לפחות ממה שעולה פה בפורום את אדם סופר רגיש עם לב בגודל של אוקיינוס ומחשבות מעמיקות מאד מאד על דברים שונים ❣️ אני חושבת שהתכונות הללו הם מדהימות אבל אולי במקרה זה גורמות לך קצת להפריז בפרשון המצב?
תקשיבי יקרה
יש לה צורך הצומי מאמא
כמו כל ילד
תחשבי על אנשים שאוחזים חבל משתי קצוות, אחד מושך שני נמשך
כרגע היא מושכת אותך אליה, זה לא מערכת יחסים טובה, זה נכון לגיל שנה שנתיים
אחר כך אנחנו מלמדים אותם לאט לאט שאנחנו מובילים והם נמשכים אלינו
היא לא מניפולטיבית בשום צורה!!
זה לא משהו שהיא עושה במודע. את לימדת אותה שככה היא מקבלת את הצורך שלה ממך
אם תתני אותו בדרך אחרת היא תלמד את הדרך האחרת לקבל ממך- כלומר לבוא לאמא ולדבר איתה.
זה שאת מחפשת מתחת לרצפה בעיות וכל מיני צרכים שאולי חסרים לה, חבל, זה יסבך את היחסים שלכן לגמרי.
היא רוצה צומי מאמא, תני לה צומי, בתנאים שלך, ממך אליה, לא כשהיא עושה הצגות למשוך איתך לצומי הזה. במערכת יחסים טובה בין הורה לילד ההורה מוביל.
קודם תנטרלי את המעגל הזה, תשברי אותו, תבני לכן קשר הדדי שבו את מתעניינת בה אבל לא מופעלת על ידה, והיא לומדת לבוא אליך לשתף ולספר (כשהיא מגיעה את קשובה אליה וככה היא לומדת שכשהיא באה לדבר ולשתף היא מקבלת צימי והקשבה ויחס כמו שהיא רוצה)
אחרי זה תראי שחסר משהו? תשלימי אותו.
בהרגשה שלי את מנסה קצת בכוח לחפש בעיות במקום שיש בו התנהגות סופר נורמלית בהתאם לנסיבות
ילד מגלה שאמא נותנת לו צומי מוגזם לחלוטין (אינספור שאלות מה קרה, נסיונות לפייס, לדבר לשאול לחבק וכו) בסיטואציה מסוימת, אז הוא חוזר עליה שוב. מה הסיפור ? אין סיפור. זה נורמלי.
בזה שאת קובעת גבולות לאיך ומתי את לגמרי לא משדרת שויתרת עליה . את משדרת אמא רגועה ולא נבהלת מכל פרצוף, אמא חזקה שאפשר להישען עליה אם באמת קורה משהו, אמא שאוהבת אותך אבל יודעת מה המקום שלך כילדה ושלה כאמא. זה שאת מרגישה שאם לא תשאלי מליון פעם מה קרה ותנסי לפייס אותה על משהו שלא ברור לך בכלל מה הוא, אז את מוותרת עליה, זה שורש הענין פה, זה מה שגורם לך להיגרר.
נקודה למחשבה ואם לא מתאים לך בבקשה תזרקי לפח, אבל לוותר עליה זה ביטוי דרמטי ממש לסיטואציה לדעתי ומשקף קצת את הפחדים שלך על מה היא חושבת עליך כל פעם ומה היא צריכה ממך
עד כמה שידוע לי

אולי יש דברים שלא סיפרת, אבל ילדה רגילה ומתוקה ובית נורמלי ורגיל לא אמור להיות משהו שגורם לך להגיע לפחדים ואמירות כאלו, כאילו משהו מרגיש לי קצת חסר פרופורציות בחששות שלך. רק אומרת את זה למקרה שזה יושב על משהו אחר בכלל (אולי משהו שלך מול אמא שלך וחוויות איתה?)
אם לא קשור סליחה ובבקשה תתעלמי
❤️❤️❤️