חטיפי קוואקר אישיים
כמה חומרי גלם בריאים וכמה קצת פחות, והתוצאה מושלמת. מאז הוא קבוע אצלנו בבית. וגם הילדים אוהבים.
כמה חומרי גלם בריאים וכמה קצת פחות, והתוצאה מושלמת. מאז הוא קבוע אצלנו בבית. וגם הילדים אוהבים.
המראה מרהיב והטעמים מיוחדים- הירוקים משתנים מפעם לפעם לפי מה שיש לי במקרר, גבינה בולגרית מגורדת מעל, סלט קצוץ ליד וזה מושלם
פטריות יכולות להוות תחליף נהדר לבשר. בתוספת בצל מטוגן ומיונז-שום יהיה לנו קשה לזהות את ההבדל בין בורגר בשר לבורגר פטריות.
אורז עושה לי טוב על הלב. כשהוא משתלב עם ירקות טריים, ירקות קלויים ורוטב טוב, הוא בכלל נהדר
מרנג הוא קצף חלבונים שמתייצב בזכות הסוכר הנמס של החלבון. סוגי המרנג השונים הם צרפתי, שוויצרי ואיטלקי. איך עושים את זה טוב?
מנה מפתיעה, שונה ומעניינת. מתאימה לארוחת צהריים משביעה ומזינה. טעמים אסייתיים שמשלבים מתיקות, חמיצות וחריפות
הקבב שלנו מורכב מתערובת דגים טריים והמון ירק. משתלב נהדר עם אורז, פירה או פתיתים, וגם בתוך לאפה טרייה עם טחינה וסלט קצוץ.
אנחנו מכניסים את המטבח הצרפתי אלינו הביתה מרגישים כאילו אנחנו במסעדה. ירקות טריים, טונה צרובה ורוטב משובח של ויניגרט ודבש
יום ראשון אחד נשארו הרבה דגים מטוגנים משבת. אימא שלי הכינה רוטב עשיר מלא בעגבניות, שום ותבלינים והניחה את הדגים בתוכו
בצק השמרים הוותיק מקבל פנים חדשות ואווריריות מיוחדת, ושובר מיתוסים על התפחה. כל הטיפים והסודות של משי שטרן לחלות מושלמות
פירות הקיץ מתוקים ומשתלבים נהדר עם חמיצות. את המלון אנחנו רגילים לאכול כפלחים, בסלט הוא מתקבל אחרת וממש מפתיע.
בקיץ, כשממש ממש חם ובא לנו להתפנק במשהו מתוק, עוגת משמשים חלבית לצד שמנת חמוצה היא הפינוק המושלם. ההכנה פשוטה והטעם מדהים.
בקיץ תמיד יש בי תחושת געגוע לימי החורף שבהם הבית מתמלא בריחות של מרק חמים וטעים. אז מצאתי תחליף נהדר
בהחלט המרענן הרשמי. מתאים לארוחת בוקר וגם לערב. ותתפלאו, מתאים גם לילדים. לצד טוסטונים נקבל ארוחה כיפית ובריאה.
מהו זמן האפייה הרצוי, לאיזה חום לכוון את התנור, ואיך נמנעים מהסדקים המרגיזים? כל הסודות של משי שטרן לעוגת גבינה מושלמת
שנים שניסיתי להכין לחם גבינות מוצלח, שלא יהיה כבד מדי, שלא יהיה דחוס מדי, שלא יהיה רטוב מדי. בסוף זה הצליח
אני אוהבת רוטב נקי ולא עמוס מדי. אני מקפיצה את הניוקים בחמאת עגבניות ונהנית מכל ביס. מנה חגיגית וקלילה
השילוב המושלם בין ירקות לפחמימות. בסלט החם משלבים גם חסה טרייה וגם ירקות שעוברים בישול קצר ומעשירים את הסלט בטעמים.
נשמע מוזר? אתם חייבים לנסות! המתיקות של הבטטה משתלבת עם החריפות של הצ'ילי והשמנת עושה את החיבור למושלם.
בצק פריך- כל הסודות והשלבים להכנת הבצק המושלם, ומתכון אחד מנצח של הקונדיטורית משי שטרן
הקיץ כבר כאן, ולאפה חמימה שעוטפת מעורב ירושלמי עסיסי עם בצל ותבלינים היא חלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי שלי.
"אימא הייתה מבטיחה שתכין לי בדיוק כזה בבית, והייתה מגלגלת זעתר בנייר עיתון. מאז יש לי אהבה מיוחדת לבייגל ירושלמי ביתי".
בסיר שטוח ורחב מתבשל לו תבשיל מסורתי מלא בפשטות ירושלמית, ניחוחות וטעמים. הסופריטו מספק ארוחה שלמה, והכול בסיר אחד.
חומוס הוא הרבה יותר מממרח בקופסה שקנינו בסופר. חומוס הוא סיפור. עד שמתקבל חומוס מושלם.
הארטישוק הירושלמי למעשה אינו ארטישוק וגם אין לו כל קשר עם ירושלים. מדובר בפקעת של חמנייה, וממנה מכינים מנה נהדרת לליל הסדר.
בילדותי כנער קתולי לא גדלתי על כבד קצוץ בפסח. כשהגעתי ארצה והתחלתי להתארח הרגשתי געגועים לא מוסברים לטעמו. מתכון של תום פרנץ
מנה חגיגית ומיוחדת. קציצות מטוגנות עשויות מתפוחי אדמה וגבינות, ברטוב הודי מסורתי
פשטידת ירק מדהימה. פשטידה שמוכרת בכל בית פרסי, מתאימה בתוך פיתה או סתם לצד סלק קצוץ דק דק.
