שרשור חדש
חוקי הפורום ויעודוסטיגידיש

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

כללים לגלישה בטוחה בערוץימ''ל
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך ד' בחשון תשפ"ב 00:19

כולנו רוצים להנות משימוש מועיל ובטוח בערוץ. רוב המשתמשים בערוץ הם אנשים טובים עם כוונות טובות, עם זאת יש לזכור שכמו בכל מקום גם כאן קיימים אנשים העלולים לפגוע ולנצל את תמימותם של אחרים. על מנת שהשימוש אכן יהיה בטוח אנחנו ממליצים:

1. שימו לב עם מי אתם מדברים, לא לכל מי שפונה אליכם חייבים להגיב. גם אם התחלתם לדבר עם מישהו ובאיזשהו שלב אתם מרגישים שלא נוח לכם להמשיך בשיחה מכל סיבה שהיא - אל תהססו להפסיק את השיחה ואף לחסום. וזיכרו - ותק ומעמד אינם ערובה להתנהגות נאותה, בדקו היטב במי אתם נותנים אמון.

2. הימנעו מדיבור על נושאים שהצנעה יפה להם, בפרט בשיחה עם בן המין השני. לעולם אל תדברו על נושא שלא נוח לכם לדבר עליו, אם מישהו לוחץ עליכם לעשות זאת חסמו אותו מיד.

3. אל תשלחו תמונות שלכם למשתמשים אחרים, בטח שלא בעקבות הפעלת לחץ מצידם. אל תשתפו פרטים מזהים ו/או פרטי התקשרות אישיים (מספר טלפון, מייל וכדו') עם מי שאתם לא מכירים ולא ברורה לכם הכוונה שלו.

4. בכל מקרה של דיבור או העלאת תכנים בעל אופי מיני ללא הסכמה מפורשת מראש מצידכם, או שידול והפעלת לחץ לקיום דיבור כזה בין אם בשיחה אישית בערוץ ובין אם ע''י מעבר לפלטפורמה מקבילה (מייל, וואטסאפ וכדו'), או הפעלת לחץ לקבלת תמונות ופרטים אישיים – חיסמו את אותו הניק ודווחו עליו במסר לאחד מהאחראים לקבלת תלונות על הטרדות או במייל  divuah.a7@gmail.com. האחראים: @ימ''ל, @+mp8 ו@ברוקולי. כמו כן, בשיחות האישיות ישנה אפשרות לדווח על השיחה. הדיווחים ייבדקו ברגישות ובדיסקרטיות.

5.  

בברכת שימוש מועיל ובטוח, מנהלי הפורומים.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

יושב להנאתי במשרד ועובר על אתרים של לקוחותמשה

ואז מגלה את הכתבה הזו:

"כיפת הברזל" נגד יתושים עוברת לייצור המוני - אמס MS

בגדול מה שמציעים שם זה מוצר שעובד כמו "אור איתן" שנועדה לשרוף רחפנים באוויר. יש חיישן שמוצא את המעופף באוויר ואז הורג אותו עם לייזר.

לקחו רחוק את המלחמה ביתושיםעשב לימון

מה אם קרן הלייזר פוגעת בבן אדם בטעות?

אולימשה

העניין הוא שאת חושבת שאת רזה ברמה שהוא יזהה אותך כיתוש?

אני מחפש את הקמפיין של עיריית פ''ת על זה ולא מוצא.

לא שהוא יזהה אותי כיתושעשב לימון

אלא שהוא ישלח קרן לייזר ובמקרה גם אשלח את הידיים למחוץ את היתוש ואז הקרן לייזר תגיע אליי לפני שהיא תגיע ליתוש

אז אם אני מבין נכוןמשה

את גם רוצה שהוא ינסה להרוג וגם את. להיות בטוחה שהוא מת.

