עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך ז' חשון תשע"ג 23:55
ברוכים הבאים!
הפורום נפתח בעקבות דרישה שנוצרה בקרב המשתמשים הבוגרים לפורום חברתי שלא יעסוק בנושאי נישואין וזוגיות.
על מה כן מדברים כאן?!
הרהורים ברומו של עולם, תלונות על החיים או דברים אחרים, סיפורים מעניינים וחוויות מהחיים!
*מיועד לגילאי 20 ומעלה*
*נא לכבד את כל המשתמשים ולכתוב במילים ראויות *
חוקי הפורום: * אנכי צמ"ע, אשר הוצאתיך מארץ מצרים, מבית לנ"ו, מוג"ה ומאר"מ.
* לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני- כולנו הולכים בדרך התורה. כל אחד ברמתו ודרכו שלו. נא לכבד את מנהגיו של כל אדם ואדם. * לא תישא את שם פורום לנ"ו על כל פרטיו (דייטים, הכרויות, שדכנים וכדו') * זכור את הרימונים ובהבאת סרטון מיוטיוב- הוסף את המילים. * כבד את האדם הנמצא מולך. מאחורי כל ניק נמצא אדם חי ונושם. * לא תרצח משתמש אחר כי כתב משהו שלא מוצא חן בעיניך. מותר לכתוב בשפה מכובדת. אם המצב חורג מגבול הראוי- לפנות במסר, או לאחד המנהלים. * לא תטנף את הפורום בשפה לא ראויה. חובה לשמור על שפה מכובדת. * לא תגנוב מאמר, ידיעה או כל דבר אחר ללא נתינת קרדיט לכותב. * לא תענה ברעך עד שקר כדי שתוכל לכתוב בפורום לפני גיל 20. הפורום מיועד לגילאי 20 ומעלה. * לא תחמוד את שרשור רעך ותנצל"שו לטובתך.
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך ד' בחשון תשפ"ב 00:19
כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:
שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.
הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.
אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.
בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל [email protected]. האחראים: @ימ''ל, @+mp8 ו@ברוקולי. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.
תחתכי, תקבלי החלטה. אם את יכולה להסתדר בלי זה - אוקיי. אם זה חשוב, תעשי מה שצריך
הייתי מתנצלת קלות בהתחלה רק כדי לרכך את זה ואז אומרת מה שאני צריכה ממנו. אם זה חשוב לך, זה בכלל לא משנה שזה טרדה בעיניו. שיבין שיש דברים שחשובים גם לאחרים חח
אם ניתן לאנשים את האופציה הבאה: "מתקינים לך על הלב מכשיר, בעוד 24 שעות המכשיר יכבה לך את הלב ואתה תמות. בתמורה, אתה מקבל כרטיס אשראי ללא הגבלה תעשה איתו מה שבא לך עד שאתה מת." מרבית האנשים לא היו לוקחים את העסקה כי הם לא יהיו מוכנים למות תוך 24 שעות.
לחילופין אם הזמן היה חמישים שנה כמעט כולם היו קופצים על המציאה. אבל מה לפי דעתכם יהיה מספיק זמן . שאנשים כן יקחו את העסקה? חשוב לציין המכשיר רק מבטיח את המוות לא את החיים. טכנית יכול להיות שאדם ימות מתאונת דרכים יום אחרי חתימת העסקה.
מן הסתם תלוי בגיל ובמצב הרפואי של כל אדםפשוט אני..
תגיד לאדם בן 60 שבעוד 50 שנים המכשיר יכבה את הלב שלו, זה לא יעניין אותו.
תגיד לחולה סרטן סופני בן 30 שבעוד 50 שנה המכשיר יכבה את הלב שלו, כנ"ל.
לדעתי זה המצב היחיד שבו אנשים יסכימו לעסקה הזאת: אם הם ממילא לא צופים שבעוד X זמן יש סיכוי כלשהו שהם יחיו.
ניירות הפסדים מול ניירות ריווחים כדי להקטין למינימום רווחי הון ומס על ההשקעות חברות מסחריות יוצאות בסוף השנה עם מבצעים רבים כדי למקסם מכירות - שוק הרכב למשל עמוס עכשיו במבצעים של היבואנים… (גם המצב שנתקעו עם אלפי מכוניות חשמליות מוסיף למבצעים)
זו הייתה הוראת שעה בשנת 2011, בעקבות כך שבאותה השנה העלו את שיעור המס על רווחי הון. רצו לאפשר לאנשים לשלם את המס לפי השיעור הישן, כך שהמוני אנשים מכרו וקנו גם את הניירות הרווחיים שלהם וגם את הניירות ההפסדיים שלהם, רגע לפני ששנת 2012 נכנסת עם שיעורי המס החדשים.
אבל אם תעשה את זה, המניה הספציפית הזו תעלה לך עם יותר מס בעתיד בגלל המכירה הזו.
אתה לא מקטין את חבות המס באופן כללי אלא מעביר חבות מס מהשנה לעתיד.
אצל יבואני הרכב יש חוק שגורם להם לתת מבצעיםפשוט אני..
בעבר יבואן היה יכול להחזיק אצלו מלאי שלא נמכר במשך שנתיים, שלוש שנים, חמש שנים... ואז כשמגיע לקוח לרכוש את הרכב - הרכב היה נרשם כחדש לפי שנת המכירה.
לפני מספר שנים עבר חוק לפיו אסור ליבואן לשמור את הרכב אצלו מעל שנה ללא רישום בעלות. כלומר אם הרכב נמצא כבר שנה במחסן, היבואן חייב לרשום שהוא הבעלים של הרכב.
זה גורם לרכב לאבד ערך פעמיים: גם כי הוא כבר לא חדש אלא יד 2, וגם כי מעכשיו הערך שלו יורד מדי חודש ככל רכב משומש אחר.