אצלנו בבית כנסת את הקיגל והמלפפון החמוץ החליפו בסושי ורוטב טריאקי. את המרכיבים לסושי תמצאו על מדפי הסופר במחלקת המזרח הרחוק.
בצק שמרים מלמטה, בצק שמרים מלמעלה, ובין לבין מילוי כיד המלך. היישר מאיטליה, מתכון לקלצונה.
לפעמים כל מה שמשלוח מנות צריך זה שילוב צבעים מנצח. משלוח בגוני השחור-זהב מתובל בסגנון קרנבל. ומה בפנים? כל ממתק בצבעי שחור וזהב
אני מכינה את התבית בשקית קוקי שיושבת כל השבת בתוך סיר עם מים, או לחילופין בתוך סיר של חמין עם הרבה נוזלים.
את הקופטה למדתי מסבתא שלי, ובעצם הוא התבשיל המובחר שלה. בשבתות חורף היינו מגיעים לסבתא ונהנים מקופטה מפנק שמשאיר טעם של עוד.
גלילות הבשר משדרגות כל חמין שתכינו. מניחים את גלילת הבשר בסיר והיא מתבשלת על ידי האדים ומקבלת את הארומה מהתבשיל.
אין כמו חמין קלאסי שמושיב סביבו את כל המשפחה. אלינור רחמים עם מתכון מנצח
המרק הזה פשוט, מהיר ובריא לכל המשפחה. מושלם כדי לחמם את לבנו בחורף
נמלא ירקות גדולים ויפים בתערובת חיטה מתובלת היטב. מהר מאוד הממולאים האלה יהיו תוספת קבועה בתפריט הביתי.
פירות, קטניות ורוטב טוב, קערה גדולה במרכז השולחן. מתאים לסדר ט"ו בשבט ולכל אירוח.
מתכון פשוט וטעים. בצק פריך ומתוק, קרם וניל שקל להכין ופירות שאנחנו אוהבים.
בשר אוהב מתיקות ומחבק את הטעמים שאנחנו משדכים לו. אנחנו עוטפים את הבשר בתערובת של שזיפים ובצלי שאלוט, בישול ארוך וזה מושלם.
מרק אפונה עשוי מאפונה יבשה שמתבשלת זמן רב, עד שהיא נהיית ממש רכה והמרק מקבל מרקם קרמי.
כל כך פשוט וכל כך טעים! הגזר המגורר ממלא את המרק בצבעו הכתום והגריסים מביאים איתם סמיכות עדינה. בריא וגם משביע.
אני אוהבת מרקים משביעים, עם פחמימה מעניינת. קרפלך הוא המאכל המבוקש בקרב ילדיי בתקופת החורף.
שמו המסורתי הוא שיפטה. תבשיל מלא ירק וטעמים. קציצות שמורכבות מעוף, בשר וירק ומתבשלות במרק חומוס עדין וצח.
כל יום מרק, אבל מה נגיש לידו? המתכון שיסדר לכם את החורף.
מתכון למרק ששורשיו בהודו הרחוקה. הוא נפלא ומחמם, ויעשה עם גופכם חסד בימי החורף הקרים. ואיזה תבלין יחסן ויחמם לנו את הדם?
אם הבצק לא מספיק דליל הספינג' יצא בצקי, ואם הבצק דליל הוא יצא בצורות מוזרות. היו קשובים להוראות, גזרו ושמרו מחנוכה לחנוכה.
הן קטנות, צבעוניות, עשויות היטב מבפנים בגלל גודלן ומצופות מבחוץ בכל טוב. הילדים כל כך מאושרים והאמת, גם המבוגרים.
לכבוד חודש כסלו, אלינור משתפת בסמבוסק של סבתא מהדלקת הנרות המשפחתית המסורתית.
שמן ודברי חלב - שילוב מושלם לחודש כסלו. לביבת דלעת כתומה וטעימה שבתוכה מסתתרת חתיכת גבינה טובה ועשירה.
בננות מקורמלות, קצפת ופנקייקים. פינוק בוקר זוגי לדייט של יום שישי.
מרק שממצה את סגולותיהם של הירקות המרים, עם חיזוק נוסף של זרעי שומר וזרעי כמון להגברת יכולותיה של מערכת החיסון.
הילדים שלי רק רואים את הצבעים, מתלהבים ואוכלים בתיאבון גדול. מתאים לארוחת בוקר, לארוחת ערב או סתם כשבא לאכול משהו מזין.
נמאס מהמזנון: אז מה לקחת לעבודה שיהיה בריא, טעים ומשביע בכמה שפחות עבודה?
הרגע הזה שחייבים מתוק באמצע היום: כך תתכננו אותו מראש עם מינימום נזק.
אם עדיין נשארו רימונים, זה הזמן לעשות מהם חגיגת בריאות: לרימון יש יעילות אנטי סרטנית והשעורה מגבירה את חוסנה של מערכת העיכול.
אני מוצאת את עצמי ממיינת ומשרה, קולפת, מגלענת, שוקלת, מרתיחה ומזגגת. ריבה כסגולה לפריון או שמן להבהרת פיגמנטציה- הכל על האתרוג.
אנטיפסטי הוא מאכל מושלם בפני עצמו. כשהוא נכנס אל תוך לחם טוב, בתוספת ממרח שמנת – היש עונג גדול מזה?
גם ממתק, גם בריא, גם נותן כבוד לפירות שכבר לא יאכלו: אין כמו הלדר.
פירות הקיץ תכף עוזבים, אבל יש טריק שעוזר לשמר את הטעם והריח, כדי שיישארו איתנו עוד קצת: להקפיא, וכשמתחשק שייק- להוציא ולהתפנק.