שרשור חדש
י"ט בתמוז תשע"ו 23:50

אז ככה, ברוכים הבאים לפורומינו הנחמד,
על מנת שנכיר טוב יותר את האיש מאחורי המסך, חיברנו את..

 

שירשור הכירות תשע"ו!

 

|כפיים|


 

אז ועכשיו לעבודה,
כל אחד עונה:

 

מה השפה בה אתה הכי משתמש?

 

מהי סביבת העבודה שלך?

 

מה התוכנה שהכי אהבת מבין היצירות שלך?

 

איך למדת לתכנת?

 

עץ או פלי?

 

תן תחביב שלך:

 

ושאלה אחרונה, חלבי או בשרי??

 

עד כאן להפעם

מוזמנים להוסיף ככל העולה על רוחכם

 

 

 

כ"ג בתמוז תשע"ו 01:28
עבר עריכה על ידי בינתיים. בתאריך כ"ג בתמוז תשע"ו 02:14
 

אז ככה:

 

שמתי לב שחבר'ה כאן ממחזרים שאלות ולכן חשבתי לרכז את הכל בשירשור אחד.
בתגובות כאן יהיה רשום שם שפה ואתרים שמסבירים ומלמדים איך לכתוב ולהשתמש בה.

 

כל מה שאתה צריך זה לחפש כאן בתגובות את שם השפה ולמצוא את המדריך המתאים.

 

שימו לב.
אתם קובעים אם זה יהיה רציני או לא.
מכיר שפה ורוצה שעוד אנשים יכירו אותה?
תגיב כאן, את שם השפה בכותרת ובתוכן את המדריכים שהיית ממליץ לנו עליהם.

 

בלעדיכם לא יהיה כאן כלום חברים.

 

משהו חשוב

 

ע"מ שיהיה נוח לכולנו נא לא להגיב להודעות שבהם המדריכים, זה ייצור בלאגן.

 

 

נתחיל בכמה קישורים שימושיים:

 

1) מילון המושגים שכתב 11111, יותר  ממומלץ לעבור עליו.

 

2) הוספת צילום מסך, גם הוא מבית חמשחדים כמובן.

 

3) שאלות נפוצות קרדיט לרחלקה.

 

4) איך לשרשר נכון? -כניסה חובה ().

 

5) אומנם לא בדיוק קשור לתכנות אבל בהחלט שימושי. סחטיין לע(א)לומה...

 

טוב, אז אחרי שסיימנו עם החלק הזה.

 

שימו לב שלא כל הדברים קשורים לכאן,
הגיוני ביותר שהשאלה שעולה לך עכשיו לראש תתאים קצת יותר לפורום מחשבים סלולרי וטכנולוגיה,

או בכלל לפורום משוב - תכני.

 

חשוב פעמיים לפני שאתה שואל משהו, כי חבל סתם למלא את הפורום בדברים שלא ממש קשורים אליו...

 

ו..עכשיו לחלק המעניין,
בהצלחה לכולנו!

 

 

 

ח' אייר 12:16

יש לי בעיה ב-react-redux. 

הבעיה מתרחשת לי בפונקציה  mapStateToProps שנמצאת בקובץ userComponent. 

מה שקורה זה שאין לי גישה ל-user  שנמצא בקובץ userReducer. 

אני שולחת את הקוד: 

vigorous-ives-bo716b - CodeSandbox

אשמח למענה.

תודה מראש

כ"ח אדר ב 21:10

ערב טוב,

יש לי נטייה ואהבה לתחום הנתונים, אבל טרם יצא לי להתנסות באמת בתוכנה בכלל ובתוכנות של ניתוח מידע בפרט ורוצה להתנסות בשפה הקלה ביותר כהתחלה כדי לראות אם זה התחום שמתאים לי.

בבדיקות שעשיתי בעבר הבנתי שכדאי מאוד להתחיל בפייתון שנחשב כשפה ידידותית שקשורה מאוד לתחום הדאטה- ובינתיים לא יצא לי להתחיל...

בזמן הקרוב יש לי אתגר ש"רצוי" להגיע אליו עם ידע מסוים בשפת r/sas, האם גם שפות אלו אפשר לבצע הכירות בסיסית אתם בקלות יחסית בעזרת הרשת או שהם לא מומלצים כשפה ראשונה?

כ' ניסן 17:03

מומלצת מאוד בתור שפה ראשונה, הסינטקס די אינטואיטיבי ואפשר להבין בקלות פעולות שונות ע"י debugging ושימוש במסכי המידע של תוכנת Rstudio

כ"ד ניסן 16:17

שפת R שלמה מבחינת סט הכלים הנדרש לניתוח נתונים וקלה ממש כמו פייתון, אז כדאי כבר לעבוד איתה ישירות.

ג' אייר 19:12
תודה יהיהטוב אחרונה


פרסומת
ה' אדר ב 15:33
הי אני בונה אפליקציות לאנדרואיד בתחילת דרכי.

