לא עוד כבד אווז בתפוח הגדול

עיריית ניו יורק החליטה לאסור על מכירת כבד אווז. החקיקה אוסרת על מכירה של כל מזון שבמהלך יצורו נעשה פיטום כפוי.

אורלי הררי , א' בחשון תש"פ

כבד אווז
כבד אווז
צילום: ISTOCK

עיריית ניו יורק אישרה היום (ד') הצעת חוק האוסרת למכור כבד של אווזים שעברו פיטום בכפייה.

30 חברי מועצה הובילו את הצעת החוק. המהלך אושר לצד שורה של הצעות חוק כמו איסור לכידה וסחר ביונים וציפורי בר אחרות בעיר, הגבלה על העבדת סוסים בתעשיית הכרכרות בעיר בימים חמים, וכינון משרד להגנה על בעלי חיים בעירייה.

עם אישור החקיקה, ניו-יורק הצטרפה לקליפורניה, שכבר אסרה גם על פיטום וגם על מכירת כבד אווז. הצעת החוק אושרה יומיים לפני יום הטבעונות העולמי, המצוין ברחבי העולם ב-1 בנובמבר.

החקיקה אוסרת על מכירה של כל מזון שבמהלך יצורו נעשה פיטום בכפייה. תהליך הפיטום נמשך מספר שבועות, במהלכם מלעיטים את האווזים והברווזים 3-5 פעמים ביום בתערובת תירס ושמן, בכמות המגיעה בשיא הפיטום עד לשליש ממשקל גופם.

עמותת אנימלס מסרה: "אנו מברכים על החקיקה ההיסטורית בניו יורק, שמהווה עוד צעד למען עולם טוב יותר עבור בעלי החיים, בו לא מתקבל על הדעת לדחוף לאווז אומלל צינור מתכת לעומק הגרון ולהלעיט אותו במזון שומני עד ליצירת כבד חולה. אנחנו גאים בהצלחת מאבקנו לאיסור הפיטום בישראל, וקוראים לנבחרי הציבור להשלים את המהלך, הגיע הזמן לאסור על מכירת כבד מפוטם גם בישראל".