נניח אצל היבואן יש רכב במחסן מחודש יולי 2024, והרכב עוד לא נמכר. בחודש יולי 2025 היבואן חייב לרשום את הרכב בבעלותו, ומאותו מועד בכל פעם שירצו לבדוק כמה הרכב שווה אז יבדקו לפי רכב שעלה על הכביש ביולי 2025. גם אם האדם הראשון שינהג ברכב יקנה אותו בשנת 2026, שווי הרכב לעולם יוצמד ליולי 2025.
סיבה נוספת:
במצב רגיל, אף אחד לא ירצה לקנות רכב בחודש דצמבר. עדיף לחכות עוד חודש ולקבל רכב עם שנתון אחד מעל. לכן הם עושים מבצעים כדי לעודד אנשים לקנות גם בחודש הזה.
לא יודעת איפה ואם בכלל לשאול את זה אבל זה יושב עלירק נשמה
לא משהו ארוך סתם פשוט שמעתי חברה ממש ממש טובה שלי מקללת.......כאילו ישבנו כזה ברכב והיא ניסתה לרשום בוויז כמה פעמים ולא הצליחה ואז היא אמרה מילה שלפי מה שאני יודעת זאת קללה למהדרין אבל היא כזאת דוסה וזה כזה מוזר שהיא תגיד את זה ולא הערתי לה על זה בזמנו ועכשיו זה לא יוצא לי מהראש וממש מוזר לי מה עושים???????
בגלל שאני כל כך מחפשת תשובות אני רושמת פה במיסתורין את המילה ואם מישהו יודע שיש לזה משמעות נחמדה יותר אשמח שיאיר את עייני (פ*ק**ג) (סליחה אם לא מתאים תמחקו)
סתם לדוגמא, אם במשפחה שלה הקרובה/הרחוקה או בכיתה שלה, בשכונה שלה וכו היו בנות (לאו דווקא חברות שלה) שמדברות ככה, אז גם אם היא עצמה חזקה בנושא ולא מדברת ככה בסוף זה כן חלק מהעולם שלה וזה יכול מידי פעם להיפלט...
ושמעתי כמה וכמה קללות בחיים ובכל זאת אין שום סיכוי בעולם שאני אגיד אחת מהן בשום מקום יש לי מודעות עצמית ואין כזה דבר שמילה שלא משתמשים בה לפעמים "נפלטת" אם זה "נפלט" כנראה זה נאמר גם לפעמים ביודעין
לעיתים בחיים יש לנו משבר מסוים כאשר אנחנו קולטים שמי שכל כך החזקנו מהם פחות ממה שחשבנו, מול ההורים זה חלק מתהליך ההתבגרות.
אנחנו יכולים להחליט להעריך אנשים על הטוב שיש בהם גם אם הם לא משולמים.
עם זאת, אפשר להעריך את עצמנו על הדרך שבעניין מסוים אנחנו יותר מאחרים, כי בסופו של דבר לכולם יש מכלול של טוב ורע, אז הם לא מושלמים בעניין מסוים ואנחנו בעניין אחר וממילא לא ברור מי באמת טוב יותר. עדיף לחפש מה נוכל ללמוד מאחרים ולזכור שהם לא טובים בהכל.
א. ראשית, שלא חלילה נחליש אותך, כל הכבוד לך שמילים כאלו רחוקות ממך , גם לא ברמה של "נפלט לי". שנזכה ללמוד ממך..
ב. נראלי יעזור קצת לדעת שהרבה פעמים כשקללות ומילים לא יפות נשמעות בחלל הן בסה"כ מילה נרדפת למילה אוףףףף/באסה..
אז כמובן לא נעודד לדבר ככה, אבל פשוט רק להבין שזה לא שחברתך מזניחה כליל את תחום שמירת הלשון.. מסתבר שככה היא מקטרת/מתלוננת/נאנחת.. ובסה"כ צריכה לקחת לתשומת ליבה שמוטב לנסות להיגמל מהרגל זה.
בגדול לפי ספרי המוסר זה סימן למחשבות רעותמבקש אמונה
אם כי זה לא בהכרח אדם רע, אולי הוא/היא בתקופה של יצרים שקצת השתלטו
אבל מצד שני כן יודע גם על עצמי שבסוף כשאתה נמצא בסביבה שיש שם קללות שרצות, ובטח אם אתה לא יודע את המשמעות שלהם ואתה בעצם לא מבין שהם בעייתיות, אז במצבים שאתה מתוסכל זה באמת יכול להיפלט פתאום למרות שאתה לא משתמש בהם בדרך כלל
נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בדוסים/ות שאומריםנוגע, לא נוגע
מילים שהם לא יודעים שהן קללות או דברים לא צנועים...
בערבית, ברוסית, ביידיש, באנגלית
כנראה שקיבוץ גלויות זה לא רק שרעבי בלונדיני או וייסמן שחום..
הוא היה צייר ואומן מעולה, אבל לא קיבלו אותו למכללה לאומנות כי אמרו לו שהוא מצייר רק בתים וערים ללא בני אדם שבהם, ואם הוא מצייר בני אדם הוא מצייר אותם גרוע או מטושטש.
ככה הוא חי, ראה את העם הגרמני אבל לא רק שום אדם פרטי כאישיות אלא כבורג במערכת (גם גרמנים וגם יהודים).
האויבים הכי גדולים של עם ישראל הם אנשים בעלי כשרונות אדירים שהיטו את עצמם לטומאה ורשע אדירים, כי רק אחד כזה יכול להיות אויב שווה ערך לישראל. כמו בלעם, לבן, המן והיטלר
אתה שואל למה גרמניה בחרה דווקא מטומטם כזה? יש על זה הרבה מחקר, גם כי הם היו במשבר כלכלי פנסיות אחרי מלחמת העולם הראשונה, אז הם בחרו במישהו שישבור את הכלים ויהיה קיצוני.
גם כי הוא היה מאוד כריזמטי.
גם כי הגרמנים נאצים בלי קשר.
היו לזה הכנה פילוסופית מכיוון ניטשה ופיכטה ואחרים.
יש הרבה מחקר על זה, זה מעסיק אקדמאים משועממים במדעי הרוח.