אשמח ממש לרעיונות לאפליקציות שאתם חושבים שיהיו שימושיות.
הכל זה למטרת למידה שלי... אם זה יתפרסם בגוגל... מי שהציע הוא הראשון שידע.
תודה רבה
ה' אדר ב 20:01

חיפשתי מסכת בספריה מבולגנת 

ואמרתי לעצמי הייתי צריך עכשיו אפליקציה שתמצא דרך המצלמה מילה שקבעתי מראש 

"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו, והשדות כולם יתייבשו,

רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף" 

 

(פתגם אינדיאני)

ב' ניסן 00:07
סידור נוסח ליוורנו אנונימי אחרונה
אבל אני באייפון אז לי אישית זה לא יעזור…
י"ד אדר א 16:38

בשנה הבאה אלמד אי"ה תואר בהנדסת תוכנה. שמעתי הרבה שאלו לימודים קשים, ורציתי לשאול - מה בדיוק קשה?

מתמטיקה מסובכת? בכלל לא הצלחתי להבין מה הקשר בין תכנות למתמטיקה..

פיזיקה? כנ"ל, מה הקשר בין תכנות לפיזיקה?

הקורסים התיאורטיים הם הקשים? מה בכלל לומדים בהם בגדול?

מה עוד לומדים בתואר הזה?

תודה רבה!

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י"ד אדר א 17:55
אבל בחלק הפרקטי על המחשב אין כל כך קשר למתמטיקה. זה כן פתרון בעיות וחשיבה יצירתית אבל לא מתמטיקה.

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

ט"ז אדר א 19:50

הכל בערך, לא? אז מה יש להוסיף על החומר הלימודי של 5 יח"ל? מה פשר כל הזעזוע סביב "המתמטיקה של התכנות"?

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י"ז אדר א 00:09
הרבה פעמים יש מתמטיקה... אם עשית 5 יחידות זה ממש לא אמור לאיים עלייך. ואת האמת גם אם עשית 3 יחידות זה בסדר.
אנשים נוטים להגדיל כל דבר בתחום הזה למימדים בלתי אפשריים, בגלל זה כמעט הפסדתי את המקצוע הזה...

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

י"ז אדר א 13:47

וואו תודה. באמת הייתי צריכה לשמוע את זה. זה ממש מקל עלי

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י"ד אדר א 19:18
ממ המון אנונימי

לימודים קשים אבל לא נורא מסובכים. אם משקיעים ועומדים בזמנים ולומדים למבחנים ברצינות אפשר להצליח.

יש הרבה קורסים מתמטיים תיאורטיים (בעיקר בהתחלה) שנועדו כדי לחדד את המוח, להכניס אותך לסטייט אוף מיינד של פתרון בעיות וזה, הם נחמדים סה"כ.

יש גם קורסים תיאורטיים שכן רלוונטיים לתכנות - מבני נתונים, אלגוריתמיקה וכו' 

מה לומדים בהמשך? תלוי בתוכנית הלימודים שלך ובמוסד הלימודי

 

 

ט"ז אדר א 19:54

המוסד הלימודי הוא מכון טל

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

ט"ז אדר א 20:19

אני לא ממש יודעת לגבי הנדסת תוכנה במכון לב, אבל לגבי מדמ"ח כן. ואני חושבת שרוב הקורסים בשלוש שנים הראשונות חופפים אז ככה שאם את רוצה אני יכולה לתת לך הסבר והרגעה (או הלחצה ) לגבי קורסים בסמסטרים הראשונים

ט"ז אדר א 21:13

אני בהחלט אשמח לשמוע פרטים, תודה!

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י"ח אדר א 22:43

הכל מתמטיקה...

כל מיני הוכחות של נכונות וסיבוכיות וסטיסטיקה
ובמקרה שהולכים לתחומים כמו משין לרנינג ודיפ לרנינג הכל מורכב ממתמטיקה מסובכת

בסוף כנראה בחלק הפרקטי זה נהיה יותר פשוט
אבל מיש שרוצה לפתח את השלב הבא ולא רק להשתמש מטכנולוגיות קיימות חייב לדעת את המאחורי הקלעים...

החלק החדש במתמטיקה בלימודים בשונה מהחד"וא בבגרות זה עולם הלוגיקה ותורת הקבוצות...

קחי את הקורסים האלה ברצינות

בשלב מסויים יש קורס מבנה נתונים אוטומטים ושפות פורמליות ואלגוריתמים... כל אלו קורסים שמבוססים על לוגיקה מתמטית...

גם אלגברה לינארית זה משהו שלא ראית קודם בתיכון ופתאום באוניברסיטה מקבל נפח מאוד גדול...

צאו מנקודת הנחה שאת התואר הזה לומדים כדי לפתח את הדור הבא ולא כדי לשבת ולהשתמש במה שאחרים עשו בדור הקודם...

שיהיה לך המון הצלחה
קחו את זה בקלות ותלמדו ברצינות

מי שמסיים את התואר בציון גבוהה מובטחת לו פרנסה טובה בע"ה
ואם הוא גם יאהב את המקצוע אז גם הנאה מרובה...

שיהיה בהצלחה
ולא לעשות כמוני שלא למדתי ברצינות ולכן התבחבשתי שנים עם התואר...

