בשורה קולינרית מירושלים - מתחם "המטבחון" נפתח

בגן הורדים בבירה נפתח היום מתחם מזון שישמש את עובדי משרדי הממשלה: "המטבחון יהפוך לזירת שיתופי פעולה חוצת משרדים וחוצת מגזרים".

חזקי ברוך , ט"ז בטבת תש"פ

בשורה קולינרית מירושלים - מתחם "המטבחון" נפתח
בשורה קולינרית מירושלים - מתחם "המטבחון" נפתח
צילום: חזקי ברוך

"המטבחון", מתחם קולינרי חדש, נפתח היום (שני) בגן הוורדים מול כנסת ישראל.

אירוע הפתיחה נערך במעמד השר לירושלים ומורשת זאב אלקין, ראש העיר ירושלים משה ליאון, מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ', מנכ"ל משרד ירושלים: מרדכי בניטה ומנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: אייל חיימובסקי.

ההשראה להקמת "המטבחון", לקוחה מערי ממשל ברחבי העולם כדוגמת ברלין ווושינגטון שבזמן ארוחת הצהריים פוקדים עובדי המשרדים הממשלתיים ומבקריו הרבים את שדרת הפוד-טראקס המציעה להם מגוון רחב ועשיר של מאכלים.

המתחם החדש נועד לשפר את איכות חייהם של עובדי המדינה והמבקרים הרבים בכנסת, במשרדי הממשלה ובבית המשפט העליון שכן באזור זה אין מסעדות ובתי קפה במרחב הציבורי. לצד האפשרויות הקולינריות של מתחם "המטבחון", יציע המקום בהמשך פעילויות פנאי וההעשרה נוספות.

שר ירושלים והמורשת ח"כ זאב אלקין אמר באירוע: "אנחנו שמחים להוביל את פרויקט "המטבחון" שיהפוך את גן הוורדים למקום מרכזי, שיציע לא רק תחרות קולינרית למזנון הכנסת, אלא גם יהפוך את הגן למטבחון החדש שם מתבשלים גם התרגילים הפוליטיים. במשך שנים גן הוורדים לא מימש את הפוטנציאל שלו ועל אף שבאזור גן הוורדים עוברים מידי יום אלפי עובדי מדינה רק מעטים מבקרים בו. בדומה לערי בירה וערי ממשל נוספות ברחבי העולם גם ירושלים הולכת בדרך הזו והמטבחון יהווה נקודת מפגש עבור קובעי מדיניות, עובדי מדינה ועיתונאים ויציע להם להנות ממסעדות ירושלמיות במחירים הוגנים. נמשיך לפעול למען שגשוגה של העיר ירושלים".

חנוכת מתחם המטבחון בירושלים
צילום: חזקי ברוך

ראש העיר ירושלים, משה ליאון הוסיף: "מהחמין שבגאולה ועד בתי הקפה שבמתחם התחנה, ממסעדות השף ועד שוק מחנה יהודה, ירושלים שופעת חוויות אוכל עשירות, שמהוות מוקדי בילוי, ותיירות מהגבוהים בארץ. האוכל בירושלים הוא משל לירושלים עצמה, תערובת של טעמים, ריחות וצבעים, שכל אחד יכול למצוא בה את הטעם שהוא אוהב. בראיה לרחוק אני רואה את המקום הזה מלא אנשים ובעלי עסקים עומדים בתור בשביל לקחת חלק, והוא קרוב. אין לי ספק שהמטבחון יהפוך לזירת שיתופי פעולה חוצת משרדים וחוצת מגזרים, והוא מסמל את התחדשותה של העיר ירושלים, את פריחתה ושגשוגה".

מתחם ה"מטבחון", יוזמה משותפת של המשרד לירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים ועיריית ירושלים, יכלול שלושה "פוד טראקס" של מסעדות מובילות מירושלים, שיוחלפו כל חודש, במחירים שנעים בין 35-55 ₪ ובשיתוף תן-ביס. המסעדות שיתמקמו במהלך חודש ינואר הקרוב במתחם הן: רשת בתי הקפה "קפית" שתציע תפריט חלבי, מסעדת "אנג'ליקה" ומסעדת השוק- "המוציא" עם תפריט בשרי.

מה יהיה אפשר לאכול במתחם? רשת בתי הקפה 'קפית' תגיש בצהריים מרק בצל ופוקצ'ה, פיש אנד צ'יפס ואורגנטו בטטה בבוקר תגיש הרשת קפה, מאפים ובורקסים. במסעדת 'המוציא' יוכלו המבקרים לבחור בין מרק קובה סלק, סופריטו בקר ותפוחי אדמה ומעקוד פשטידה מרוקאית בפיתה או צלחת. מסעדת 'אנג'ליקה' תציע קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי, סלרי וזעפרן, דלעת ערמונים עם סלט עדשים וקרישה ואסאדו בקר עם ברביקיו ביתי ומייפל.

מנתוני הרשות לפיתוח ירושלים, עולה כי הריכוז הגדול של עובדים במגזר הציבורי בירושלים הינו בקריית הממשלה. משרדים כגון: משרד רה"מ, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הכלכלה, משרד התחבורה ועוד, כנסת, בית המשפט העליון, בנק ישראל ואחרים, חולקים את המרחב האורבני של גבעת רם, כאשר כל משרד ומשרד מתנהל בפני עצמו, כמעט מבלי שתהייה לעובדים נקודות עוגן לפגוש קולגות ממשרדים אחרים במרחב הציבורי.

בירושלים מועסק המספר הגדול ביותר בישראל של עובדים בשירות הממשלתי והוא עומד על כ- 32 אלף, מחציתם תושבי העיר ושליש מתוכם גרים במטרופולין ירושלים. לצד העובדים הקובעים, מדי יום עולים אל קריית הלאום: נציגי מערכת הביטחון וצה"ל, עיתונאים ועורכים, חברות לובינג וממשל, מכוני מחקר, כלי תקשורת בינלאומיים ונציגי ארגונים אזרחיים ועוד.