שניצלים מעובדים - OUT

הנהלת הכנסת החליטה לפעול לשיפור איכות המזון המוגש במזנון, ולהקפיד על הגשת מזון בריא ומאוזן.

ערוץ 7 , כ"ה בניסן תשע"ט

נתניהו במזנון הכנסת
נתניהו במזנון הכנסת
צילום: חזקי ברוך

הנהלת הכנסת החליטה לשפר את איכות המזון המוגש במזנון הכנסת, וגייסה דיאטנית קלינית שתפקח, תעודד תזונה נכונה ותסייע בבחירת חומרי גלם בריאים להכנת אוכל שיתבסס על קטניות וירקות המכילים נוגדי חמצון וויטמנים.

על פי הדיווח של העיתונאי גדעון אלון ב''ישראל היום'', הדיאטנית קלינית ענבר שמילוביץ שתהיה רכזת תחום בכירה במערך ההסעדה בכנסת.

שמילוביץ' אמרה כי "מזנוני הכנסת צריכים לשרת את כולם - ראש הממשלה, שרים, ח"כים, עובדים ומבקרים- כולם צריכים לדעת מה מוגש להם ולקבל את האפשרות לבחור נכון יותר.

"אני יכולה להבטיח שמזון מעובד לא יוגש בכנסת", הכריזה שמילוביץ. לדבריה "המעבר לתזונה מאוזנת הוא לא בהכרח שינוי קיצוני, זה יכול להתחיל בדברים קטנים מבלי להתפשר כלל על טעם ועל נראות. זה בעיקר עניין של תודעה. לכן מלבד השינוי ברכיבי המזון, נדאג לשלב גם מידע וטיפים להרכבת מנות מאוזנות ובריאות, וכן נקיים הרצאות, ימי עיון וסדנאות מעשירות".

שמילוביץ' תסייע בבניית תפריטים לאירועים המתקיימים בכנסת ותוודא כי גם הם יאפשרו בחירות בריאות ויותאמו לכל סוגי התזונה, לרבות מגבלות ותפריטים מיוחדים.

התפריטים במזנון הכנסת הועשרו בסלטים בהרכבה אישית ובמגוון רחב של מנות בריאות. דוד שטרית, האמון על תחום ההסעדה במשכן, אמר לעיתון ישראל היום כי "במהלך השנה האחרונה הנחנו את אבני הדרך לשינוי מחשבתי, תודעתי ומעשי במזנונים כשהמטרה היא לשלב, לצד המזון המסורתי גם אפשרות לבחור מזון בריא יותר. מהיום והלאה נכווין ונפקח אחר תהליכי העבודה, החל משלב בחירת חומרי גלם, דרך ייצור המזון ועד לצלחת".