כ"ד אדר א 13:27


"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י"ט אדר א 00:30

היו לי מבחנים איומים בקורסים "קלים" והיו לי מבחנים קלילים עד כדי עלבון בקורסים עם חומר שנחשב קשה.

אני עד היום זוכר את המבחן באינפי 2 בשנה הראשונה שלי - קורס שנחשב מאוד קשה אבל הודות למרצה, הממוצע בו היה מעל 95... כמובן שהיא לימדה את הקורס רק סמסטר אחד ולאחר מכן, לא ראינו אותה שוב... אבל המחזור שלי הרוויח... 

 

מצד שני, אני יכול לכתוב לך מבחן בארבע פעולות החשבון הבסיסיות בלבד - שאף אחד לא יוכל לפתור בזמן נתון בלי מחשבון. 

 

מה הקשר בין פיסיקה לתכנות? 

אני לא ממש בטוח מה לומדים בהנדסת תכנה, אבל בגדול, בכל מקצועות ההנדסה - למעט תעשיה וניהול שלא באמת נחשבים להנדסה... - לומדים פיסיקה כחלק מהתואר. 

אם להיכנס לפרטים טכניים, אז כל המחשב שלנו בנוי על טרנזיסטורים שפותחו לפי משוואת מכניקת הקוונטים.

כדי להבין את המשוואות הללו וכדי להבין איך כל הסיפור הזה עובד, חייבים ללמוד קורס בחשמל ומגנטיות בתור בסיס. 

כדי ללמוד חשמל ומגנטיות חייבים ללמוד מכניקה - וזה בגדול ההסבר לקשר בין פיסיקה לתכנות. 

האם תשמשי בידע הזה באיזשהו שלך של חייך? סביר מאוד להניח שלו - אבל זו לא סיבה שלא ללמוד את זה ולו כדי לרחם על האנשים שאיתרע מזלם והם כן עושים שימוש בידע הזה במהלך עבודתם... ליבי עליהם... 

 

אז עכשיו ודאי תשאלי: למה לומדים מתמטיקה? 

והתשובה היא: איך תלמדי פיסיקה בלי מתמטיקה?...

 

באופן כללי, עבור משרת תכנות סטנדרטית, כנראה שלא תצטרכי יותר מדי מתמטיקה. 

עבור  משרות אחרות - ראיתי שיש אצלכם מסלול  data science למשל (אני בספק עד כמה תואר ראשון בתחום יועיל, אבל נעזוב את זה כרגע) - גם המתמטיקה שתלמדי בתואר, עשויה שלא להספיק. (התחום הזה מחייב אלגברה ליניארית, אינפי, התסברות ואם רוצים להיות טובים, אז כדאי לדעת גם התמרות פורייה ועוד). 

 

חוץ מזה, שהרבה מהלימודים הם הוכחת יכולת בפני מעסיקים פוטנציאליים. 

מעסיק רוצה לדעת שבוגר התואר שעומד מולו מסוגל ללמוד חומר שלא תמיד קל ללמוד.

 

בכל מקרה, זה המצב ואין לך אלא להשלים אתו כמו שעשו קודמייך ושיהיה בהצלחה. 

 

כ"ה אדר א 22:52


"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

כ' אדר א 20:17

(שזה הנדסת תכנה מינוס מספר קורסים והפרויקט גמר)

לא הייתי אומרת שזה תואר קשה, כן שזה עמוס והרבה עבודה

 

אבל ממש לא צריך להיות איינשטיין כדי לקבל ממוצע יפה

גם הקורסים של המתמטיקה לא בשמים, למרות שכן צריך להשקיע.

אישית מאוד מאוד אהבתי אותם

לא מדברת עם גברים. תודה.

י"ד אדר א 12:28

הי ישלי קובץ אקסל שאני עושה לו export והכל עובד טוב אבל שעושה את ההורדה למחשב שם הקבוץ שבעברית הופך לגיבריש מה עושים?

ט"ו אדר א 11:01
תודה!! תמדט אחרונה


פרסומת
ה' אדר א 12:10
React אנונימי
יש קטע כזה שבריאקט לא משתמשים במחלקות? או שפעם כן והיום לא מקובל?
ו' אדר א 20:20
ולא פונקציות? אנונימי

יש עדיין שימוש (וגם יש תוכניות וקודים עם מחלקות) אבל בגדול ההעדפה היא פונקציות של ריאקט עם hooks

ו' אדר א 20:27
תודה אנונימי אחרונה
כן זה מה שהתכוונתי
א' אדר א 22:23
שאלה בג'אווה...

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

א' אדר א 23:33


Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

א' אדר א 23:42

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

א' אדר א 23:52
אני מגובלת- אחרונה
עבר עריכה על ידי מגובלת- בתאריך ב' באדר תשפ"ב 03:50

לא ראיתי שהסתדרת...


"בשעה שאדם מוגבל מגבילים אותו במיגבלת" ( מתוך המיגבלה עמוד 113 דף א למעלה)

"גם אני כותבת עם פיסוק ולא מתביישת!"
"גם אני כותבת בלי שגיאות כתיב מאידיאל!"