כישרון אומנותי זה גם סוג של אינטליגנציהקעלעברימבאר
לא ראיתי ציורים שלו אז לא יודע גם כמה היה מוכשראריק מהדרום
בתחום הזה.
בכל מקרה השאלה היתה על IQ ולא על כישרון אומנותי.
כך או אחרת, אם נמדוד כישרון אומנותי שלו כסופר אז גם בזה הוא היה גרוע במיוחד.
איך אפשר לקרוא את הספר הזה? שעמום טוטאלי וארסיות, כגודל הציפיות כך גודל האכזבות.
הייתי בישיבה במשך שנה וחצי לפני הגיוס- והיה לי סיוט.
אני אדם חכם ומעמיק שאוהב ללמוד, אבל כל האווירה הישיבתית
(בתוספת תנאים של פנימיה) הייתה בשבילי טו מאצ'. פשוט לא נהניתי משום דבר שם- ואולי באמת אני לא מתאים לישיבה- למרות שקשה לשים את האצבע על הנקודה ( משבר דתי? רצון לעשות ולא רק לשבת? סגנון שלא אהבתי? כנראה שהכל ביחד).
רציתי לשמוע המלצות על ישיבות נעימות, כאלו שהאווירה הישיבתית בהן עדינה יותר, שאפשר לשמור בהן על רוח עצמאית ולמצוא את עצמי גם אם אני לא דוס שכל מחשבותיו רק קדושה עבודת ה ושירי דבקות. ומצד שני מקום שאפשר להעמיק ולברר בו.
(מקווה שהייתי ברור. כל תגובה בונה או המלצה תתקבל בשמחה)
זה בוודאי נכון. יחד עם זאת, לפעמים נראה לי שלאנשים עם אופי מסוים העבודה היא קצת שונה. כי המטרה היא להגיע לאיזון בכל המידות, נכון? אז יש אנשים שביטחון אמיתי בה' עבורם יהיה דווקא ההשקעה וה"התחכמות"... כמו שיש אנשים שהם יותר מדי שפלי רוח..ואז למרות שכל הזמן מדגישים את החשיבות של ענווה, בשבילם העבודה היא בכיוון ההפוך. כנ"ל אנשים פזרנים, שיכולים להיראות כאילו הם נדיבים אבל בעצם הם מוותרים על עצמם מתוך רכות לב.
לא יודעת אם זה נכון, אבל נראה לי כך... מה אתה חושב?
קרה לכם שפגשתם משהו זר פעם אחת וזהו, משהו חד"פ, והוקסמתם ממש ממנו?
יכולים לספר קצת מה המקרה?
אם לא מעונינים, מוזמנים להישאר עימנו לשאלות הבאות..
מסקרן אותי אם עשיתם עם זה משהו אחרי המפגש? הקלאסי - אמרתם לו את זה בתום המפגש? או שמן הסתם זה סתם מפדח/מוזר ומוטב לשתוק?
אני מניח שסיטואציה קלאסית לזה זה דייט ראשון.. (כמובן, לא עם כל מדויטת.. ).
אבל אותי גם מעניין האם זה גם קרה לכם לא בדייט?(למשל לא עם בחורה אלא במפגש אקראי עם גבר כלשהו, או עם בחורה אבל נשואה/חילונית בקיצור לא עם משהי שיש פוטנציאל רומנטי..).
שמעו אני פגשתי עכשיו משהי חילונית בראיון עבודה, ועד עכשיו , 8 שעות אחרי אני אומר לעצמי אמאלה איזה בן אדם מיוחד...
(אלא אם כן תנפצו לי את הבועה, ותגידו לי שכל מראיינת במשאבי אנוש משחקת אותה הטיפוס הכי נחמד בעולם ואז בבית היא חוזרת להיות מכשפה.. ואז אם כן תחזלשו את מה שכתבתי, הכל הצגה בעולם הזה..😀😅).
ברוב המפגשים האחרים החד פעמיים בחיים פוגשים צד ספציפי. אז קרה נניח שהייתי אצל רופא שמאוד הרשים אותי: ביחס למטופל, לסטז'ר, ברגישות, בחדות, במקצועיות - כלומר, בכל פרמטר שנכח במפגש המאוד צר הזה, אבל זה לא "הוקסמתי ממש" (וטוב שכך) כי זה בכל זאת לא מפגש עם האישיות כולה.
אולי כן חוויתי סיטואציה כזו בכל זאת מתישהו, אבל כרגע לא עולה לי זיכרון כזה.
ראיון במשאבי אנוש באמת יש לו פוטנציאל להגיע להרבה נושאים גם מקצועיים וגם אישיים... אם כי הייתי מצפה שהוא יתמקד במראויין ולא במראיין, מעניין.
כי.. בד"כ.. כשאתה מגיע מרקע תרבותי שונה.. ופתאום רואה שיש עוד דברים אחרים זה גורם לך להיות מוקסם. לאמור.. הינה, יש אנשים לא דתיים, אבל עדין יש בהם אמת וצדק גם בלי מערכת שתחנך אותם לכאורה.. מניח שזה מה שגרם לו להרגיש את התחושות האלו..
שאין עליו כיתוב מתחת לתמונות כדי לא להכשיל בקריאה בשטרי הדיוטות. (שכחתי איך קוראים לספר, ראיתי אותו פעם בבית כנסת ספרדי בו התפללתי, כך שלא נראה לי שזה היה סיפורי חסידים)
לפני שאכתוב לגופו של עניין, אני חייב לציין שהניסוח כאן (שמוצג באתר הראשי של ערוץ 7) מאוד הצחיק אותי:
מישהו (לא משנה כרגע מי) חושב שכל חברי הכנסת צריכים ללכת. אה, כן, והוא בעצמו רוצה להיכנס לפוליטיקה...
זה בערך כמו לכתוב "רמי לוי חושב שכל סניפי שופרסל ואושר עד בבני ברק צריכים להיסגר. הוא גם רוצה לפתוח סניפים חדשים של רמי לוי שיווק השקמה בבני ברק".
