סכנת הריסוס
מחקר שערך משרד הבריאות מצא כי בגופם של ילדים שצורכים פירות וירקות דרך קבע נמצאו זרחנים אורגניים, שהם שאריות של חומרי הדברה.
מחקר שערך משרד הבריאות מצא כי בגופם של ילדים שצורכים פירות וירקות דרך קבע נמצאו זרחנים אורגניים, שהם שאריות של חומרי הדברה.
לרגל יום הטבעונות הבינלאומי: אבוקדו גרנות מציגים מתכון אהוב ובינלאומי לגווקמולי. מתכון קל הכנה ובעל ערכים תזונתיים נפלאים.
שף דני אביב ממסעדת סקייליין מגיש: סלט חי מנצח שמשתלב נהדר לצד כל מנה. מומלץ להכין בכמות כפולה
את הפשטידה הזו לא תפסיקו להכין: סודה הגדול של פשטידת הפטריות הזו, טמון בקלות הכנתה ובעובדה שניתן להגישה בארוחה חלבית או בשרית
בשלנית הרשת שרי רובינפלד מציגה: סלט חם ומפתיע בטעמו בזכות אבוקדו צרוב על מחבת. לאהבי האבוקדו ולאלה שרוצים לגלות את האבוקדו מחדש
על כינור שעשוי מבצל כבר שמעתם? הכל על התזמורת שתשגע את הירקן שלכם
סלט לא שגרתי: שילוב מדייק של ירקות והגשה מוקפדת מבטיחים טעם נהדר ונראות של מנת שף
בשלנית הרשת ענאל שטרית מגישה: כדורי כרובית במילוי גבינות, בציפוי פריך ומוזהב. מתכון פשוט לביצוע עם תוצאה מרשימה ביותר
נראה כמו צ'יפס ובריא הרבה יותר מצ'יפס. הנטורופתית אורטל ברובין-חן מכללית רפואה משלימה מציגה: צ'יפס שעועית צהובה ממכרת בטעמה.
מיוחד לפסח: שף ארז מרגי מציע תוספת ירק מקורית בציפו קראנצ'י
מיוחד לפסח: שף אדר קפלן מור ממסעדת תמול שלשום הכשרה מגיש, מנה המבוססת על מנת הביף- בורגיניון הצרפתי אך במשחק קליל של ירקות
מיוחד לפסח: מאפינס' גזר בסגנון אמריקאי בשילוב קרמבל מתפצח. תוספת נפלאה לשולחן החג כשהמתקתקות פוגשת פרוסת בשר מלוחה.
מחלקת התזונה של מותג Teka מגיש אביב בצלחת: סלט פסטה, שמשלב ירקות פריכים כמו אספרגוס וארטישוק עם גבינת מוצרלה טרייה ושמן זית.
קצת אחרת: שף שלום קצנגולד מציג גרסה שונה ומדליקה לחציל שלם צלוי בגריל עם שלל ירקות צבעוניים וגבינה צהובה צלויה מעל
סלט קצת אחרת: בשלנית הרשת רבקה עמית משדכת עלי תרד טרי עם אפרסמון, ערמונים, פטריות ועוד מרכיבים מפתיעים שמתחברים יחד לסלט מרשים ומרענן בטעמו
מסעדת זכאים הטבעונית והכשרה בתל אביב מגישה: מתכון חורפי שמנגבים עם חלה או מגישים על מצע פירה תפו"א
לקראת ט"ו בשבט, מגישה חברת שמרית מתכון לקיש פרחי ירקות ססגוני ומרהיב בטעם כמו בנראות.
שף שלום קצנגולד מגיש: פילטים של דג לוקוס שידוע בטעמו העדין, בצירוף מסיבה של ירקות אנטיפסטי צבעוניים, יוצרים על הצלחת חגיגת טעמים נפלאה.
