צפו: תולעים בשניצל? יש דבר כזה

משפחה מאחד הישובים בשומרון התכוננה בביתה ביום שישי האחרון לכבוד שבת, בהכנת מאכלי השבת.

את החוויה הלא-נעימה, בלשון המעטה, הם לא ישכחו במהרה. אם המשפחה הוציאה מההקפאה חזה עוף פרוס לצורך הפשרה וטיגון שניצלים.

ריחות הטיגון עשו את שלהם והילדים הקטנים בקשו לטעום מהמאכל השבתי. האם הגישה לילדיה מהשניצלים הטריים והילדים נגסו בהם בהנאה.

אך לאחר מספר רגעים נזעקו הילדים בחרדה. בתוך בשר העוף החם, מול עיניהם היו לא פחות מתולעים רוחשות.

בני המשפחה לא האמינו למראה עיניהם, שכן קנו את העוף במקום מסודר והמוצר, שמיוצר על ידי אחת החברות המוכרות, ומפוקח על ידי גוף כשרות שנחשב ברמה טובה ועומד בתנאים התברואתיים המחמירים של משרד הבריאות.

בארגון 'כושרות' שנדרשו למקרה הסבירו כי זו לא הפניה הראשונה של צרכנים שנתקלו בתופעה המאוד לא נעימה "ישנו סוג זבוב שיש לו גוון ירוק והוא נקרא 'זבוב הבשר'. הוא יושב על מאכלים מסויימים ומשריץ ביצים. תוך זמן קצר יוצאות רימות מהביצים.

התופעה קיימת בעיקר בבשר ובדג אבל יכולה להתרחש גם במאכלים אחרים בעיקר בתקופת החום. המקרה המדובר מתוחקר על ידי היצרן, אך ללקוחות נמליץ לקראת החגים לא להשאיר בשר או דג גלויים ללא כיסוי, מה שמהווה מטרה לזבוב הבשר ולהתפחות רימות".

לערוץ 7 נודע כי מדובר במקרה יחודי שכן המשפחה טוענת כי שמרה על בשר העוף מכוסה ועל כן המקרה ייבדק בתחילת השבוע על ידי היצרן והספק.