מוצרי החלב יועשרו בוויטמינים?

במשרד הבריאות שוקלים בימים אלו את האפשרות לחייב את יצרניות המזון להעשיר קמח, חלב ומלח בוויטמינים שונים ובמינרלים.

ערוץ 7 , ט' בחשון תש"פ

יקבלו תוספת? מוצרי חלב
יקבלו תוספת? מוצרי חלב
istock

ועדה מטעם משרד הבריאות, שבדקה את המצב הקיים בעולם ואת החסרים התזונתיים בארץ, ממליצה על העשרת המזון כדרך יעילה ושוויונית לשיפור הבריאות והתזונה, כך מדווח הבוקר (חמישי) העיתון "ישראל היום".

על פי ההמלצות יחויבו יצרניות המזון להעשיר את החלב ומוצריו בוויטמין D, את המלח ביוד ואת הקמח (לרבות קמח נטול גלוטן) בחומצה פולית, בברזל ובוויטמין B12.

זאת כדי להעשיר את התזונה ולהתגבר על מחסור בוויטמינים ובמינרלים באוכלוסייה בישראל. ההמלצות טעונות אישור של סגן שר הבריאות והליך חקיקה בכנסת.

על פי הדיווח, נתונים שנאספו במשרד הבראות ובקופות החולים ביססו את הצורך בהעשרת המזון.

כך, למשל, 22.6 אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלים ממחסור בברזל (שעלול לגרום לתופעות של חולשה, עייפות, דופק מהיר, כאבי ראש ועוד), 5.5 אחוזים סובלים ממחסור ב־B12 ו־12 אחוזים סובלים ממחסור בחומצה פולית, שעלול לגרום ללידת תינוקות עם מומים בתעלת העצבים, עד כדי נכות.