מרכיבים: 500 גרם קרפיון טחון (אפשר לערבב עם בקלה או דג כסיף) או: רול וייט פיש קפוא (מתקבל מעודן יותר) לרוטב: 1 בצל גדול קצוץ 5 שיני שום פרוסות 2 גזרים פרוסים 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות 2 תפו"א חתוך לרבעים 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות תבלינים: פפריקה מרוקאית מתוקה, פלפל שחור, מלח, א. מרק עוף (לא חובה), סוכר אופן ההכנה: למשתמשים בקרפיון טחון: להוסיף לעיסת הדג 2 בצלים קצוצים ומטוגנים לתבל במלח, פלפל ופפריקה מתוקה לערבב היטב במהירות (לספור 50 סיבובים) לאיחוד העיסה. הכנת הרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל ושום. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים כ10 דק. מוסיפים פפריקה, מלח ואת יתר התבלינים לפי הטעם ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את רסק העגבניות וכ 4 - 5 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומתקנית תיבול. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מעיסת הקרפיון. מכניסים לסיר את הקציצות כשהרוטב רותח. אם משתמשים ברול מוכן - מכניסים אותו עם הנייר פרגמנט לרוטב הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי.