איך נראית צלחת של ארוחה מפסקת ?

"לפני הצום אין שום סיבה לאכול יותר פחמימות", אומרת יוזמת תכנית "אתגר ללא סוכר" רוני זינגר.

ערוץ 7 , ז' בתשרי תש"פ

אוכל בריא
אוכל בריא
צילום: ISTOCK

יוזמת תכנית "אתגר ללא סוכר" רוני זינגר מסבירה כיצד ניתן להיערך כראוי לצום יום הכיפורים.

"התרגלתם לאכול קערת פחמימות לפני הצום? - תנו לי לחדש לכם .לפני הצום אין שום סיבה לאכול יותר פחמימות- להפך! חלבונים הם אלה שמשביעים אותנו לזמן רב יותר, כיוון שזמן הפירוק והעיכול שלהם ארוך יותר", היא אומרת לערוץ 7.

אז איך נראית צלחת של ארוחה מפסקת באתגר?

בשר, עוף, דג, טופו, ביצים (או כל חלבון אחר) לא מתובלים מדי (מלח מאוד מצמיא), ירקות מבושלים, מאודים ו/או טריים ו-3 כפות פחמימה עשירה סיבים (רצוי דגנים בשילוב קטניות כמו מג'דרה, קוסקוס עם גרגרי חומוס וכד').

ומה בסיום הצום?

אפשר להתחיל עם פרוסת לחם מרוחה במעט גבינה או מרק ירקות ובהמשך ארוחת ערב מלאה יותר.

הנה מתכון למרק ירקות עם עוף משגע לשבור אתו את הצום, לגרסה צמחונית/טבעונית, פשוט הורידו את העוף :)

חומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2-3 שוקיים ללא עור
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 דלעת חתוכה לקוביות
1 קולורבי חתוך לקוביות
2 יחידות סלרי (גבעול ועלים) קצוץ
1/4 כוס עדשים כתומות
4-5 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל
½ כפית כורכום
½ כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן זית

מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים מעט

מוסיפים את קוביות הירקות ומערבבים

מוסיפים את העדשים

מוסיפים מים עד כיסוי הירקות

מתבלים ומכסים. מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהעוף מוכן

ניתן לטחון את המרק עם בלנדר יד

אפשרות גיוון – להוסיף מיץ מ-1/2 לימון