ליתר ביטחון כןעשב לימון

כנראה שהקרן חלשה מספיק שלא תזיק לבני אדםארץ השוקולד

טיפול קוסמטי זה לא יהיהנוגע, לא נוגע

זה בטח יכול לשרוף קצת על העור, אבל עיקר הבעיה זה פגיעה בעין.

ואם היא פוגעת בשניהם יחד יכול לצאת בקסטר סטוקמן כזה

(אני לא מאמין שאני זוכר את זה)

ריבוזום

(אני לא מאמינה שידעתי מי זה!)

חחחנוגע, לא נוגע

באמת מפתיע..

אשמח לכזה אצלי בביתרקאני

תירשמי ותזמינימשה

אם יעבור מכס 😃

יש כאלו שבשבילם זה מלחמה על אמתצמר-ארד

בחוות למשל - איפה שיש בעלי חיים

היצור צמה הדם - לא יניח לך לישון בלילה

אני הייתי רוכש אחד כזה במחיר סביר -

ובמידה וזה לא יהפוך אותי לחייזר

שם זה לגמרי אתגר ברמה אחרת.משה

בתור מי שבעבר עזר להחזיק גבעה ואוהלים סגורים עזרו קצת.

חחחצמר-ארד

גם כילה יכול

רק צריך סגורה הרמטית

הזכרת לימשה
טוב זה aiצמר-ארד

רציתי להגיד את זה!קפיץ

שזה הדבר העיקרי שעזר לך בגבעה. לא אוהלים סגורים. זה לא עזר כמעט בכלום

לשים לידך מישהו שטעים ליתושים הרבה יותר זאת אחלה דרך לא להיעקץ

(כן. היא הייתה מסכנה באותה שבת)

אני והיא לא היינו באותו אוהלמשה

אבל זה לגמרי הגיוני שהיא עזרה לי.

אוקיי אוקיי אוקייצמר-ארד

אז ככה שתדע שמי שהכי תעים ליתושים באוהל זה דוקא אני

יום טוב לך חחח

יתושים אוהבים אנשים עם סוג דם OHakuna.Matata

לא מוכח מדעית, אבל יש נטייה כזו

וואללה יש לי Oצמר-ארד

וואי, זה נפלאארץ השוקולד

יש רק פתרון אחד!Nachman Wilhelm

חדשות מתפרצות: "קוד זכריה" נחשף – המהלך הרוחני שמפרק את התמנון האיראני!

המציאות האסטרטגית והנבואה התלכדו ברגע היסטורי שמזעזע את המזרח התיכון. המערכה מול איראן אינה רק צבאית – היא, קודם כל, רוחנית. חז"ל במסכת עבודה זרה (ב' ע"ב) כבר חזו שמלכות פרס תפעל בתחבולות רבות, אך סופה להתרסק סמוך לביאת המשיח.

הנביא זכריה ניבא זאת בדיוק מצמרר: "בְּיוֹם עֶשְׂרִים וְאַרְבָּעָה לְעַשְׁתֵּי עָשָׂר חֹדֶשׁ הוּא חֹדֶשׁ שְׁבָט בִּשְׁנַת שְׁתַּיִם לְדָרְיָוֶשׁ הָיָה דְבַר ה' אֶל זְכַרְיָה בֶּן בֶּרֶכְיָהוּ בֶּן עִדּוֹ הַנָּבִיא לֵאמֹר. רָאִיתִי הַלַּיְלָה וְהִנֵּה אִישׁ רֹכֵב עַל סוּס אָדֹם וְהוּא עֹמֵד בֵּין הַהֲדַסִּים אֲשֶׁר בַּמְּצֻלָה וְאַחֲרָיו סוּסִים אֲדֻמִּים שְׂרֻקִּים וּלְבָנִים." (זכריה א', ז'-ח'). רש"י מפרש: פורענות בדם ובחרב שתכה ישירות בפרס.

התזמון מדויק: בלילה שבין ה-2 ל-3 בפברואר 2024, בכ"ד בשבט הנבואי, צבא ארה"ב תקף 85 מטרות של משמרות המהפכה בעיראק ובסוריה, ושר ההגנה האמריקאי, לויד אוסטין, הצהיר: "זוהי רק ההתחלה".

