אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

בית משפט השלום בתל אביב קיבל הערב (חמישי) את בקשת עורכי דינם של ארבעת יועצי ראש הממשלה נתניהו וקבע כי הטלפונים הניידים שלהם יישארו נעולים עד יום חמישי הבא, בניגוד לדרישת הפרקליטות.

בשבוע הקרוב יוכלו היועצים ועורכי דינם להגיש ערעור על החלטת בית המשפט להתיר חדירה לטלפונים הניידים שלהם.

היועצים חשודים כי היו מעורבים בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר, והמשטרה ביקשה לעיין בטלפונים במסגרת החקירה.

אתמול קבע שופט בית המשפט השלום עלאא מסארווה קבע כי "אכן נפלו פגמים בהתנהלות היחידה החוקרת אל מול החשודים בתיק זה". עם זאת השופט קיבל את הבקשה ל"צווי החיפוש מדודים שמציעים חיפוש 'כירורגי' ומוגדר".

"ראשית, חיפוש ותפיסה של מכשירי הטלפון מבלי שקדמה לכך בקשה לבית המשפט להוצאת צו שיפוטי הוא פגם משמעותי. הדברים נכונים ביתר שאת כאשר מדובר בעבירה מיום 29.8.19 שלגביה הוגשה תלונה ביום 4.9.19, שעה שהחשודים נחקרו בסוף אוקטובר 2019, וחלף זמן בין המועד בו עלה שמם של החשודים כמעורבים לבין מועד חקירתם. בזמן זה, ניתן היה לפנות לבית המשפט בבקשה להוצאת צו שיפוטי", כתב השופט.

"הדרישה מאחד החשודים שהתייצב לחקירתו מבלי מכשיר הטלפון הנייד לחזור על עקבותיו ועוד בליווי שוטר, רק כדי לחזור לחקירה עם המכשיר, מעצימה את הפגם בהימנעות המשטרה מבקשת להוצאת צו שיפוטי. עובדה זו מלמדת על תכנית חקירה שכוונה מראש לחדירה למכשיר הטלפון (מבלי צו שיפוטי)", הוסיף השופט.

"אני מסכים עם טענת הסנגורים כי הסכמת החשודים, מבלי שהוסבר להם בדבר זכותם להתנגד לחיפוש וכי התנגדות לחיפוש לא תשמש כראיה לחובתם, לאו הסכמה היא. בפרט הדברים נכונים, עת מדובר בחיפוש בחומר מחשב שהוא מכשיר הטלפון הנייד האישי. בהעדר צו שיפוטי, ולמצער, היה על היחידה החוקרת לקבל מהחשודים הסכמה מדעת, במובנה לפי הלכת בן חיים. אופן החיפוש הלא מאורגן במהלך החקירה, תוך עיון במכשיר הטלפון בנוכחות החשוד, מעצים את הפגם בו. הדרישה מאחד החשודים לגשת חזרה לרכבו כדי להצטייד במכשיר הטלפון מוסיפה נדבך נוסף של פגיעה בחשודים", אמר.