"גם אני בעד להמציא מילים חדשות, שוטו"

פרסומת
י' שבט 22:01


"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

י' שבט 22:20
השימושים דומים לרוב
י' שבט 23:36

לא יצא לי להתעמק יותר מדי בסי שארפ אבל מהמעט שראיתי זה דומה רצח

י"א שבט 03:33


י"א שבט 20:46

ההבדל העיקרי הוא בכך שJava היא שפה מונחית עצמים בעוד שC# היא שפה מרובת פרדיגמות(מונחית עצמים, פונקציונלית, מונחית אירועים ועוד).

מבחינת סינטקס ופיצרים Java נוטה להכניס רק פיצ'רים הכרחיים יחסית לשפה כדי לשמור על מבנה פשוט וקריא בעוד שהמתכננים של C# פחות או יותר דחפו מכל הבא ליד לתוך השפה.

הבדל נוסף הוא שJava רצה על הJVM, המכונה הוירטואלית של java, בעוד שC# רצה על הCLR.

 

אבל הם באמת מתחרות אחת עם השניה(בזמנו יותר, עכשיו פחות) ויש לא מעט בדיחות על זה🙃

 

י"א שבט 21:19


Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

כ"ג שבט 17:46

לא ידעתי שג'אווה היא רק לתכנות מונחה עצמים. ומה זה פיצ'רים? פונקציות? ספריות?

"דַּע אֶת אֱ־לֹהֵי אָבִיךָ וְעָבְדֵהוּ בְּלֵב שָׁלֵם"

(דברי הימים א פרק כח פס' ט)

ט"ו שבט 17:54

 

 

 

אני עוד לא שם..

אבל רק מהלך הרוח של החומר שאני לומד אני מבין שיש דברים בגו..

כי בשפות תכנות שתכלס רוב הסיכויים שאיתן נתחיל (פרונט אנד) מלמדים אותנו ברמה דיי בסיסית ולא מקצועית

+ מתפרסים איתנו על יותר מדיי כלים וזה גורם להמון בילבול בעעע

מתסכל ממש שאומרים שכביכול יש מחסור חמור ומצד שני סוגרים דלתות רק כי X Y Z...

 

 

 

Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

ט"ו שבט 23:24
אני מכירה מלאא בנות שכבר שנה שנתיים לא מוצאות עבודה כי לא רוצים לקבל בלי נסיון ואני כבר מכינה את עצמי לדרך... למרות שהבנתי שעכשיו חברות מתחילות להכניס גם חסרי נסיון כי הבינו שזה לא הגיוני לדרוש רק כאלה עם נסיון. אז הם עושים חוזה עם התחייבות לכמה שנים שיהיה להם רווחי ומקבלים...

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

ט"ז שבט 12:01

מי שמגיע מהצבא, מגיע עם נסיון.

 

מי שעושה עבודות סטודנט, מגיע עם נסיון.

 

ניתן לייצר נסיון על ידי פרוייקטים עצמיים, או התנדבודתיים.

 

לי לקח שנה למצוא עבודה, נכון ל לפני 7 שנים.

 

ט"ז שבט 21:41

תמיד יש דרכים להשיג מה שרוצים...

 

 

וברצינות. מצד שני, תואר נותן לך המון ידע תאורתי, שבעזרתו אתה יכול להבין דברים יותר מהר ולפתח מחשבה ויצירתיות ועוד דברים. התכונות האלה יכולות לעזור בראיון עבודה רק אם תדע לשווק את עצמך נכון ולהפוך כל דבר קטן שעשית למשהו בעל משקל - כאשר תדגיש את היכולות שקיבלת. כדאי לעבוד על הצדדים החזקים שמצאת בך ולפתח בטחון עצמי לגביהם כדי שעד שתגיע לשלב שליחת קו"ח תעשה את זה עם תחושה טובה של הצלחה.

 

בנוסף, לדעתי, אם לא הצלחת להתקבל לגוגל אפל וכו' כדאי לזכור שיש חברות קטנות יותר שעדיין יכולות לתת לך נסיון מספיק כדי להתקדם, ולא חייבים לבוא בגישה של 'אם זו לא חברת הייטק נחשבת אז אני אפילו לא מגיש קו"ח'. ככה אתה נרחיב את האפשרויות שלך ולא נלחץ מחיפוש העבודה.

 

לגבי הבלבול שיש בתואר - תבחר משהו אחד שמעניין אותך ותתחיל בפרוייקט אישי. אפילו לא חייב לסיים אותו אם אין לך זמן. כי המטרה היא שזה נותן לך היכרות טובה עם כלים ספציפיים (עבודה עם IDE ודיבאגר למשל) ועומק של שפה מסויימת. אם הבנת משהו אחד אתה יכול להשליך על שפות נוספות וכלים נוספים.

כ"א שבט 08:38

ג'וניור לא יפגין נאמנות לחברה בה הוא עובד אם הוא יקבל הצעה הרבה יותר גבוהה - ובצדק, בעיני.

 

מאוד קשה למצוא עבודה בלי ניסיון ולכן מאוד כדאי למצוא משרת סטודנט תוך כדי הלימודים. 

וזה לא קשור למה שמלמדים בתואר - הסיכוי שהתואר יכין מישהו בדיוק לסוג העבודה שאליה הוא מגיש קורות חיים היא אפסית. 