אך כדי להבין את עומק השעה, חובה להביט בתולדות עם ישראל: מסע ארוך שהתחיל באברהם, יצחק ויעקב, והמשיך דרך 2,000 שנות גלות המהדהדות עד היום לתוך 80 שנה של ריבונות וחירות פצועה בארצנו הקדושה. מבט מעמיק זה מוביל למסקנה היסטורית ברורה: אין שום פתרון גשמי שיסיים את הגלות ויביא לנו את התחלת הגאולה השלמה. תשתית הברזל לניצחון המוחץ ולגאולה תלויה אך ורק בחזרה מוחלטת לשורשים העוצמתיים והמוצקים שלנו – בשמירת השבת, הכשרות והצניעות, שיבנו את חליפת המגן הלאומית של עם ישראל.

כל כך נכון. רק לא כוחי ועוצם ידי.נחלת

זה אחד המגניבים!! בא לי כזהמבקש אמונה

אממה.. למרות שסוף סוף יתאפשר לישון בשקט, אני כנראה אשאר ער לראות אותו יורה לייזרים על יתושים 😂

חוזרים לשורשים. זה הפתרון!Nachman Wilhelm

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).

זו צריכה להיות ההשקפה שלנו. זו האמת המוחלטת.נחלת

אין גאולה בלי זה.

סך הכל יתושים ל המשוגע היחידי

האינטריגה הגלובלית נחשפת:Nachman Wilhelmאחרונה

האינטריגה הגלובלית נחשפת: האם נבואת חז"ל על סחרור המעצמות מתממשת לנגד עינינו?

התערערות היציבות העולמית מעוררת תחושה עמוקה שאירוע היסטורי עומד להתרחש. מדרש רבי יצחק חוזה בדיוק את הדרמה הזו: "שנה שמלך המשיח נגלה בו, כל מלכי אומות העולם מתגרים זה בזה". במוקד, מלך פרס מתגרה במלך ערבי, וזה האחרון פונה למלך אדום ליטול עצה בברית פוליטית מבוהלת.

בזירה המודרנית, מלכות פרס מתאפיינת בעורמה ובסבלנות אסטרטגית המצריכות דריכות מצד המערב וממשל טראמפ. על פי המדרש, המהלך מוביל לטלטלה שמותירה את ישראל מפוחדים ואובדי עצות: "להיכן נבוא ונלך?". דווקא בשיא הסערה נשמע קולו המרגיע של הבורא: "בני, אל תתיראו! כל מה שעשיתי – לא עשיתי אלא בשבילכם!".

יד ה' תיפרע מאחראי הטבח, כנבואת זכריה: "קִנֵּאתִי לִירוּשָׁלַיִם... וְקֶצֶף גָּדוֹל אֲנִי קֹצֵף עַל הַגּוֹיִם הַשּׁאֲנัנִּים". הטלטלה הנוכחית היא שעון מעורר המזכיר כי מפלת האויב היא רק חצי מהמשוואה; הגאולה תלויה בשיבת כל אחד מאיתנו לשורשיו הרוחניים.

במקום לשקוע בוויכוחים ובניכור, עלינו לבחור באמונה ובאחדות מתוך הבנה ש"כל ישראל ערבים זה בזה". המגן האמיתי שלנו הוא החזרה לשורשים העוצמתיים והמוצקים של ימי מתן תורה. התעוררות פנימית זו תביא לקריסת האויב ולשלווה נצחית, כהבטחה: "שַׁבְתִּי לִירוּשָׁלַיִם בְּרַחֲמִים, בֵּיתִי יִבָּנֶה בָּהּ". העולם אולי מתרעש, אך עבורנו זו קריאת השכמה, כי "ישועת ה' כהרף עין".

