ראשי 'צעירי חב"ד' עם בכירי משרד הבריאות
ראשי 'צעירי חב"ד' עם בכירי משרד הבריאותצילום: חב"ד

לקראת 'מבצע פורים' ועל רקע התפשטות נגיף הקורונה, 'צעירי אגודת חב"ד' פרסמו מכתב מיוחד לשלוחי הרבי ולחסידים.

העתק מהמכתב נשלח גם לשר הבריאות יעקב ליצמן, למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ולמנהלת בריאות הציבור פרופ' סיגל סדצקי.

"לקראת ימי הפורים הבאים עלינו לטובה, ובקשר עם התפרצות נגיף הקורונה ברחבי תבל והצורך להישמר ולהתמגן מפני הפצת הווירוס כמצוות תורתנו הק' 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'", נפתח המכתב עליו חתום יו"ר צעירי חב"ד הרב יוסף יצחק אהרונוב.

"בימים האחרונים ערכנו דיונים ופגישות עם אנשי המקצוע האמונים על הנושא במשרד הבריאות ובארגון מד"א, וכעת אנו מגישים בפניכם הנחיות לקיום 'מבצע פורים' כהלכתו על פי הוראת הרבי והבאת מצוות ושמחת החג לכלל היהודים בארץ הקודש תוך שמירה על בריאות הציבור".

"כמובן וגם פשוט", מוסיף הרב אהרונוב, "יחד עם השמירה על הוראות הבריאות יש לעשות כל מאמץ שלא יישאר יהודי אחד שלא הגיעה אליו מצוות ושמחת החג ב'שטורעם' הכי גדול".

בפתח ההוראות, הובהר כי "אלו שצריכים ע"פ הנחיות משרד הבריאות לשהות בבידוד בית אינם יכולים לצאת אפילו לא לזמן קצר, ולכן אין אפשרות שיוכלו לבוא להשתתף בקריאת המגילה בבית הכנסת או בשאר אירועים שמתקיימים על ידי בתי חב"ד. בנוסף להימנעות, אלו השוהים בבידוד בית ממגע עם הציבור הרחב, עליהם לשמור מרחק גם מאחרים שנמצאים בבידוד בית, ואין לכנס יחד כמה מהשוהים בבידוד בית למקום אחד לקריאת מגילה או לכל אירוע אחר".

איך עורכים קריאת מגילה למבודדים? "כדי לאפשר לשוהים בבידוד בית לצאת ידי חובת קריאת מגילה, ניתן לבוא ולקרוא עבורם מתוך מגילת קלף כשרה תוך שמירה על הכללים הבאים:

1. ההיתר לבוא ולקרוא במגילה על פי הכללים הבאים הוא רק לאלו שמבודדים בשל חשש ללא תסמינים (חום או שיעול או קושי בנשימה או כאב גרון), ולא לאלו שהינם בעלי תסמינים כאמור או אלו שאובחנו כחיוביים והינם חולים במחלה.

2. אין להיכנס לבית בו שוהים מבודדים. הקריאה יכולה להיעשות מחצר הבית (המבודדים ישמעו את המגילה דרך חלון או דלת), ובבנייני קומות – מחדר המדרגות.

3. כאשר ההקראה היא מחדר מדרגות, על האדם המבודד להיות במרחק של שני מטר לפחות מפתח הבית".

איך מעניקים משלוח מנות לאדם השוהה בבידוד? הנה הפתרון: "ניתן (ורצוי) להעניק משלוחי מנות למבודדי הבית. אין להיכנס לביתם של המבודדים, ואין להגיש להם מיד ליד. כמו כן, יש לשמור על מרחק
של לפחות 2 מטרים מהמבודדים. לכן, יש להניח את המשלוח בקרבת דלת הבית בו שוהים המבודדים על מנת שיקחו אותו משם".

בחב"ד מבהירים לחסידים כי "המבודדים עצמם חייבים גם הם במצוות משלוח מנות – איש לרעהו ואישה לרעותה. במקרה בו אין בבית איש או אישה נוספים (מעל גיל מצוות) להעביר באמצעותם את משלוח המנות, חל איסור על הוצאת משלוח מנות מהבית בו שוהים המבודדים החוצה. לכן עליהם לשלוח
מנות באמצעות שליח ממקום אחר".

הרב אהרונוב חותם את מכתבו וכותב כי "על אף ההגבלות, שחשוב לשמור עליהם כדי לשמור על בריאות הציבור, בוודאי תהיה הפעילות בימי הפורים באופן של 'עד דלא ידע'. ואדרבה, דווקא בזמן זה בו אנשים שרויים במבוכה יש להוסיף יותר בשמחה ולהביא את כל מצוות החג לכל אחד כרצונו הקדוש של הרבי".