כך תזהו עגבנייה ישראלית

איך נדע האם העגבנייה שאנו מחזיקים היא עגבנייה ישראלית או מיובאת? הנה הסבר

ערוץ 7 , ז' בחשון תש"פ

עם עוקץ
עם עוקץ
צילום: משרד החקלאות

אתם עומדים בסופר מול שלל העגבניות, רוצים לקנות תוצרת מקומית ולא יודעים איך לזהות אותה?

משרד החקלאות שמעודד רכישת תוצרת ישראלית מסביר איך לזהות את העגבניות הישראליות מול אלו המיובאות לישראל.

עגבנייה עם עוקץ (עלים ירוקים שמחברים את העגבנייה לשיח) = עגבנייה ישראלית.

עגבנייה ללא עוקץ = עגבנייה מיובאת.

נציין כי במטרה לשלול כל אפשרות לכניסת נגעים ומזיקים לישראל על גבי ירקות ופירות, נדרשים היבואנים להוריד את העוקץ של העגבנייה טרם הייבוא, כי שם מסתתרים מזיקי העגבנייה.

הייבוא של פירות וירקות, בכללם יבוא עגבנייה, מתנהל כ"כלכלה חופשית". היבואנים מחליטים האם לייבא או לא במכס מלא, וכל יבואן יכול לייבא ללא הגבלה ובלבד שישלם את המכס. הבחירה לקנות עגבניות מקומיות או מיבוא היא של הצרכן.