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש לי צעצוע בגודל של שעוןמשה

עם אינטרנט ומסך מגע, ועם אפשרות לתכנת עליו כל דבר שאני רוצה.

מה הייתם כותבים לו?

זה יכול להיות שעון על היד. אבל לא חייב. בינתיים עשיתי ממנו שעון עם זמני שבת כי היום יום שישי, אבל תמיד יש עוד אפשרויות.

שויתי ה' לנגדי תמיד?צחקן

בשביל זה מספיק להדפיס חתיכת ניירמשהאחרונה

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

תגידו רגעהפתק

לגבי עבודה בבחירות.

וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים?

מצטרףל המשוגע היחידיאחרונה

אני מתקשה לראות במציאת האוניה אלטלנה יותר מגימיקאריק מהדרום

התאריך אינו מקרי כמובן, רוצים שניזכר בפשעי מפאי רבין ובן גוריון, על ההרואיות של בגין כמנהיג שקרא לא למלחמת אחים.

אין סיבה למצוא את האוניה, איש לא דרש זאת.

וזה לא מכבד בעיני את נרצחי ופצועי אלטלנה שמצאו את האוניה בשביל גימיק בחירות.

כבוד הנרצחים באלטלנה זה שהרוצחים שלהם לא יזכונקדימון

בבחירות

אולי גם מציאת עצמות יהודה כץ זה גימיק?ארץ השוקולד

שני המקרים לוקחים זמן והשקעה רבה שכנראה לא החלה אתמול ובלי תאריך יעד, אלא מחפשים ומוצאים.

יש כבוד לחיילינו שמתבטא במציאת גופותיהם והספינה.

אם זה היה גימיק בחירות אז היו מוצאים קרוב יותר לבחירות, עם תדירות האירועים כאן, אף אחד לא יזכור עד יום הבחירות את מציאת אלטלנה.

אני לא חושב שהיו מונעים ידיעה על מציאת עצמותיואריק מהדרום

בין בתקופת בחירות בין אם לאו, מנגד אלטלנה כולם ידעו היכן היא בערך שקעה, איש לא דרש למצוא אותה, התזמון ככל הנראה מתוכנן היטב.

מעולה. טוב להזכיר לאדונים בעיני עצמםנקדימון

שיש אנשים מוסריים מהם.

אתה יודע שלא דרשו אותה?ארץ השוקולד

אתה יודע כמה זמן לקח להם לחפש?

אתה באמת חושב שמישהו יזכור את זה עד הבחירות?

ואגב, נתניהו יצא בהצהרה מאז ולא התייחס לכך בכלל, אם זה היה גימיק פוליטי היה הגיוני לנצל זאת, לא?

נו ברור זה הוכחהקעלעברימבאר

שהרב שמואל אליהו שולט בעולם באמצעות חייזרים, חיסוני קורונה ופגיעות טקסיות!

אני כתבתי תגובה רצינית, למה להספים?הסטורי

זה היה עקיצה קלה לידידנו אריק שליטא,קעלעברימבאר

פשוט דבריך היו הרמה כזאת מושלמת להנחתה לדבריו, שלא יכלתי להתאפק

התכוונתי שתמיד ניתן למצואקעלעברימבאר

קונספירציות שכאילו מסתדרות יופי.

כשם שהרב אליהו לא קשור לאלטלנה, גם העיתוי לא קשור לבחירות

לדעתי היה עדיף לתזמן את זה לרצח רביןכְּקֶדֶם

זה לא בגלל הבחירות, זה מהלך מתוכנן של עמיחי אליהוהסטורי

הוא הכריז בתחילת תפקידו כשר המורשת, על שינוי דגשים ב'כתיבת ההיסטריה' של הציונות והמדינה והוא עבד על זה בכל מיני כיוונים כל הקדנציה.

במסגרת זאת, הוא גם ביקש וקיבל מכ"ץ את ההוראה להעביר את 'התותח הקדוש' ממכללות צה"ל למרכז בגין.