או "הרופא חושב שצריך לסגור את קופת החולים בשכונה. הוא גם רוצה לפתוח קליניקה פרטית באותו הרחוב".
בקיצור הבנתם... הניסוח הנכון הוא לא "הוא גם" אלא "הסיבה היא שהוא...".
בכל מקרה, עכשיו אני הולך לכתוב את האמאמא של הדל"פ:
יונתן פולרד לא ראוי להיות בפוליטיקה.
אני רוצה להסביר:
בתור נער, הייתי הולך בקביעות לעצרות והפגנות בעד שחרורו, ליד הקונסוליה האמריקאית בירושלים. בקיץ, בגשם, אני הייתי שם. היה יהודי יקר מגוש קטיף שהיה אחד המארגנים (לצערי אני לא זוכר את שמו), ואני דאגתי להביא אותו אל סניף בני עקיבא בעיר שלי כדי שהוא ישלהב את הנוער לפעול למען פולארד. הוא בא עם מצגת, סרטים, מדבקות, המון ידע והמון מוטיבציה.
מבחינתי יונתן פולארד היה קונצנזוס מוחלט, צדיק גדול שלא ברור איך זה שלא כל יהודי העולם עולים אליו לרגל לכלא האמריקאי כדי להפגין ולדרוש את שחרורו (או לכל הפחות מול הקונסוליה בירושלים...).
יום אחד הגעתי לכנס בארצות הברית מטעם הלימודים שלי. כמובן מיד התחברתי ליהודים שהיו שם, והיו לנו שיחות ארוכות על הא ודה. לא זוכר בדיוק איך, אבל בשלב מסוים שמו של פולארד עלה - ולהפתעתי כולם שם ללא יוצא מן הכלל ראו בו בוגד שצריך לשבת בכלא כל חייו.
ואנחנו לא מדברים על חסידי סאטמר, כן? אני מדבר על חבר'ה יהודים שחלקם עשו צבא בישראל כחיילים בודדים, חלקם היו בישראל בשנה של ישיבה או שנה של התנדבות בקיבוץ, חלקם פשוט ציונים מרחוק... כל כך הופתעתי מכך שהם רואים בו את אבי אבות הטומאה, למרות התרומה הרבה שלו למדינת ישראל.
בגדול, הם מתנגדים לאיש ולפועלו בגלל שני טעמים:
א. אחרי שהתפוצצה הפרשה, כל יהודי ארצות הברית הרגישו שעכשיו בוחנים את הנאמנות שלהם. שהם צריכים פחות או יותר לנשק את הדגל בכל יום כדי שלא יחשדו שגם הם מרגלים. אישית הסיבה הזאת לא ריגשה אותי יותר מדי אבל אני כן מבין אותם.
ב. מסתבר שהריגול שלו לטובת ישראל בכלל לא היה ממניעים ציוניים או אהבת יהודים וכו', אלא בגלל סיבה אחת בלבד - בצע כסף.
בחיי שלא האמנתי להם. מבחינתי פולארד היה קדוש עליון וכל מה שתמיד לימדו אותי עליו זה שהוא סיכן את חייו ואת חירותו בשביל להגן על מדינת היהודים.
אבל אז החלטתי לבדוק. מסתבר שישנן עובדות שכלל לא נתונות לוויכוח או לפרשנות, וכל מי שמתמצא בפרשה מכיר את העובדות האלה, וגם עורכי דינו או הוא עצמו לא הכחישו אותן:
1. פולארד הציע את שירותי הריגול שלו לעוד מדינות רבות, לא ידוע בדיוק כמה ומי, לפני שהציע לרגל לטובת ישראל. יודעים על סין, פקיסטן ודרום אפריקה. מדינה קומוניסטית, מדינה מוסלמית ומדינת אפרטהייד. בנוסף הוא הציע לרגל גם עבור אוסטרליה, שהיא דווקא בדומה לישראל נחשבת לידידה של ארצות הברית. כל מה שהן היו צריכות בשביל ליהנות משירותי הריגול שלו - זה לשלם לו. זה הדבר היחיד שהוא ביקש. תמורת תשלום הוא היה מוסר מידע מודיעיני מסווג למדינות אויב גם של ארצות הברית וגם של ישראל.
למה הוא לא ריגל בסוף עבור אותן המדינות?
בגלל שהן אלה שדחו אותו, ולא להפך. הוא פנה אליהן בחובבניות, הם חשבו שהוא לא אחראי ולא יציב, לא סמכו עליו.
אם אני למשל אגש עכשיו לשגרירות צרפת בתל אביב ואציע להם לרגל עבורם, הם כנראה יזרקו אותי מכל המדרגות ויחשבו שאני איזה קוקו תמהוני. לא כך אנשים מציעים את עצמם לריגול רציני.
2. הוא לקח איתו הביתה הררי חומרים מודיעיניים שכלל לא קשורים לישראל ולא מעניינים אותה. בכך הוא סיכן את ההפעלה שלו (ואת קשרי ארצות הברית - ישראל) כשהמטרה היא לא לעזור לישראל. מה הייתה המטרה בלקחת מסמכים שקשורים לסין, לנאטו, לברית המועצות ועוד בלי שמישהו בישראל ביקש זאת ממנו? ישפוט הקורא.
3. לפני שהוא נתפס, הוא רצה להציל את עורו במחיר של לזרוק את ישראל לכלבים. בסוף זה לא הצליח לו.
כל העובדות הנ"ל גורמות לי להסתכל במבט מורכב על האיש, אך בסופו של דבר גם אם הוא רודף בצע שהציל אותי רק בשביל התכשיטים שאשתו קיבלה כחלק מהדיל - הוא עדיין הציל אותי.
משל למה הדבר דומה?
אם מחר אני אבקש ממישהו שירצח עבורי איזה אדם שמאיים עלי.
מצד אחד אני חייב למחסל הזה את חיי, כי הוא הציל אותי. מצד שני, לא הייתי רוצה שיתחתן עם אחותי ולא הייתי קונה ממנו רכב. אני גם אפחד שעכשיו הצד השני ישלם לו יותר בשביל שהוא יפגע בי, הרי הוא עזר לי בשביל כסף ולא כי הוא באמת אוהב אותי.
