ספר שבעת המינים
ספר שבעת המיניםצילום: קובי פינקלר

"ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח, ח). לקראת ט"ו בשבט, ספר חדש "שבעת המינים" שכתבה מחברת ספרי הבישול רות סירקיס, מייסדת תרבות הקולינריה בארץ.

הספר, מיועד לגיל הרך (ולהוריהם..), והוא מפגיש את הילדים עם שבעת המינים לפי סדר הופעתם בתורה וכולל סיפורים, שירים, עובדות חשובות, מתכונים והצעות לפעילויות משותפות עם הילדים בבית. הספר, יחולק במהלך החודש למאות אלפי ילדי גנים ברחבי הארץ המשתתפים בתוכנית ספריית פיג'מה.

שבעת המינים שנשתבחה בהם הארץ, הם חלק בלתי נפרד מהנוף ומהתרבות של ישראל. אנו פוגשים אותם במטעים, בשדות, בכרמים ובעגלת הקניות של כל אחת ואחד מאיתנו.

הספר, שערכה רינת פרימו, מלווה באיורים מקסימים של המאיירת יעל אלברט המתארים בחן את המינים השונים ואת המתכונים המשולבים בו.

כל אחד מהמינים חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר זוכה בספר לפרק משלו והוא מוצג בהרחבה לצד שיר/סיפור וכמובן מתכון.

המטעמים המופיעים בספר, מתוקים ומלוחים, מיועדים להכנה משותפת וחווייתית עם הילדים וביניהם: חלה לשבת, חטיפי זיתים, מאפינס צימוקים ועוגת גבינה ותאנים.