיר מספר כי "'החבילה הציונית' הזו כבר הוכיחה את עצמה בשנים האחרונות בהן זכינו לסייע למאות עולים להגיע מרחבי אירופה. אצל יהודי צרפת - חסם התעסוקה הוא המרכזי ולכן התכנית מסייעת בדיוק בכך בהכשרה מקצועית מהירה. אין משימה גדולה יותר כיום מהבאת יהודים לישראל".