כלומר לדעתי ישראל כן הייתה צריכה לעשות הכל בשביל להוציא אותו מהכלא ולאפשר לו לעלות לישראל וכו', בסוף המדינה לא יכולה להגיד "אבל הוא רק רצה כסף" כי היא זאת ששילמה לו את הכסף והיא זאת שנהנתה מהשירות שלו, ולכן אי אפשר פתאום להתנער. הדרך שבה המדינה התנהגה אליו כשהוא נתפס ובעשרות השנים שלאחר מכן - חרפה.
ומצד שני, אחרי שהוא כבר שוחרר, לדעתי היה עושה טוב לו ולנו אם פשוט היה חי חיים רגילים, בלי לרוץ לפוליטיקה ובלי להתראיין על נושאים ציבוריים וכו'.
עזרת לנו בשביל הכסף, ישבת בכלא עשרות שנים, אנחנו מעריכים את השירות שלך. אבל אנחנו לא חושבים שאתה גיבור גדול או לוחם אמיץ או ציוני דגול. אתה מרגל רודף בצע, פעם אחת זה היה לטובתנו אבל מי יודע איך זה יתהפך עלינו אם תהיה בעמדת כוח.
לסיכום:
אני מכיר בתועלת העצומה שלו ומתבייש בזה שהמדינה הפקירה אותו, אבל מסרב לראות בו גיבור או דמות ראויה להערצה.
אפשר לכאוב את השנים שישב בכלא, אפשר להעריך את מה שעשה, ועדיין לא להפוך אותו למה שהוא לא.
אני אהיה חייב את חיי לרוצח שכיר או מרגל שכיר, אבל את שניהם לא ארצה לראות בעמדות כוח במדינה שלי.
פעם הבאה תשים את זה בפורום פוליטיקה, כי אני לא נכנס שמה, חלקית בגלל חשש לשון הרע.
בדקתי בחוקי הפורום, אין כלל נגד לשון הרעפשוט אני..
בנוסף,
לתפיסתי דמות ציבורית שמתראיינת על איך נכון או לא נכון לנהל את המדינה וכו', חושפת את עצמה לביקורת ציבורית לגיטימית.
למה זה כאן ולא בפורום אקטואליה וחדשות?
כי כתבתי על דברים שקרו הרבה לפני שנולדתי, הם בטח לא אקטואליה וגם לא חדשות. הדיון הוא עקרוני, העובדה שהוא מתראיין עכשיו זה רק טריגר ולא העיקר.
נ.ב.
מאז פרשת מוטי אלון, אני מאמין גדול שמצוות פיקוח נפש דוחה מצוות לשון הרע. מאז היו גם פרשות נוספות כמו חיים ולדר ויהודה משי זהב ויאשיהו פינטו ואליעזר ברלנד וכו'.
אתה לא חייב להסכים איתי, אבל אני לא מתכוון לשתוק על עוולות.
עם כל הכבוד לחוקי הפורום (המקסים והמיוחד הזה), יש חוקים מעליו:
כל עוד אין בכך תועלת, זה נחשב ללשון הרע.
אגב, יש קו הנקרא : קול השלום 0723372212
יש שם רבנים שעונים בשעות מסוימות ואפשר לשאול אותם;
אגב, גם ברדיו (אפילו הדתי) וכמובן בטלוויזיה, יש לשון הרע
וזו בעיה גם כן.
כדאי לבדוק בספרו של הח"ח (יש ספר המגיש הלכות אלו בצורה קלה וברורה: "נצור לשונך")
ועוד ספר נפלא עם הקדמה מפעימה: "חפץ חיים, השיעור היומי, הלכות ומושגים בשמירת הלשון, על יסוד ספר חפץ חיים", הרב שמעון פינקלמן והרב יצחק ברקוביץ - מצוין!
ואני לא צדיקה בכלל, אדרבא, קשקשנית , פטפטנית ונורא קשה לי האיפוק בדיבור (במיוחד כשכועסים, אללי! ואני כבר אשה מבוגרת -אבל אני יודעת שזה הכי חשוב כי הדיבור הוא הצומת בו נפגשים הגוף החומרי עם הנשמה האלוקית. בזה
אקדים ואומר שאין לי שום מקור ידע מבוסס בנושא, אבל יש לי הרבה עין טובה על יונתן פולארד. ולא סתם.
אתה מציג כמה טענות לגבי המניעים שלו כאילו הם מבוססות ולא נתונות למחלוקת, כאשר במציאות הם לא הוכחו אלא נתונות לפרשנות.
גם חלק מהעובדות שכתבת הם לא יותר מטענות.
לגבי מכירת מודיעין למדינות זרות- קודם כל לא ברור בכלל למי הציע ולמי העביר. אתה מציג כאילו ברור לחלוטין שהציע ל4 מדינות מסויימות, ואולי יותר. ברשת (גם באנגלית) זה מוצג כטענות של כל מיני מעורבים בפרשה, ולא כעובדות ברורות. ממה שמצאתי הייתה לזה התייחסות במשפט שלו, אבל מצומצמת הרבה יותר ממה שטוענים כל מיני "אמריקאים שכתבו ספרים" מתוך כל מיני אינטרסים.
לגבי הכסף: זה שמישהו שמסכן את עצמו בשביל מטרה טובה דורש כסף, לא אומר כלום על המניעים שלו.
ניקח כדוגמא גויים (להבדיל) שהסתירו יהודים בשואה וקיבלו כסף. מה קרה כשהכסף של היהודי נגמר? היו כאלה שהמשיכו להסתיר בחינם, היו כאלה ששלחו אותו הלאה בצורה הוגנת, היו כאלה שזרקו בצורה מרושעת והיו כאלה שהסגירו לנאצים.
האם לקיחת הכסף בהתחלה, מעידה בהכרח על מניעים כאלה או אחרים?
כן, גם מרגל שכיר יכול להיות כזה בגלל אידיאולוגיה, ציונות ואהבת ישראל, ויכול להיות גיבור לאומי.