 

בסופו של דבר, גם לחברות יש את פרדוקס העסקת הג'וניור:

ג'וניור לא ייתן תפוקה של סניור ולכן מראש השכר שלו יהיה נמוך בהרבה. 

ברגע שהג'וניר יצבור שנה-שנתיים של ניסיון, הוא יוכל להרוויח הרבה יותר ממה שהוא מרוויח במשרה הראשונה שלו ויעזוב. 

רוב הקפיצות בשכר הן כשעוברים עבודה. העלאות השכר באותה חברה הן לרוב של כמה אחוזים בודדים אבל כשעוברים עבודה אפשר בקלות לשפר את השכר אפילו ב-30%. 

 

אז מעסיק שלוקח ג'וניור מבין שהוא מקבל עובד שהתפוקה שלו תהיה נמוכה יחסית וברגע שהוא ישתפר וכבר לא יהיה ג'וניור, הוא יחפש לעצמו משרה אחרת. 

ככה עובד השוק. 

כ"א שבט 10:29

זה גורם לי להבין שיש משהו דיי מיותר בתארים של תכנות

כי ממה נפשך הלימודים תיאורטים ולא ממש עוזרים לידע מקצועי

וגם אם תסיים עדיין תישאר עם 0 נסיון (בהנחה שלא התקבלת למשרת סטודנט) 

 

 

גורם לי לחשוב שעדיף כבר ללמוד לבד מכל מיני קורסים באינטרנט ולעשות פרויקטים עצמאיים

 

 

 

וואי לא ידעתי שהלימודים האלה יהיו כאלה מעצבנים

 

Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

כ"א שבט 10:47

1. יש משרות לגיוניורים חסרי ניסיון - אבל מעט. 

זה אומר שלבוגרי תארים - רצוי אוניברסיטאיים עם ציונים גבוהים - יש עדיפות ברוב המקומות על אותן משרות. 

כלומר, לבוגר אוניברסיטה עם ציונים טובים יש סיכוי להשתלב עם הזמן בתעשיה  - בלי תואר, זה הרבה הרבה יותר קשה. 

למגייס הרבה יותר קל לבדוק את הרקע שלך בקורות החיים בחצי דקה מאשר להיכנס לפרוייקט של ב-github. 

 

2. משרות סטודנט הן מאוד חשובות - ומשרות סטודנט הן, ובכן, עבור סטודנטים. 

כדי למצוא משרת סטודנט, כדאי ללמוד תואר. 

 

הדרך עם הכי הרבה סיכויים להיכנס לתעשיה הוא תואר אקדמי עם ניסיון כסטודנט. 

 

כ"א שבט 16:29

אני מניח שזה נכון (וראיתי את זה קורה- אנשים עוזבים לטובת הצעות שכר של בין 20 ל- 30 אחוז יותר), רק מעניין אם יש מעסיקים שמבינים את זה מראש ונותנים גם לעובד להבין ש:

במקום לחפש עבודה במקום אחר, הג'וניור יקבל העלאת שכר משמעותית כעבור זמן סביר, נניח שנתיים, על מנת לשמר אותו.וזאת כמובן בהנחה שהוא מצדיק את זה.

כך שני הצדדים ירוויחו: העובד יקבל את קפיצת השכר והמעמד שמגיעים לו, והמעסיק ישמר עובד קיים, דבר בעל ערך רב בהרבה מאשר לנסות לגייס עובד חדש במקומו.

 

כך לפחות אני הייתי עושה במידה והייתי המעסיק.

 

כ"א שבט 20:49

זה לא אומר שאין, אבל לי לא יצא לשמוע על קיומם. 

לרוב, העלאות השכר הן באזור ה-5% עד 10% בשנה ובאמת, כשעוברים עבודה, לרוב השדרוג יהיה באזור ה-25%. 

עבור פחות מזה, אנשים לא יתפתו לעזוב (בנטו, מדובר על מחצית מההעלאה).  

 

כמעסיק, לרוב לא תהיה לך אינדיקציה שמישהו בחברה שלך שוקל לעזוב - אף אחד בהייטק לא אומר שהוא מחפש עבודה חדשה עד שהוא חותם על חוזה. 

אם אתה לא חושב שהעובד שלך עומד לעזוב, אתה לא תשדרג לו את השכר ב-25% ככה סתם. 

 

כ"א שבט 21:48

אולי זה צריך להיות תהליך טבעי של קליטת ג'וניור:  שנתיים בשכר בסיסי יחסית לתפקיד - ואז קידום בסטטוס ובשכר בהתאם.

הרי העלאה של 20% פלוס אחרי שנתיים זה מקביל בערך להעלאה של 10% בשנה.

 

העניין הוא שלא צריך להפתיע אף אחד אם מישהו שצבר שנתיים-שלוש ניסיון יוכל למצוא מקום שיקלוט אותו בתנאים יותר טובים, אז למה לא לעשות את זה במקום העבודה הנוכחי?

אני מאמין שהמציאות איננה חד משמעית ומן הסתם יש ג'וניורים שנשארים ומתקדמים במקום העבודה הראשון שלהם.