השפית חיה ללונק מגישה: קציצות ירק מטריפות שקל להכין ובריא לאכול
שר החקלאות העניק לרבניים הראשיים משלוח מנות לכבוד פורים ובתוכו ממיטב התוצרת החקלאית הישראלית.
חקלאים בערבה פיתחו זנים חדשים של עגבנייה. ''השגנו טעם מתוק וייחודי בעל ארומה שונה מהעגבנייה הסטנדרטית''.
איך מעבירים את המטבח לתזונה נכונה? על קצה המזלג עם אלינור רחמים
משתתפי הסיור בראשות הרב יוסף אפרתי התפעלו מהיקף וגודל ההשקעה במטרה לספק ללקוחות ירק נקי מחרקים ובכשרות מהודרת.
"חגיגה בגינה" - קטיף עצמי של ירקות אורגניים מגינת הירק והכנת סלט משפחתי, אירוח באוהל קיבוצי ועוד שלל הפתעות.
נראה כי במהלך השנים הוסטה תשומת לבנו מפירות וירקות ארצנו לתנובת הצאן והבקר. טליה שפר בודקת מהם מקורות המנהג, והאם הוא בריא לנו?
כתב אישום הוגש נגד חשוד בגניבת אלפי ק"ג של פירות וירקות ומכירתם לירקנים בשוק העירוני באשקלון.
התוצרת החקלאית המקומית (פירות וירקות) תסומן בקרוב בתו כחול-לבן "מיוצר בישראל".
על פי הצו ניתן יהיה ליבא מכסה פטורה ממכס של 40,000 טון מלפפונים, עגבניות, פלפל, חסה, פטרוזיליה ושורש סלרי, במטרה להוזיל מחירים.
נמלא ירקות גדולים ויפים בתערובת חיטה מתובלת היטב. מהר מאוד הממולאים האלה יהיו תוספת קבועה בתפריט הביתי.
קרה לכם שטעמתם עגבניה והרגשתם שזה לא אותו הטעם כמו של פעם? אתם לא לבד. כעת הדבר נבדק מחקרית. מה קרה לטעם? ואיך מחזירים אותו?
בועז הורוביץ, מנהל מו"פ ערבה, מספר על הפיתוחים החקלאיים המיוצרים באזור הערבה שכנראה לא תפגשו בשווקים בישראל.
את התירוץ מסר ירקן מירושלים שבעסקו מצאו חוקרי רשות המיסים צ'קים בסך 18 אלף שקלים שלא נרשמו כדין.
נמאס מהמזנון: אז מה לקחת לעבודה שיהיה בריא, טעים ומשביע בכמה שפחות עבודה?
שר החקלאות חתם על צו המחייב את רשתות השיווק והסיטונאים למסור מידע מפורט בנושא מכירות הפירות והירקות.
שר החקלאות, אורי אריאל, מסביר בראיון לערוץ 20 על תכניתו לפקח על מחירי התוצרת החקלאית. פרשני "כלכלי בלילה" לא קונים את ההבטחות.
החקלאי ברק אומגה מספר ל"כלכלי בלילה" על יוזמת השיווק הישיר המאפשרת ללקוחות לרכוש פירות וירקות ישירות מהחקלאים ובמחירים נמוכים.
ההכנות לסעודות ליל החג במחנות צה"ל הולכות ונשלמות. עשרות טונות של בשר ודגים, פירות וירקות, וגם עוגות דבש עשירות.
החום הכבד, וירוס שתוקף את העגבניות ופחות חקלאים. "כלכלי בלילה" עם כל הסיבות לעליית מחירי הירקות ועם הצעה לפתרון.
הרבה נכתב על עגבניית השרי, אבל הצמיחה בענף פיתוח העגבניות בישראל לא נעצרה כאן.
כל עוד הפרי או הירק מחוברים לצמח – השמש היא מקור לחיים. אבל ברגע שנותק הפרי מהגבעול השמש הופכת לאויב. איך נשמור על הירקות?