לגבי מסמכים שלא קשורים ישירות לישראל: גם אם המוסד לא מעוניין לסכן סוכן או להשקיע מאמץ במסמכים כאלה, ברור שכל מסמך מודיעיני על כל מדינה שהיא יכול לעזור בדרך עקיפה למאמץ מודיעיני חשוב. המוסד קיבל בשמחה גם מסמכים כאלה, ולטענת האמריקאים גם המוסד בעצמו מכר את המסמכים האלה למדינות אחרות, לא רק פולארד. רק שפולארד קיבל כסף, והמוסד מכר אותם בעבור תמורה בלתי ידועה.
הבאת גם טענה שהמכירה למדינות זרות היתה לפני שהתחיל להעביר חומרים למוסד. פולאדר עצמו טען שזה היה בהוראת המוסד. אולי זה היה מכוון, כדי לפתח את "שוק המודיעין" עם סוכנים של מדינות מסויימות? לך תדע איך מערכת ריגול עובדת.
לגבי הניסיון לקבל מקלט בשגרירות: פה אני מניח שרובנו מכירים את מחלוקת הגרסאות, כי הנושא הזה נידון בארץ בהרחבה. משום מה אתה מקבל גרסא מסויימת ואת הפרשנות הקיצונית ביותר שלה...
ואסיים בכיוון נוסף: יכול להיות שבהתחלה המניע של הכסף אכן היה מרכזי, אבל גם אם כן היום הבן אדם אחר לגמרי. איפה אשתו הראשונה? ריצתה את עונשה והמשיכה בחייה. איפה הוא? הוא כבר לא אותו בנאדם. הוא בפירוש לא אותו יהודי אמריקאי חילוני וקצת ציוני שהוא היה פעם. הוא היום יהודי יקר וצדיק.
לא התלוננתי על זה שהוא קיבל כסף. גם לחיילים ושוטרים ורופאים מקבלים כסף.
הטענה הייתה שהוא הציע שירות תמורת כסף גם למדינות אויב, ורק אחרי שהן סירבו אז הוא הציע את שירותיו לישראל.
השווית את זה לאנשים שהצילו יהודים בשואה תמורת תשלום, אבל אני טוען שההשוואה לא נכונה. ההשוואה תהיה נכונה אם אדם פולני הציע לגרמנים לעבוד עבורם תמורת תשלום, ורק אחרי שהם סירבו לשלם לו אז הוא החליט להציל יהודים.
גם קצינים בצה''ל מרוויחים משכורות נאות, אין לי עם זה שום בעיה חלילה, השאלה היא אם היית רוצה בצבא שלך קצין שבעבר ניסה להיות קצין בצבא של מדינת אויב וסוּרב...
אולי מדינות עויינות. אולי אוייב של ארה"ב. ודאי שלא מדינות אוייב ישירות למדינת ישראל, גם לטענתך. ושוב, אני לא מצאתי ראיות לגבי זהות המדינות הנוספות, ולא לגבי השאלה איזו הצעה קדמה. אנא האר את עיני אם יש לך מידע מבוסס.
כאדם פרטי אני מאחל לו רק טוב כל הימים, ואני באמת בטוח שהוא אדם נפלא וציוני שהתקרב ליהדותו בזמן המאסר עד שהוא כנראה הרבה יותר קרוב ממני...
עם זאת, ברגע שאדם מסוים מצהיר על כוונות כאלה, הוא כבר לא אדם פרטי.
יכול להיות שבשערי גן עדן יש מקום של כבוד לכל לוקח שוחד למשל, אחרי שהוא עשה תשובה מלאה על השוחד שלקח. אבל עדיין אני לא ארצה לראות בכנסת שר שהורשע בקבלת שוחד. אני בטוח שגם אתה לא תרצה לשבת בבית משפט מול שופט שלקח שוחד, אפילו אם עשה מאז תשובה. יש דברים שפשוט לא מתאימים בארץ, אפילו אם בשמיים יש חשבונות אחרים.
אני לא נוהג להתערב בפורומים, אבל כאן העוול הוציא אותי מהרגלי.
כפיות טובה!!
אדם ששילם מחיר יקר של חקירות בעינויים, בארץ שבה אין בג"ץ לטובת אוייבי המדינה, ואחר כך 30 שנה שנות מאסר מתוכן שנים רבות בבידוד ושנים בבתי כלא שאולי הבידוד טוב מהם, ואנחנו נהננו מהפירות. דמיינו שלעיראק היתה פצצת אטום וכד'
אמנם הכותב התייחס לכך שגם מי שמניעיו לא לגמרי מזוקקים וטהורים צריך להכיר לו טובה, אבל!!
לטעמי בכתיבה הנ"ל לא היתה מספיק הכרת הטוב. ופה אני מגיע לנקודה מרכזית.
לא בדקתי כל פרט ופרט בטענות שמעלה הכותב, אבל דבר אחד ברור, מי שמביא את ערוצי השקר והתבהלה כבסיס לדבריו, זה רציני?? גם בסוגיית לשה"ר שראיתי שכתבו עליה בשירשור, וגם בנושא הכרת הטוב, מי שאתה מכיר לו טובה אתה לא מאמין לכל לכלכלן שקרן שמטיל עליו רפש, מכיון שהוא נתפס גיבור לאומי ולא עלינו תומך בערכי הלאום, ולא בשמאל הפרוגרסיבי.
בדומה לכך ההישענות על גורמים אמריקאיים, שלמיטב ידיעתי השתמשו בפולארד כשעיר לעזאזל, וטפלו עליו האשמות כדי לחפות על בגידה ברג הרבה יותר גבוה בסי,אי,איי, או מתוך אנטישמיות. אני לא יודע עד כמה זה נכון ומהימן, אבל ברור שאני לא סומך על המודיעין האמריקאי כגורם מהימן, בוודאי לא לאורך ההיסטוריה שיש לנו איתם עשרות בשנים, תחפשו פירסומים של בכירים במוסד בנושא.