כ"א שבט 21:58

אני, בכל אופן, לא מכיר. 

 

אין לי גם יומרה לקבוע מה צריך להיות תהליך טבעי - אני רואה איך השוק מתנהל ועושה את השיקולים שלי בהתאם. 

ב' שבט 11:46

הגודל?

כי הגדרתי את זה שיהיו 4 כרטסיות בשורה, אבל את הגובה הוא מחליט על דעת עצמו עפ גודל מקורי של התמונה,

ואני רוצה שכולן תהיינה באותו אורך ובאותו רוחב.

מישהו יודע?

<div class="row row-cols-1 row-cols-md-4 g-4 card-deck p-3 m-2" >


    <div class="col p-2">

<div class=" card  shadow ">
    <img class="card-img-top img-fluid" src='/images/BOOK.JPG' style=" cursor: pointer;" id="attGil" pid-data="park" alt="Card image cap javasc‎ript button">
    <div class="card-body">
        <h3 class="card-title">מתנות בעסקים</h3>
        <a href="#" class="btn btn-primary">קריאת מאמר</a>

    </div>
</div>
    </div>
ב' שבט 13:26

פה תוכלי לראות דוגמא

HTML img width Attribute

ו' שבט 19:19
אנסה תודה! אנונימי


פרסומת
ט' שבט 10:17

לעלות אתר לגוגל,

ועוד שאלה,

האם אפשר לשלוח הודעות לווצאפ או לSMS בלי API  מאתר אינטרנט, כלומר מדף JAVA sc‎ript 

תודה .

ט' שבט 16:16
אתה רוצה להעלות אתר שיהיה זמין ברשת? ובין השאר בחיפוש בגוגל? או להעלות לgoogle cloud?

לגבי השאלה השניה, js לא יכול לעשות את זה ולא אמור להיות מסוגל לעשות את זה בצד הדפדפן, ובצדק. אבל אני מעריך שיש ספקים שמאפשרים לעשות את זה עם השרת שלהם, באמצעות api ישירות מהדפדפן.
י' שבט 19:19


י' שבט 21:31
תחפש בגוגל, לא חסר היום בשקלים בודדים
י"ז טבת 12:09
וזה בהחלט נחמד.
התיעצות:
לפני בערך חודש השתחררתי. לפני הצבא עבדתי כמפתח תוכנה (C/Assembly/Python בעיקר) משהו כמו חצי שנה. אני עכשיו מתלבט אם לחזור לעבודה ההיא ולצבור נסיון, או קודם ללמוד. מה אתם אומרים, עדיף נסיון או תואר? או אולי בכלל עדיף לשלב בניהם ולעשות תואר בפתוחה (עשיתי שם כבר שני קורסים לפני הצבא)?

תודה מראש לעונים

עריכה:
אולי יש ערך נוסף ללימודים מעבר לשכר ואפשרויות עבודה? אולי יש מה להפסיד אם לא לומדים מסודר באוניברסיטה?
בנוסף מה אתם אומרים על לימוד פיזיקה (אני יודע שזה לא קשור) במקביל לעבודה. אפשרי?
י"ח טבת 00:18

עבדת רציני לפני צבא? אם כן הייתי מנסה לחפש עבודה, תואר ייקח 3 וחצי שנים. אם אתה מתקבל לעבודה בפיתוח עכשיו אחרי שלוש שנות ניסיון תרוויח יותר מג'וניור טרי עם תואר.

 

י"ח טבת 10:49
עבדתי די רציני. תודה
י"ח טבת 09:23

כדאי לך לעשות תואר מכמה סיבות:

1. לרכוש ידע. גם למתכנת כדאי לרכוש רקע קצת יותר מעמיק. זה יכול להועיל בעבודה. 

2. זה יפתח בפניך אפשרויות תעסוקה. יש לא מעט מקומות שלא מקבלים עובדים בלי תואר וכמו כן, יש תפקידים שעבורם יש צורך בתואר שני שמן הסתם חייב לבוא אחרי תואר ראשון. 

3. גם במקומות שבהם מקבלים עובדים בלי תואר, זה יכול להיות פקטור בשכר. 

 

מצד שני, לניסיון יש המון משקל ומאוד קשה לבוגר טרי בלי ניסיון למצוא עבודה ראשונה. 

 

לכן, לדעתי, כדאי לך להמשיך לעבוד במשרה חלקית וללמוד תואר רלבנטי. זה אולי יהיה קצת קשה והשכר יהיה של משרה חלקית לתקופה מסוימת, אבל זה יהיה שווה את זה.   

י"ט טבת 08:51
כ"ב טבת 00:40

אם מדובר במשרה רלבנטית ולא help desk או משהו כזה.

זה הדבר שהכ מקל על סטודנטים למצוא משרה עם סיום הלימודים.

