המתכון לחיים בריאים: לאכול תמרים

יו"ר מגדלי התמרים מספר על סגולות התמרים ומסביר למה אפשר לאכול אותם בלי להשמין. "כמעט ולא מרססים, הכל טבעי ובריא".

בני טוקר , י"א בשבט תשע"ט

תמרים
תמרים
צילום: פלאש 90 הדס פרוש

אמנון גרינברג מקיבוץ יטבתה מגדל תמרים כבר שנים רבות, ועל אף גילו - 77 - הוא כמעט ולא רואה רופא.

בראיון לערוץ 7 לקראת ט''ו בשבט, גרינברג מספר על סגולות התמר: "התמרים מעבר לזה שהם מתוקים ואהובים, הם מכילים חומרי בריאות שעל פי מחקרים קליניים מסייעים מאוד לגוף. התמרים מכילים נוגדי חמצון, הם מורידים את הכולסטרול הרע, בעלי סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן ומינרלים שחשובים לתפקוד תקין של הגוף.

"התמרים הם פרי שמוסיף אנרגיה לגוף ולא סתם הספורטאים אוהבים את התמרים. התמר הוא התשובה הבריאה לתשוקה למתוק, אין בתמר שומן כמו בשוקולד, יש לו סוכר פירות בעל ערך גליקמי טוב לגוף ואפשר לאכול כמה תמרים ביום בלי להשמין", מעיד גרינברג.

לדבריו, מבין כל הפירות היבשים התמרים הם המוצר הבריא ביותר, "ט"ו בשבט זה חג של פירות יבשים, התמר הישראלי מתייבש על העץ ולא מוסיפים לו שום חומרים שמייבשים אותו כפי שעושים בחלק מהפירות היבשים המיובאים. התמר הוא ישראלי לגמרי. את התמרים כמעט ולא מרססים, הכל טבעי ובריא".

זן המג'הול הוא הזן הפופולארי והנפוץ ביותר בארץ ובעולם, "ישראל למרות היותה מדינה קטנה היא מהמובילות בשוק המג'הול בעולם והיא מייצאת 24 אלף טון תמרים מזן המג'הול בשנה. מאות משפחות באזורי הגבול שלנו מתפרנסים מהענף, אנחנו הכי חזקים בגלל האיכות.

"התמרים גדלים בכל האזורים החמים - בערבה, בבקעת הירדן, בעמק המעיינות, מכיון שהתמר אוהב חום. יש בארץ תשעה זנים אבל המג'הול הוא הזן המוביל. גם אני גידלתי במשך שנים את התמרים של יטבתה כמרכז ענף התמרים ומנהל המו"פ החקלאי בענף התמרים ואני שמח שמדינת ישראל מובילה את הענף הזה".