מדוע קיים פער בין התגמול שמקבל החקלאי לבין המחיר לצרכן? בפתח תקווה החקלאים הראו מה קורה כשאין עמלות תיווך.
ועדת הבריאות אישרה תקנות חדשות ולפיהן יופחתו הרמות המותרות של חומרי הדברה במזון ובתוצרת חקלאית.
צוות כלכלי בלילה יצא לבדוק מה קורה למחיר הירקות בדרך לצלחת שלכם לאחר ששר החקלאות אורי אריאל הציע לפקח על מחירי הפירות והירקות.
השר אריאל: "מחיר הפטם הסיטונאי ירד ב-15%-20% והמחיר לצרכן ב-10%". על הטיפול במפחמות: "האוצר התנגד - חריש תהיה עיר רפאים".
מטרת הצו היא למנוע מחסור והתייקרויות בתקופות החגים. כחלון: לאזרחי ישראל מגיעה אספקה שוטפת של ירקות במחירים הוגנים.
תמונות: תושבי הקיבוץ יאכלו בשבת הקרובה פירות וירקות שנקנו בירושלים במטרה לחזק את הסוחרים נוכח גל הטרור הערבי.
אחרי הענבים והאבטיחים ללא גרעינים מגיע תור החצילים. פיתוח ישראלי שם קץ לחפירות בתוך החציל להוצאת הגרעינים המרירים שבו.
"עם קצת תכנון ניתן היה לדאוג לייבוא מחו"ל. ידעו שהחגים צפופים, שגם הערבים חוגגים", תקפה השרה לשעבר. "שמישהו בממשלה יתעורר".
מכינים בבית בשעות הצהריים ולוקחים לגינה כנשנוש במקום חטיפים. הילדים האחרים בגינה יקנאו בילדים שלכם, ופתאום כולם יאהבו ירקות.
בין היתר הביאו החקלאים מתוצרת העגבניות המיוחדות הבולטות במתיקותן מדרום הארץ ואת מגוון הדלועים המיוחדים הגדלים בחממות.
תוצאות מחקרים הוצגו בתערוכת אגריטך: ציפויים ותמיסות שמסייעים בשמירה על טריות הירקות. החוקרים מבטיחים שהם לא פוגעים בבריאות.
מזלו של חודש אדר הוא דגים, שתכונתם להיות מוסתרים מעין אדם. המתכון הזה עשיר בירקות מוקפצים ויכול לשמש כארוחה שלמה.
ראש מכון תורה והארץ, הרב יהודה עמיחי מבהיר כי אין בעיה לשלוח ירקות הקדושים בקדושת שביעית, כחלק ממשלוחי מנות בפורים.
התלמידים בכפר הנוער הדתי פיתחו מערכת לגידול ירקות הידרופוניים המושקים במים העוברים דרך מכלים בהם גדלים דגי אמנון.
ביקורת הפתע בשוק הסיטונאי בירושלים נערכה כחלק משגרה של ביקורות פתע, אותן הנהיג הרב שטרן מאז כניסתו לתפקיד.
י"נ, יבול חו"ל, גבולות עולי מצרים - הם רק חלק מההגדרות שלא תמיד ברורות, על התוצרת החקלאית בשמיטה. ברבנות עושים סדר.
מגדלי הפירות מזמינים את הציבור לדווח על פירות שנרכשו ואיכותם אינה משביעת רצון. נהניתם? בתיאבון. לא נהניתם? ספרו למגדלים.
ברבנות הראשית מזהירים את הציבור לאחר שמשגיחים נחשפו לעלי ירק מפוקחים ונגועים.
פיתוח ישראלי חדש – צמח עציץ של פלפל למאכל ושמו רמזור – בעציץ אחד פלפלים בשלושת צבעי הרמזור אדום, כתום וירוק.
מה תעשי כשילדייך רוצים לאכול הרבה ממתקים במסיבת יום ההולדת ואת, כאמא, מעדיפה לתת להם ירקות ופירות?