River, ראשון לציון
לאכול מכל המטבחים האסיאתיים

שאול יהלום הגיע עם נאווה רעייתו ל"ריבר" בראשון לציון וטעם במנות גדולות את חוויית המזרח הרחוק.

שאול יהלום - ''מצב הרוח'' , ח' בכסלו תש"פ

קינגו
קינגו
צילום: גליה אבירם

קניון הזהב במערב ראשון לציון עם המתחם שמשיק לו, הפך בשנים האחרונות למרכז ענק ותוסס של בילויים וקולינרייה.

ברחוב סחרוב המשיק לקניון, נפתחה מחדש מסעדת ריבר. ריבר היא רשת מסעדות שמשלבת מנות מכל המטבחים האסיאתיים, כמו התאילנדי, היפני, הוויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני וגם כמובן הסיני.

לרשת תריסר סניפים, מחציתם כשרים. הבעלים והמנהל הוא ירון אלטיט. הסניף הראשון של הרשת נפתח כאן לפני עשרים שנים. הסניף עבר גילגולים רבים בבעלות זכיינים, ובשנה האחרונה חזר לבעלות ישירה של הבעלים, נסגר זמנית והתחדש, ולדברי מנהליו גם שודרג, התווספו מנות חדשות בתפריט, וחלל המסעדה עוצב מחדש. המטבח מנוהל על ידי השף דן חלאסצי.

צ'ופסטיק או סכו"ם רגיל?

לפני שמתחילים בתפריט, צריך להחליט במה נעזרים, בצ'ופסטיק או בסכו"ם רגיל. אנו חלקנו. נאווה רעייתי שבאה עימי בחרה בצ'ופסטיק ואני ברגיל. אל תצחקו, גם נאווה שבעה.

קימונו ירוק
צילום: גליה אבירם

הצעה ראשונה: תפתחו במשקה ייחודי. מי שאוהב בירה מוזמן לאחת מהבירות היפניות קירין או סאפורו (24 ₪), ומי שמעדיף כמוני משקאות גרוסים, מוזמן לשלושה משקאות תאילנדיים: קופנגן על בסיס מילון וקוקוס, קוסמוי על בסיס ג'ינג'ר, ומילון ומשקה קיסרים על בסיס לימונענע. מחיר כל כוס 17 ₪. כל השלושה מומלצים, עם אזהרת זהירות לקוסמוי, למי שנמנע מג'ינג'ר.

אם אתם אוהבים סושי, תפתחו בו, בשל הדגים הקודמים לבשרים. אנו הזמנו bp רול סושי מטוגן בפנקו, שמורכב מסלמון, גזר, מלפפון ואבוקדו. במנה יש 8 רולים קטנים, והיא עולה 43 ₪. טעים.

סלט בנג בנג וסלט סום טאם

המשכתי במרק ראמן: צלחת מרק ענקית, מספיקה לשניים, ומוכנה מציר עוף עם ירקות שורש בבישול ארוך. מומלץ (39 ₪).

נאווה ממליצה על סלט בנג בנג (36 ₪). הרכב: מלפפון, סלק, גזר, בצל סגול, כוסברה, נענע וקרם בוטנים. אני בחרתי בסלט סום טאם (37 ₪) על בסיס פאפייה עם בצל סגול, נענע, כוסברה, שרי וצ'ילי. זהירות: טיפה חריף. ממשיכים בבאנים, הלחמניות המאודות. שתי יחידות של באן עם פרגית בטמפורה עולות 39 ₪. הפרגית מלווה בכרוב וגזר באיולי צ'ילי. יש גם טורטיות טעימות ממולאות בנתחי עוף וירקות (צ'יקן סיקה 39 ₪). שתי המנות מומלצות.

עברנו לפרקים הכבדים יותר בתפריט. ממחלקת הווק, המציעה מנות על בסיס איטריות נודלס מוקפצות, הזמנו מנת קימונו ירוק עם עוף (57 ₪). במנה קרם קוקוס, איטריות חיטה עם נתחי עוף, בצל ירוק, זוקיני, ברוקולי, קרם קארי ירוק, ריחן, נענע וכוסברה.

מפרק הגריל בחרנו בצזה (69 ₪): נתחי פילה בקר עם חצילים, בצל ירוק, סויה ורוטב תאילנדי חריף. לצד כל זה אורז מאודה. מנה משגעת.

הקינוחים באים מביסקוטי, ויש גם קינוח תוצרת בית, כדור קוקוס (38 ₪). כדור סורבה קוקוס עטוף בפקאן מסוכר עם רוטב טופי. אם אתם אוהבים קוקוס אל תוותרו.

על כל שולחן יש רוטב סויה, ולמבקשים מוגשים עוד שלושה רטבים: ספייסי מיונז, טריאקי וג'ינג'ר וואסבי.

למי שמעוניין יש גם מנות צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן. התפריט מציע גם מנות ילדים ב-38 או 41 שקלים. משעה 12:00 עד 16:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל.

סלט ריבר
צילום: יונתן בן חיים

-

''ריבר'', דוד סחרוב 26 ראשון לציון

שעות פתיחה: ימים א'-ה' 12:00 עד 23:30, יום שישי סגור ובמוצ"ש עד חצות. כשרות: רבנות ראשון לציון. טל: 03-9528844. גישה לנכים: יש. שירותים: ניקיונם בסדר גמור. שירותי נכים: אין במסעדה, יש במיתחם. נטילת ידיים: בבר.

(באדיבות העיתון ''מצב הרוח'')