לגבי פוליטיקה, נראה לי שהשאלה הנכונה היא לא מה היו מניעיו של פולארד לפני 40 שנה, וגם לא כמה הוא מסר נפשו למען עם ישראל, אלא כמה הוא מתאים להביא תועלת לעם ישראל בדרך זו. אני מאוד מכיר טובה לנעם תיבון ששנים רבות התמסר למען עם ישראל כחייל וקצין בצה"ל, וחושב שהוא סכנה גדולה בפוליטיקה, במקרה שלו עקב דעותיו השמאלניות הקיצוניות.
אחזור על מה שניסיתי להדגיש מספר פעמים בטקסטפשוט אני..
יש לי המון הכרת הטוב כלפיו. אני חושב שהוא שילם מחיר נורא, אנחנו נהננו מהפירות, ומדינת ישראל הפקירה אותו.
לדעתי המדינה צריכה לשלם לו משכורת גבוהה עד יומו האחרון, ולדאוג לו כמו שדואגים לגיבור.
אם אדם מסוים הציל אותי, אני חב לו את חיי גם אם עשה את זה בשביל בצע כסף.
השאלה היא האם אחרי שאמרנו את כל זה, ובאמת אני מאמין בכך באמונה שלמה, מדובר באדם ערכי שאפשר לסמוך עליו לעוד משימות למשל. זו כל השאלה שלי. בדומה למה שאתה כתבת על תיבון.
ההצהרה שלו על ההתמודדות בבחירות הייתה רק טריגר שגרם לי לכתוב את זה, זה לא שבאמת הדיון מבחינתי נוגע לשאלה אם להצביע לו או לא... הרי ברור שהוא לא באמת יתמודד ואם יתמודד אז יקבל 0.00% מהקולות... הדיון הוא עקרוני
יש כל מיני אנשים בכירים במדינת ישראל שהיה להם אינטרס מאוד מאוד ברור שפולארד ירקב בכלא.
אותם בכירים גם דאגו להפיץ שמועות עובדות ועוד.
על כן, שום דבר שנאמר בכתבה כזו או אחרת לא מעיד על שום דבר אמיתי.
היה פחד גדול מאוד שהוא ישתחרר ויספר על מפעיליו ועל אלה שזרקו אותו ומנעו ממנו כניסה לשגרירות ישראל לאחר שהתגלה.
נקודה נוספת - הרב מרדכי אליהו זצ"ל במהלך השנים התאמץ מאוד מאוד על שחרורו, ודיבר רבות מאוד על מסירותו למען עם ישראל והגיע פעמים רבות לבקרו בכלא.
^^^^ בכירים בישראל, אמריקאים וגם יהודים אמריקאיםהסטורי
איני יודע מה באמת היה, אבל בגדול צריך להיזהר משמועות שמופצות על אדם שלהרבה אנשים היה נח שיהיה השעיר לעזאזל וינמק בכלא, במיוחד שהוא לא יכל שנים (וספק גדול אם יכול היום) למסור את גרסתו האמתית.
היו בישראל כאלו שהיה להם נח שהוא ינמק בכלא, כדי לטשטש את הפאדיחה שלהם (או אפילו את הבגידה שלהם) ולכן היו שותפים ללכלוך עליו.
היו בשלטונות ארה"ב רבים, שמבינים שיש להם הרבה יהודים במערכות ורצו שבפעם הבאה שיהודי במערכת, יגלה שארה"ב מסתירה מישראל מידע קריטי לבטחונה ואולי אפילו לקיומה, כזה שלפי ההסכמים היא התחייבה להעביר - הוא יחשוב אלף פעם האם הוא רוצה שלושים שנה בצינוק מתחת לאדמה.
ולגבי יהודי ארה"ב, פולארד הציב להם מראה. הרבה יותר נח למי שרוצה להשאר פטריוט אמריקאי, לקנות כל לכלוך עליו, להיות משוכנע שהוא בסה"כ היה תאב בצע ולהתעלם מכך שארה"ב של אותם ימים העלימה מישראל מידע קריטי לבטחונה וקיומה. כמו שמאוד נח בקמפוס בארה"ב, לקנות כל לכלוך על ישראל היום ולא להרגיש בעיה עם האמברגו של ביידן או עם החבר'ה ש'הם לא באמת אנטישמים, זה רק כי היהודים טובחים בעזתים'.
אישי, צבאי, משפחה שכולה, פדוי שבי, כל דבר אחר - לא עושה אותו יותר צודק מאחרים ולדבריו בענייני מדיניות ופוליטיקה צריך להקשיב לפי עניניותם ולא בגלל רז'ומה כזה או אחר.
