זירת התרסקות המטוס באתיופיה
זירת התרסקות המטוס באתיופיהצילום: רויטרס

משלחת מומחים העוסקים בזיהוי פלילי יצאה אמש (ראשון) לאתיופיה בתיאום ואישור משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה.

המשלחת תפעל במסגרת בינלאומית במטרה לזהות את הרוגי האסון הישראלים והרוגים ממדינות נוספות.

השגריר והקונסול באדיס אבבה יקלטו את המשלחת ויסייעו בכל הנדרש.

המשלחת כוללת אנשי זיהוי פלילי ממשטרת ישראל ובראשה עומד רפ"ק און פאר מחטיבת הזיהוי הפלילי אליו הצטרפו קצינים נוספים, רופאות שיניים המתנדבות במשטרת ישראל ורופאים מהמכון לרפואה משפטית.

טרם יציאתם, הצטיידו חברי המשלחת בחצי טון ציוד שכולל אמצעי מיגון, ציוד רנטגן וכן ציוד מקצועי לזיהוי חללים של חטיבת הזיהוי הפלילי.

נזכיר כי גורמים מדיניים הביעו זעם על הודעת חברת התעופה האתיופית 'אתיופיאן איירליינס' לפיה בדיקות ה-DNA שהיא מתכוונת לערוך כדי לזהות את שרידי גופות ההרוגים באסון התרסקות המטוס, יימשכו כחצי שנה.

החברה אף הציעה בהודעתה לבני משפחות 157 הנספים לקחת עימם לארצותיהם אדמה מאזור ההתרסקות ולקבור אותה בטקס דתי, עד אשר יושלם הליך הזיהוי וישוחררו הגופות.

גם שר התחבורה האתיופי ציין במסיבת עיתונאים כי זיהוי הגופות עלול לקחת חודשים ארוכים וניתן רק לאשר שאף אחד מהנוסעים ואנשי הצוות במטוס לא שרד את ההתרסקות.

נזכיר כי השלטונות המקומיים אישרו לאחר פעילות דיפלומטית אינטנסיבית לצוות זק"א להיכנס ביום שישי לאתר התרסקות המטוס, אך הם אינם מורשים לזהות את הגופות שנמצאו על ידי השלטונות האתיופים.

בהתרסקות נהרגו שני ישראלים: אברהם מצליח בן 49, נשוי ואב לשתי בנות ממעלה אדומים. מצליח עבד בחברת היי-טק ונסע לאפריקה במסגרת נסיעת עבודה, הוא היה נשוי בשנית לנועה שלה יש ארבעה ילדים.

ההרוג השני הוא שמעון ראם, תושב זכרון יעקב כבן 58. ראם הוא אב לחמישה ילדים, שלושה מאשתו הנוכחית ועוד שניים מנישואים קודמים. הוא שימש כסמנכ"ל אבטחה בחברת שפרן ייעוץ וניהול, המתמחה בייעוץ בתחומי ניהול אבטחה וביטחון לחברות, וארגונים פרטיים בארץ ובחו"ל. הוא יצא מישראל בדרכו לניירובי, דרך אדיס אבבה, לפגישה עסקית.