כמה דבש אנחנו אוכלים?

הישראלי הממוצע צורך בשנה 600 גרם דבש, מתוכם כ-250 גרם נצרך לקראת חגי תשרי. צריכת הדבש בישראל מסתכמת ב-4,500 טון בשנה.

ערוץ 7 , י"ד באייר תשע"ט

כוורות דבש
כוורות דבש
צילום: משרד החקלאות

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך בשנה 600 גרם דבש, מתוכם כ-250 גרם נצרך לקראת חגי תשרי.

מנתוני המשרד, המתפרסמים לקראת יום הדבורה הבינלאומי שיחול מחר, עולה עוד כי הצריכה בקרב הציבור הישראלי כולו מסתכמת בכ-4,500 טון דבש בשנה.

כיום קיימים למעלה מ-20 זני דבש שונים, בניהם דבש המיוצר מאבוקדו, דרדר, מרווה, קורנית, זעתר ובצל.

ייצור הדבש המקומי נאמד בכ-3,500 טון בשנה. בישראל, קיימים כיום 510 דבוראים המטפחים 110,000 כוורות הפזורות בנקודות מרעה צופניות ברחבי הארץ.

דבורת הדבש היא המאביקה העיקרית בחקלאות 80,000 כוורות ברחבי ישראל משמשות לצורך האבקה.