ליהונתן פולארד היו מניעים טובים בתכלית לא מאמין לשמועות שהוא הציע למדינות נוספות ריגול,
לארצות הברית היה מידע שסיכן את חיי רוב עם ישראל שארצות הברית הסתירה שלפי החוק היא היתה חייבת להעביר כמו כן הוא יהודי והוא עזר לעם שלו, לא נראה לי השמועות שהוא הציע ריגול למדינות עויינות
כמו כן הרב מרדכי אלהו הלך לבקר אותו פעמים רבות בכלא הרב שמואל אליהו תיאר את הפגישה הראשונה שהלכו לבקרו ציפו שיפגשו אדם עצוב ומדוכא אמנם פגשו אדם מאיר פנים ושמח שזה מעיד שהשכינה איתו. הרב מרדכי אלהו בפגישה איתו שאל אותו שאלות רציניות על נושאים קריטיים בעם ישראל ויהונתן ענה לרב אליהו איך להתמודד עם כל בעיה ואחרי כן יהונתן פולארד אמר שהוא כל הזמן חושב על עם ישראל ומדינת ישראל ועם ישראל צריך אותו, הוא חשש לפני הפגישה שהרב אליהו יעודד אותו ויתעניין אם הוא עושה ספורט וכולי במקום דברים רציניים,
כשהרב אליהו שמע עליו הוא ידע שהוא אישיות גדולה - עד כדי כך הוא לא האמין, כמו כן חוץ מזה שהוא מסר את עצמו על ארץ ישראל ומדינת ישראל הוא גם בטח בקדוש ברוך הוא עוד ביום הראשון שנכנס לכלא שהוא נכנס לכלא הוא שאל את הכולא למה חשוך פה אז הוא ענה לו כי מהכלא הזה אף אחד לא יצא בחיים אז יהונתן פולאד ענה לו אני חושב אחרת בכלא הוא התפלל לקדוש ברוך הוא שאם יוציא אותו מפה הוא יעבוד אותו כל החיים( נ.ב. אם אתה לא מקבל את התשובה הזאת אתה לא מקבל את התשובה של הבן איש חי כשהיה ילד ונבפל לבור והתפלל שאם ה' יוציא אותו מהבור הוא יעבוד אותו כל החיים) כשיצא מהכלא הוא ענה לאותו כולא אתה רואה שיש אלוהים ואז הכולא הכניס בו אגרוף שיהונתן אמר שזה האגוף הכי טוב שקיבל בחייםה - וקשר לזה שאלו אותו איך שאף אחד לא יצא משפ בחיים ורק הוא יצא אז הוא אמר שאפשר לחיות הרבה זמן על השנאה אבל בכאלה תנאים מאבדים לאט לאט את הרוחניות וגם את החיים עד שמתים. ובקשר למה שאתה אומר שהוא הביא גם ידע לא שייך למדינת ישראל זה לא רלווטי מכוון שהוא שלך מידע בכמויות של למלא כיתה ממוצעת בגובה מטר כך שהוא לא יכל לקרא הכל, וזה מרתיח אותי מה שכתבת ב3 שהוא ניסה לזרוק את מדינת ישראל לכלבים, ביום שבאו לזרוק אותו הוא הלך לשגרירות ששם אי אפשר לתפוס אותו השגריר אמר שיביא את המידע האחרון שהדפיס ואני לא מכיר אותו, אל תתנו לו להכנס,
נוסף בזאת עם הצביעות שלך הצלחת להפוך את היוצרות בדרך כלל אומרים שפוליטיקאי שעושה תשובה מקבלים אותו בכנסת כאילו עשה תשובה למרות שעשה זאת כדי שיקבל יותר קולות לכן לפי ההלכה זו לא תשובה כאן במקרא הזה יהונתן פולארד עשה תשובה בכלא באחריות הלכתית עם הרב אליהו עד שהעיד עליו יודע תעלומות שלא יחזור לאותו פשע, כמו כן העיד עליו הרב אליהו שהוא משיח של יוסף בדור, ואחר כך "בך יברך ישראל" כך שפשוט אתה לא מגרד לו את הרגלית וזו הוצאת שם רע גמורה.
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 22:33
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 22:32
א. מה זה משנה איך זה השפיע על יהודי ארהב? גם מלחמות בארץ לעיתים משפיעות לרעה עליהם. בסוף העתיד של עם ישראל זה רק פה בארץ. כמובן צר על כל בעיה של יהודי בארהב, אבל אם נאלץ להתחשב בזה ידינו תהינה כבולות בישראל
ב. אז באותה עת הוא היה חילוני. כיום הוא חזר בתשובה והוא סופר ציוני ואין להזכיר לבעל תשובה את מעשיו הראשונים. זה גם לא בגידה מה שהוא עשה, כי בגידה זה רק שאדם בוגד בבני עמו. האמריקאים הם לא בני עמו, אלא היהודים הם בני עמו. רק יהודים שקללת הגלות טימטמה אותם עד שהם יכולים לומר על עצמם שהם "אמריקאים בני דת משה" יכולים לטעון שיהודי יכול "לבגוד" בארהב.
כפיות טובה למדינה שהגנה עליך? הוא שילם מיסים ונתן תמורה לשירותי ארהב. האם אני בוגד אם עברתי מחברת סלוחר לאחרת כשהקפדתי לשלם לה את מלוא התשלום?
בכלל לא שייך "בגידה" בבני אדם צאצאי עמים שרדפו אותנו ושבגללם לא כל היהודים חיים בארץ. והרי ארהב היא ממשיכת אירופה בעלת העבר האנטישמי (שלא לדבר על מצביאים מארהב במלחמת האזרחים שנתנו צו גירוש ליהודי מדינה כלשהי בארהב סתם כי בא להם). אז קודם כל שיפצו על רדיפותיהם לפני שמדברים על בגידה. ושלא לדבר על אי ההכרה של ארהב בזכותינו על חבלי ארץ שגזלו מאיתנו. כך שגם ארהב שותפה לרדיפת ישראל בעולם.
1. אם זה לא מסכן אידאולוגית, אני לא רואה מה הבעיה שיהודי בסין ירגל עבור יפן או ההפך? מה הבעיה המוסרית בזה? כל מדינה מעסיקה מרגלים. אדם קומוניסט לא הופך עצמו ללא מוסרי רק כי תמך בקומוניזם. ריגל עבור מדינת אפרטהייד? למה ישראל לא מוכרת מידע למדינות מפוקפקות תמורת אינטרסים? (ואגב האם היית פוסל ח"כ רק כי היה חבר פרלמנט בדרום אפריקה האפרטהיידית?)
ולגבי מדינת אויב לישראל - הוא חזר על זה בתשובה. מי אמר שהוא מסר מידע שסיכן את ישראל למוסלמים? בסוף הוא גם לא עשה זאת ולא התממש אז בכלל זה מעשי בעל תשובה שלא מזכירים לו.
2.בסוף בוחרים פוליטקאי לא על סמך מעשי העבר שלו, אלא על סמך כמה הוא יועיל לציבור בפעילותו הפוליטית. אם היינו מצריכים נקיון כפיים אז מעט מהפוליטיקאים היו יכולים לגשת לפוליטיקה. זה פריבילגיה ששמורה לשוויץ. כאן בישראל ב80 שנות מלחמה קיומית אנו חייבים לבחור את הפוליטקאי היעיל ביותר (כנ"ל לטענות נגד ביבי. החל מחמאס זה נכס וכלה בשמפניה)