ספר חדש: לביבות וסופגניות מכל העולם

הספר החדש 'חנוכה' מגיש לכם מבחר גדול של מאכלי חנוכה מסורתיים וגם מבחר מתכונים מכל העולם המתאימים לחנוכה.

קובי פינקלר , כ"ז בחשון תש"פ

חנוכה
חנוכה
צילום: ידיעות ספרים

חנוכה- לביבות וסופגניות
ידיעות ספרים
מבחר גדול של מאכלי חנוכה מסורתיים וגם מבחר מתכונים מכל העולם המתאימים לחנוכה.

חודש כסלו בפתח ולקראתו יוצא לאור ספר חדש חנוכה- לביבות וסופגניות מכל העולם ובו שלל מתכונים מהירים וקלים מכל הסוגים לצד מבחר מתכונים מכל העולם המתאימים לחנוכה, מדונאטס ועד לוקומודוס יווניות.

לא נחדש. חנוכה הוא אחד החגים הכי נעימים בלוח השנה. חג של ניצחון המכבים, חג של אורות ונרות, חג של סביבונים ודמי חנוכה, חג של התכנסויות משפחתיות נחמדות ומפגשים עם חברים. ולא פחות חשוב – חנוכה הוא חג של אוכל טעים.

הספר החדש חנוכה מגיש לכם מבחר גדול של מאכלי חנוכה מסורתיים וגם מבחר מתכונים מכל העולם המתאימים לחנוכה.

בזכות נס פך השמן – מבוססים רוב מאכלי חנוכה על שמן: לכן תמצאו בספר חנוכה מבחר של לביבות וסופגניות, דונטס וספינג', טמפורה יפנית, צ'ורוס ספרדיות ו-לוקומדוס יווניות. הכל מטוגן בשמן עד להשחמה או לפריכות, והרוב זרוי באבקת סוכר או מצופה בשוקולד, ממולא בריבה או במליות גורמה מפתיעות.

המתכונים בספר חנוכה מאפשרים לנווט נכון ולהימנע מהשמנה. תמצאו כאן הרבה מאכלי חנוכה אפויים שהם טעימים לא פחות מהמטוגנים, סופגניות ודונטס "מיני". תמצאו כאן לביבות עם ירקות מגוונים שיכולים להיחשב חלק מתפריט בריאותי. יש בספר מתכונים שהם ללא גלוטן ומתכונים שמתאימים לטבעונים.

החג נמשך שמונה ימים וכדי להרבות בשמחה אפשר להכין בכל יום משהו אחר. כדי שלא יהיה צורך להתאמץ יותר מדי נבחרו לספר חנוכה מתכונים קלים. את חלקם ניתן להכין מראש, להקפיא ולחמם לפני ההגשה. בחלק מהמתכונים נעשה שימוש בחומרים קנויים המזרזים את ההכנה ויש גם המלצות על שימוש בכלים ובאביזרים שחוסכים עבודה רבה.

רבים מהמתכונים בספר זה מתאימים להגשה כקינוחים או לאירוחים. במקום לאפות עוגות אפשר לטגן בזריזות סופגנייה מבצק רבוך, הנראית כמו פחזנית, ולהגישה עם קרם נוטלה – תענוג. תמצאו כאן עוד הרבה רעיונות להגשת פינוקים מתוקים שהם גם טעימים וגם ניתנים לקישוט ולעיצוב יפהפיים.

המחברת, רות סירקיס, ילידת תל-אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים ,עוסקת שנים רבות בכתיבה גסטרונומית. פרסמה בעיתונות הישראלית והאמריקנית ובאינטרנט אלפי מאמרים העוסקים באוכל ובמסעות קולינריים. חנוכה הוא ספרה התשעה-עשר.