'תחיית המתים' של המסעדה הכשרה

המסעדה היחידה שפעלה בווסט אנד בלונדון והחזיקה תעודת כשרות, תיפתח מחדש אחרי שנסגרה לאחר 46 שנות פעילות.

ניצן קידר , כ' באב תשע"ט

סנדביץ' פסטרמה
סנדביץ' פסטרמה
צילום: ISTOCK

לי לנדאו, מסעדן ויזם, החליט 'להציל' את המסעדה הכשרה האחרונה שהיתה קיימת באזור ווסט אנד בלונדון.

במקום פעלה במשך 46 שנים מסעדת 'רובנ'ס', שהיתה פופולרית במיוחד בקרב תושבי לונדון היהודים. לפני שלושה חודשים החליטו הבעלים לסגור את המסעדה שפעלה ברחוב בייקר ואמרו כי תש כוחם לנהל את המקום לאחר שחוו "שכול משפחתי קשה".

לנדאו, בעלים של מספר בתי קפה ומסעדות כשרות ברחבי לונדון, ראה שהמקום נסגר והחליט לפנות לבעל הנכס כדי להמשיך את המסורת ולהפעיל במקום מסעדה כשרה.

מדובר במתחם גדול יחסית שיזכה הפעם לכשרות מהודרת במיוחד ויעבור שינויים משמעותיים, כפי שמתכנן לנדאו.

"רובנ'ס היתה חלק מנוף ילדותי. אכלתי שם כנער וכמבוגר. הרגשתי צורך עז להציל את המקום הכשר האחרון שעוד נותר בווסט אנד ואין ראוי מהמקום הזה", סיפר לנדאו.

המתחם של המסעדה המיתולגית כלל מעדנייה בקומה אחת ומסעדה גדולה מתחתיה. היזם כבר פתח את המעדנייה שמכילה את המנות המועדפות והאהובות של רובנ'ס המקורי.

המסעדה שתיפתח באמצע החודש הבא, תשלב בין מנות הדגל של המסעדה הותיקה למנות חדשות לגמרי ששף המקום שוקד על הכנתן.