י"ט טבת 01:03

הידע יחסר לך או עכשיו או בהמשך הקריירה, וככל שהחיים מתקדמים נעשה יותר עמוס - יש פחות זמן ללמוד ויותר זקוקים לכסף

בנוסף כפי שציינו אחרים, עצם התעודה עשויה להיות חסרה לך בעתיד

בשביל משרת סטודנט לא חייבים ללמוד בפתוחה בדווקא, יש מכללות שמספקות לימודי ערב וכדומה

אני מכירה הייטב את הפתוחה, פחות ממולץ בעייני:

מצד אחד הרמה הלימודית ממש גבוהה (לפחות בחלק מהמקצועות כגון אלגברה לינארית) ומצד שני זו לא תעודה נחשבת המיוחד, לדעתי אם לעבוד קשה אז שתהיה תעודה יוקרתית ואם תעודה פחות נחשבת אז לפחות שיהיה קצת יותר קל בלימודים

י"ט טבת 02:41
... אנונימי

דווקא תואר ראשון במדמ"ח מהפתוחה נחשב (מעל 85 כמובן)

אבל הסיכוי להשלים אותו די נמוך

י"ט טבת 16:29

בלי קשר לציון, משום מה חושבים שאם אין דרישות סף כמו בגרויות אז בטח הרמה הלימודים נמוכה

י"ט טבת 18:18

מוזר נורא. כי אם זה ממוצע מעל 85 בד"כ זה יתרון מאוניברסיטה שיש בה לימודים פרונטליים ומסודרים - זה מראה על יכולת למידה גבוהה ואוטודידקטיות, גמישות וכו וכו, (שזה מה שנדרש ממתכנת טוב)

כ"ב טבת 19:00

זה מבאס אם עבדת קשה יותר והתואר מוערך פחות (בהשוואה למשל לאוניברסיטה מוכרת)

מדגישה שוב שזו החוויה שפגשתי אצל חברותי ויתכן שזה לא רווח

כ"ב טבת 00:42

יש שיזלזלו ויש שיעריכו יותר.

הרוב פשוט מתייחסים לזה כאל תואר אוניברסיטאי רגיל. 

י"ט טבת 11:24

הגיע הזמן לנפץ את המיתוס.
בתעשייה פשוט לא מחפשים יותר את זה.
מחפשים איש חזק, מנוסה, משופשף, כזה שקשה להפתיע אותו.
מחפשים אוטודידקט שלמד איך ללמוד, כי כשתחזור לתעשייה אתה תצטרך לקלוט ידע מהפכני בערך מדי חצי שנה, כזה שמשנה שוב את כל התמונה.
קח זמן, שב בבית, קנה קורסים חופשיים כולל התרגולים שלהם, תעשה את מכון הכושר התעשייתי.
אבטחה, תקשורת, קלאוד, מערכת הפעלה, דבאופס.
תואר באוניברסיטה לא שייך לכל זה ורחוק מהתעשייה עצמה יותר מאי פעם.
אף אחד לא צריך יותר את הקלקולוס הפורמלי של קושי או האנליזה הפונקציונלית של רימן, או את המבנים האלגבריים של גלואה.
צריך שתבין פרוטוקולים וצריך שתדע לתכנת, והמון המון המון המון.
וצריך שתדע פרקטיקות, דהיינו AI, ML, R, אולי אפילו רכיבים כמו פיי.
אם אתה חושב על קריירה אקדמית אינטנסיבית בחיים אז יופי, קדימה, להיכנס למערכת.
אם אין לך מה לחפש שם, תחסוך את הכסף.

כ"א חשוון 11:07

ולקח לי קצת זמן לפתור את זה.

 

הסיבה שאת לא מקבלת תמיד את אותו המספר- כי ה טרדים עובדים באותו הזמן, ולכן חלק מהפעולות מתבזבזות.

 

הפתרון - לשים נעילת טרדים על החלק הקריטי (counter++)  
כך שבוודאות חלק קוד זה ירוץ תמיד בזמן משלו.

 

אז אלו התוספות שלי בקוד.

 

נ.ב.

 

הוספתי את 

      Thread.Sleep(TimeSpan.Zero);  

כדי לשחרר את הטריד הנוכחי, אחרת - מה שיתקבל זה ש טריד 1 רץ כל הזמן ורק אחרי שהוא מסיים הטריד השני מתחיל.

ואת זה אנחנו לא רוצים.

 

(הוספתי משתנה ID לטרדים, כדי שאוכל להדפיס למסך הודעות ולדעת מאיזה טריד הדפסתי אותם.)

 

 

class Program
    {
        static int counter { get; set; }
        static object locker = new object();
        public static void threadProc(int id)
        {
            for (int i = 0; i < 10000; i++)
            {               
                lock(locker)
                {
                    counter++;


                }
                Thread.Sleep(TimeSpan.Zero);               
            } 
        }
         static void Main(string[] args)
        {
            var te1 = Task.Run(() => threadProc(1));
            var te2 = Task.Run(() => threadProc(2));
            Task.WhenAll    (new[] { te1, te2 }).Wait();
            Console.WriteLine(counter);
            Console.ReadKey();
        }
    }

כ"א חשוון 11:09

כי כבר יש לך שאלות בפורום מלפני הרבה זמן.

 

בכל אופן, בשמחה.

 

כ"א חשוון 11:10


כ"א חשוון 11:11


כ"א חשוון 11:11
כ"א חשוון 11:12

 

קודם תעני על זה בעברית.

