הקסם של איזי

אל מסעדת Izzy's Smokehouse בברוקלין הגעתי לא בפעם הראשונה. תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על הבריסקט הטוב ביותר בניו יורק.

אורית שטרן , ד' בתשרי תש"פ

ברביקיו אמריקני טקסני
ברביקיו אמריקני טקסני
צילום: ערוץ 7

Izzy's Smokehouse הוא אחד מהמקומות האהובים עליי ביותר בניו יורק. החיסרון שלו מבחינתי זה המיקום בקראון הייטס שהוא פחות נוח לנו, אבל לא רחוק מ-770 (הסניף המרכזי של תנועת חב״ד העולמית).

אפשר להגיע לשם באמצעות תחבורה ציבורית, אבל אנחנו מעדיפים Uber, כי אנחנו פחות אוהבים להסתובב שם בלילה.

המסעדה נקראת על שם הבעלים, בחור חרדי צעיר עם אובססיה קלה לברביקיו טקסני אמריקני. הוא החליט יום אחד שהוא רוצה להכין את הבריסקט האמריקני הטוב ביותר (למרות מגבלות הכשרות בעקבות המלחת הבשר). אחרי ניסיונות רבים, הוא עמד במשימה וזכה בתחרות הבריסקט הטוב ביותר בניו יורק (הוא התחרה גם מול מקומות לא כשרים).

איזי בהמשך פתח את המקום הזה והוסיף לרפרטואר גם צלעות שלא מהעולם הזה. אפשר לאכול כאן גם המבורגר וסנדביצי בשר, אבל אם מישהו מטריח את עצמו עד לשם, ראוי שיטעם קודם מהבריסקט זוכה הפרסים שלו ומהצלעות שהמקום מגיש (ויש כמה סוגים!).

צילום: אורית שטרן

לא הכי נעים לשבת שם, רועש, צפוף וזה יותר ״מאורה״ מאשר מסעדה, אבל בכל ביקור שלנו בניו יורק אנחנו לא מוותרים על איזי. מי שרוצה לטעום ברביקיו אמריקני טקסני כהלכתו מבלי להתפשר על כשרות, זאת הכתובת שלו.

אז חזרנו אתמול למקום אחרי היעדרות של שנתיים. הגענו לשם ארבעה אנשים רעבים. המקום נשאר כמעט אותו הדבר (אפילו אותו מלצר חרוץ שאף זיהה אותנו להפתעתנו מהפעם האחרונה שהיינו במקום). הבריסקט כמובן היה מצוין כמו תמיד. הזמנו Dino ribs שהיו אפילו טעימות יותר מהבריסקט. זה מגיע עם קולסלאו ממכר מכרוב וחמוצים (טקסס פוגש את ניו יורק). אני לא בטוחה שאפשר לבקש מידת עשייה שם (צריך לבדוק את העניין). בכל מקרה, אנחנו תמיד סומכים עליהם ועד כה לא התאכזבנו.

אם הייתי צריכה להעריך, מידת העשייה של הבשר היא כנראה מדיום. הבשר צרוב היטב מבחוץ ועסיסי וורדרד מבפנים. איזי מכין את הבשרים במשך שעות ארוכות עם מעשנת בשרים אימתנית שמותקנת במקום.

הזמנו גם מנות ראשונות טאקוס עם pulled beef וכל מיני דברים בפנים שהיה לי מאוד טעים (גיסתי פחות אהבה), אמפנדס בשר עם pulled beef שכולנו אהבנו אבל לצערי הם קיצצו בכמות הבשר באמפנדוס בהשוואה לפעם האחרונה שאכלנו שם. מקווה שזו סתם היתה תקלה חד פעמית. הזמנו גם שעועית מעושנת שגיסי וגיסתי אהבו מאוד (לי זה הזכיר יותר מדי צ׳ולנט 😀).

המחירים לא זולים, אבל קשה ליפול שם. מצרפת גם סרטון שמרחיב על המקום למי שרוצה לקבל מידע נוסף. מומלץ מאוד!

עד כה, בכל הפעמים שהייתי במקום לא ראיתי ישראלים, אז המקום כנראה עדיין מחוץ לרדאר של מרבית התיירים הישראלים. נמצאים שם אמריקאים מכל הסוגים והמשותף לכולם שהם אוהבים ברביקיו טקסני.

המקום הופיע גם לשמחתי בתכנית של גידי גוב ואהרוני בביקור האחרון שלהם בארצות הברית, אז אני מניחה שעוד אנשים נחשפו מאז לקסם של איזי.

צילום: אורית שטרן