בוודאי שיש בזה אמירה ערכית/פוליטית (תלוי איך רוצים להסתכל על זה), אבל היא לא קשורה לבחירות. זה תהליכים של ארבע שנים. אם יש קשר לבחירות - זה הרצון להספיק, את מה שלא בטוח שיתאפשר אחרי.

מעניין הקטע של לכתוב מחדש נרטיבים היסטורייםעשב לימון

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ב באלול תשפ"ו 18:37

..

בנט כבר הוציא על זה איזה קשקוש מלא בפאתוס?נוגע, לא נוגע

רק נקווה שמתוך זה כל המדומיינים בימין שמקימים מפלגות על ימין ועל שמאל (תרתי משמע), יקלטו את הסיכון במה שהם עושים. אבל לא, הם לא.

גימיק טיפוסי של נתניהוshaulreznik

כמו מציאת העצמות של זכריה באומל הי"ד.

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

פראיירים, אל תמלאו דאבל!פשוט אני..

ראיתי עכשיו את הכתבה הזאת:

ונזכרתי בכלל חשוב מאוד שנכון כמעט לכל תחום בחיים:

תועלת שולית פוחתת.

מה הכלל הזה בעצם אומר?

בכלכלה:

אם פיצריה שיש לה תנור אחד, תקנה תנור אחד נוסף - היא תוכל להכין פי 2 פיצות.

אם היא תוסיף עוד תנור פיצה - היא תוכל להכין רק פי 2.5 מהמצב המקורי (כי אין לה מספיק עובדים בשביל לתפעל 3 תנורים במקביל, ואין מספיק לקוחות שיצדיקו זאת).

אם היא תוסיף את התנור ה-100 שלה, הוא כבר לא יתרום דבר ורק יתפוס מקום ויעלה את חשבון החשמל שלה.

ברפואה:

אם אדם שלא זז מהכסא כל היום, יתחיל ללכת 5,000 צעדים ביום - זה יעשה שינוי חיובי מאוד למצבו הבריאותי.

5,000 הצעדים הבאים עדיין יוסיפו לבריאות, אבל פחות מה-5,000 הראשונים.

5,000 הצעדים הבאים יוסיפו פחות (ויסכנו אותו בפציעות).

ואיך זה קשור ללוטו?

הסיכוי לזכות בלוטו הוא נמוך מאוד, וזהה לכל טופס שאתם שולחים.

דאבל לוטו אומר שאתם משלמים כפול על הטופס שלכם, ואם תזכו - הפרס שתקבלו יהיה כפול (למשל 80 מיליון במקום 40 מיליון).

למה מבחינה רציונלית זו טעות לשלם כפול כדי להכפיל את הפרס?

כי 40 מיליון ש"ח ישנו את חייכם מקצה לקצה, לא תצטרכו לעבוד יום אחד לפרנסתכם, תוכלו לקנות דירות לילדים, ליהנות מהחופשות הכי מפנקות שיש לעולם להציע וכו'.

40 המיליון הנותרים, פחות ישפיעו על חייכם. ביום יום, אין הבדל גדול בין 80 מיליון לבין 40 מיליון ש"ח.

אמנם תוחלת הרווח תהיה זהה, בין אם תשלמו כפול בשביל למלא טופס נוסף ובין אם תשלמו כפול בשביל להכפיל את הפרסים (תוחלת רווח = הסיכוי לזכות כפול שווי הזכייה. 5% מ-80 זה בדיוק כמו 10% מ-40, כך שתוחלת הרווח זהה). אבל מבחינה כלכלית ההבדל בין 40 מיליון ש"ח ל-0 ש"ח הוא עצום, ואילו ההבדל בין 80 מיליון לבין 40 מיליון הוא קטן, וזה משהו שהמשוואה של תוחלת הרווח מפספסת.

לכן, אם כבר חשקה נפשכם לשלם סכום כפול על ההגרלה, הדרך הרציונלית היא לא להכפיל את גובה הפרס אלא להכפיל את הסיכוי לזכות, ופשוט למלא עוד טופס לוטו.