 

אחר כך תנסי ליישם את זה C#

 

 

י"ז טבת 12:35
לא הכניסו בה אלמנט של רנדום, ככה שכל פעם היא תחזיר לוח שונה. הפונקציה יכולה להחזיר מחרוזת קבועה שמתארת את הלוח כמו שהם רצו...
י"ח טבת 00:13
... אנונימי

נו נו, עוד שורה לפני שמכניסים ללולאה , פחות שורה, זה לא יהפוך את הקוד למתוחכם, הקוד הזה די פשוט בכל מקרה

חוץ מזה- נראה לי שבכל מקרה הלוח יוצא אותו דבר (אם יהפכו אותו ויסובבו אותו)

י"ח טבת 12:28
.. אנונימי

איך אפשר לכתוב אלגוריתם שייתן פיתרון נכון ללא לולאה?

י"ח טבת 14:46

יש גם לולאה וגם רקורסיה. אם אני זוכר נכון.

י"ח טבת 15:27
אה נכון אנונימי

עדיין, הוספה של פרמטר רנדום כדי להחליט באיזה שורה המלכה הראשונה תמוקם לא משנה הרבה

י"ח טבת 15:32
אוי נו במ'ת אנונימי אחרונה

מתחכם אחד

גם רושמים אלגוריתם שממקם את המלכות כל פעם באותו מקום

(כי המלכה הראשונה מוצבת תמיד ב[0][0]) ואפשר להשיג את אותה תוצאה בהדפסה של מחרוזת ,זה לא חכמה, כל הרעיון הוא החשיבה האלגוריתמית

ג' כסלו 12:32
באופן עצמאי או עם מוסד לימודים?
ג' כסלו 15:24


פרסומת
ט"ז טבת 12:52
מה הסיכוי ש... אנונימי

מישהו בלי תעודה אקדמאית 

אבל עם שליטה טובה מאוד + פרויקטים ב- REACT HTML JAVAsc‎ript ו - CSS

יתקבל למקום עבודה בפולסטאק?

(משרה ראשונה כמובן)

ט"ז טבת 19:10

מה שמצחיק. כי תכלס הקורס שאני למדתי בפרונט אנד (שהתארך על סמסטר) היה מורכב בעיקר מלמידה עצמית דרך אתרים.

ההבדל היחיד הוא שקיבלתי עליו נ"ז...

ט"ז טבת 19:49

יש מקומות שדורשים דווקא תואר, ויש מקומות שאיכפת להם בעיקר הכישורים.

ט"ז טבת 20:28
.. אנונימי אחרונה

לכל המקומות חשוב בעיקר הכישורים, תואר נותן מעין אינדקציה לכישורים

ט"ז טבת 00:55
המם היומי אנונימי
ואם אתם שואלים את עצמכם מה זה המם היומי - זה משהו מצחיק על מתכנתים יבשים שלא מפרים את הפורום הזה
ט"ז טבת 00:57

ואיפה אני בין כל המשפטים ההגיוניים האלה?

כ"א כסלו 12:51

צריך עזרה בפרטי

 

תודה מראשמחשב

Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

פרסומת
ג' כסלו 12:35
יש לי 2 שאלות:
1. איך אפשר לכווץ את כל השיטות יחד במקום אחת אחת?
2. איך אפשר לגרום לכך שהטרמינל יתאפס בכל הרצה?
ד' כסלו 23:38
1. Ctrl + shift + p כדי לפתוח את לוח הפקודות (Command Palette) שם תחפש Fold all
2. לא הבנתי בדיוק מה התכוונת, תוכל להסביר?
כ' חשוון 17:29

היי כולם,

אני מנסה להתחיל לנסות לפתח ריאקט.

עם פתיחת הפרויקט הראשון אני תקועה.

אני יוצרת פרויקט חדש, וכשאני עושה npm start - זה לא רץ לי, וזה מה שיש לי בטרמינל:

(אני אפילו לא יודעת על מה להסתכל מכל הבלאגן הזה )

אשמח אם יש מי שיוכל לעזור לי.

 

כ' חשוון 19:11

יש לי node js 17.

וזה נתקע לי עם הcreat-react-app/

מישו יודע בשלוף מה הפתרון?

 

תודה!

כ"א חשוון 15:46

17 ממש חדש

הבנתי שעלולות לצוץ איתו מספר בעיות בפיתוח בסביבות מסויימות.

לא שמעתי ספציפית על הבעיה הזו אבל זה יכול מאוד להיות.

 

אם לא הכרחי, רצוי מאוד להוריד את גרסת ה- LTS האחרונה של NODE.

 

 

כ"ב חשוון 14:27

ניסית להסיר את 17 ורק אז להתקין את LTS?

כ"ב חשוון 18:47

תודה רבה!

כ"ג חשוון 10:50
 
 
 
 
 
 
 
כ"ו חשוון 08:59


כ' חשוון 19:23

בגלל זה אני משתמש מה- cmd וזה עובד

תעתיקי את הpath של הקובבץ קודם, ואז תעשי את npm

Souls don't die

 

 

~ענק הברזל~

כ"א חשוון 12:41

ועשיתי עם הpath כבר לפני זה

 

מה יכול להיות?