אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: iStock

הרימון הינו אחד משבעת המינים שארץ ישראל התברכה בהם. הרימון הינו פרי בעל סגולות בריאותיות רבות ומראה מרהיב ומסמל פריון ושפע.

הרימון עשיר בחומרים נוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים), מחקרים מעידים כי לאכילת גרגרי רימון או לשתיית מיץ רימון השפעה מגנה בפני מחלות כרוניות השכיחות בעולם המודרני.

חמש סיבות מדוע מומלץ לשלב רימון בתפריט היומי:

1. שתייה של מיץ רימונים העשיר ברכיבים אנטי מחמצנים נקשר עם הגנה בפני מחלות לב וכלי דם.

2. תכולת נוגדי החימצון במיץ רימונים מגנה על הכולסטרול בפני חימצון ובכך מאטה את הצטברות הכולסטרול בדפנות כלי הדם.

3. לחץ דם גבוה הינו גורם סיכון לשבץ מוחי. אנשים עם לחץ דם גבוה ששתו כוס מיץ רימונים למשך שבועיים הצליחו להוריד את לחץ הדם ובמיוחד את לחץ הדם הסיסטולי.

4. לרימון השפעה אנטי חיידקית ואנטי פטרייתית- מחקרים העידו כי שתיית מיץ רימונים קשורה עם ירידה בדלקות בחלל הפה וכן כהגנה בפני הפטריה- קנדידה.

5. הרימון עשיר בויטמין C, בחומצה פולית ובמינרל אשלגן ובסיבים תזונתיים.

הכותבת היא מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה במרכז הרפואי 'הדסה'