הגדלת הסיכוי לזכות עשויה להשפיע על חייכם מקצה לקצה, לעומת הגדלת הפרס מ-40 ל-80 שלא תשנה הרבה.

(הפוסט נכתב על פי כללי הסטטיסטיקה והכלכלה הארציים והגשמיים. בבקשה בלי תגובות כמו "אין טעם להכפיל את הסיכוי כי אם ה' רוצה שאני אזכה אז אני אזכה")

שאלה מדוייקתמשה

איך לדעתכם מפעל החינוך צריך להיראות במדינת ישראל?פתית שלג

אם זה מה שאנחנו רוציםמשה

אז כל השוק צריך להתאים את עצמו. זה אומר דירות חדר-חדר וחצי בשליש משכר הדירה שמקובל לשלם היום (קראוון זה לא פיתרון בגלל שהוא מחייב רכב בגלל בעיות נגישות ל"חורים"). זה אומר שצריך לטפל בחסמי הייבוא כדי שנוכל לקנות מוצרים בייבוא מקביל בזול, ועוד הרבה דברים.

אגב, תקראי קצת על איך עובדת ארנונה ועל למה עיריות לא רוצות תושבים עניים אף פעם, ובטח שלא רוצות דירות קטנות.

מה דעתכם, מהי הוריאציה היותר מוצלחת?כולנו הביתה

ולמה?

אלו מנגינות קאבר שיצרתי

ומעוז צור של ברסלב:

במעוז צור אהבתי את הראשוןאשר ברא

למרות שהשני גם מאוד מיוחד..

עבודה ברמה גבוהה יחסית לחובב. AI ?משה

כןכולנו הביתהאחרונה

הצלחתם למצוא אושר אמיתי בעולם הזה?זיויק

שלא קשור איכשהו לקב"ה?

ברור, יש זמנים שבהם האושר הוא משהו שממלא אותךפ.א.

ומה הקשר בין אושר לקב"ה? לא הבנתי

איך יכול להיות משהו בעולם שלא קשורריבוזום

למי שיצר אותו?

צודקתזיויק

כןoo

להגשים חלומות

לנצח פחדים

לעשות דברים שעושים טוב

להיות עם אנשים שעושים טוב

נכון. מסכימה. זה מאוד עוזר.נחלת

כל אלו דברים שקשורים לקב"העַלְמָה

לאoo

הם קשורים לבחירה יישום והתמדה

מה הכוונה לא קשור לקב"ה?רקאני

יש הרבה דברים בחיים שלי שגורמים לי לאושר

חלקם קשורים לקב"ה באופן ישיר וחלקם בעקיפין

בסוף הוא נותן לי הכל אז אין משהו שלא קשור אליו

לגמריזיויק

בעיניי האושר לא יהיה אמיתי אם לא יהיה קשור לה'לאחדשה

אהבתיזיויק

כן!משה

רוב הזמן טוב לי. אני קם בבוקר. אני עושה דברים שטובים לי וטובים לעולם.

אנשים סביבי (רובם) טובים אליי. ומי שלא, אז אני מרחיק ממני כדי שלא יפריע.

לא הכל מושלם או פלא פלאים. יש נקודות מציקות. אבל באופן כללי - טוב.

למה עצובעַלְמָה

אני אדם מאושר

אלא שזה קשור אצלי בקשר ישיר לקב"ה

רגע אושר כזה עם המשפחה והילדיםנעמי28

כל דבר שנרצה נוכל לקשר או לא לקשר לאלוקים.

מה נראה לך שאתאיסט לעולם לא מאושר?

אולי הוא מדמיין?זיויק

או שזה אלוקות בעל כורחו?

אולי מי שמאמין מדמיין?נעמי28

כל מדינת ישראל מבוסס על הדמיון הזהזיויק

כל דבר קשורהפי

ריקוד

מה איתוזיויקאחרונה