נראה לי שכתבו את זה פה..
אני ממש אשמח לשמוע מבנות שנופלות..
זה ממש חשוב לי..
נראה לי שכתבו את זה פה..
אני ממש אשמח לשמוע מבנות שנופלות..
זה ממש חשוב לי..
בע"ה
נופלות במה?
ושוב סליחה למי שזה נראה לו איידיש..
אולי הסברים יתקבלו בשיחות אישיות
אם מישהי ורצה להעלות לפה חיזוקים, וכו' בעניין אנחנו ממש נשמח.
המון פעמים בנות שנופלות חושבות 'לעזאזל, אצל בנים זה עוד קורה, אבל אני- אני בטח הכי רשעית בעולם, היחידה שזה קורה לה'- זה ממש לא נכון, פשוט משומה אצל בנות מטטאים את זה יותר.
מצטערת מראש
אם הבנתי נכון...
אני נופלת בעיקר בקטע של צניעות.... אני באולפנה מאוד מאוד טובה ואני אוהבת שמה את הכול באמת שבחיים שלי לא היה לי ככה טוב במקום לימודים!
אבל...(תמיד בסוף יש אבל...=) בגלל שזאת אולפנה אזורית היא חייבת לקבל את כולם כולמר את כל הבנות גם אלה שלא כ"כ דתיות..(בערך..) ככה שיש הידרדרות ענקית אחת אחרי השנייה באולפנה!!!! הייתה לי דילמה דיי קשה לפני שעברתי!!! כי מצד אחד אני רוצה לשמור על הלבוש שיש לי ומצד שני זה גורר ואי אפשר לעמוד מול לחץ חברתי...
אני חושבת שכן החצאית התקצרה אבל ללא הרבה וכו'...
משתדלת.... ומקווה שאני לא היחידה=)
בס"ד
נפילות>>>>>>>>> אררר !! כמה אני שונאת את זה -- זה לא נורמלי !!! :[ לצערי, זה קורה והרבה.. את בטח מכירה ת'תחושת יאוש האינסופי הזה --- שאת לא שווה כלוםםם !!!! ואי אפשר,, פשוט אי אפשר לעלות מכאן..
כן, היצר הרע איתנו כל הזמן !!!
הופה. אין, הוא לא יעזוב אותנו כל החיים. קרי: כל החיים זה מלחמה. איפה שלא נהיה, הוא יהיה שם, ואנחנו חייבים לדעת, שכל החיים - מלחמה. שוב, אני אחזור על זה כי זה משפט שיא החשוב - כל החיים, זה מלחמה.
חז"ל אמרו את זה במשפט אחד - 'כל הגדול מחבירו, יצרו גדול ממנו'. זה לא אומר שח"ו הרב עובדיה כל היום חושב על בנות וכדו'. חס ושלום. אבל סתם נגיד נקח דוגמא אותי ובחורה חילוניה בתיכון. היא שכל החיים שלה מסתובבת עם בנים, ואני שמשתדתל לשמור את עצמי לבעלי. מישהי מאיתנו תראה בן ותלך לשחנ"ש איתו,
מי יותר יתהלב? אני או היא? חותמת לך שאני. למה? כי אני - 'יותר גדולה ממנו', במובן מסוים, שאני שמרתי על ההלכה והתקדמתי, וממילא - 'יצרו גדול ממנו'. ממילא אני, לראות תמונה לא צנועה הרבה יותר יפגע בי מאשר בו. וככה תשליכי ת'דוגמא הזו על כל שאר הדברים. א-ב-ל, בל נשכח שככל שהאדם מתעלה, מתקדם -
ממילא הוא קונה יותר כלים להתמודדות, שלכן לא בטוח שהדתי יפול ישר בראיות אסורות - כי הוא, יש לו כלים לא להכנס לזה = אינטרנט רימון וכדו'. אבל החילוני, אמנם זה פחות 'מרגש' אותו כי הוא כבר בזבל שם,
אבל הוא מן הסתם יפול יותר, כי הוא נמצא שם בפנים..
קיצור? ככל שכל הקדושה עולה כך גם כח הטומאה שמולו, שרוצה להפיל אותנו, מתחזק.
אבל שוב, לנו יש ת'כוחות להתמודד בעז"ה. אז כן, נופלים וקמים. נופלים ו - בום. אךך!! הראיות באינט',
הדברים הלא צנועים, אי. זה שורף לנו בנשמה. א-ב-ל, חייבים לזכור את ה -
'ההרהור שאחרי ההרהור'. ( ההרהור שאחרי ההרהור! << קטע של אח.. מהפורום-- אם לא מכירה תלחצי פה.)
עוד נקודה שאני רוצה להעלות.
את כזה צועקת למעלה - 'וואלה ה', לא יכולת לתקוע לי ת'משכשול בזמן אחר?! כאילו - רוצה לשים מכשול? בכבוד, אבל דוקא עכשיו?! תן לנשום! למה עכשיו דוקא, שאני שמחה - שאני מתקרבת אלייך אתה...?!
למה? למה המכשול בא דוקא באמצע הריצה אל ה'?
למה הוא נתון לי כל 5 דקות איזה "בור" בחיים? מה הוא רוצה ממני?
יודעת, ראיתי פעם את התחרות ריצה באולמפיידה. יש שם תחרות מוזרה -
אנשים רצים ו...על המסלול יש כמין מכשולים כאלה. שאלתי את עצמי, מה לעזאזל זה עושה שם?
תנו לאנשים לרוץ. מה אתם שמים להם את זה שם? לא רק זה - האנשים - במקום שיתעצבנו למה
שמו להם מכשולים בדרך - הם ממשיכים לרוץ. הלו?! מה עובר עליהם?!?
ו...בסוף הסבירו לי - לרוץ בלי מכשולים זה פשוט... - זה גם אני ואת יכולים לעשות -
אבל ה..."גבורה" כאן היא דווקא ה..."מכשול".
אהה...עכשיו גם הבנתי למה האלה שרצים בריצה רגילה רצים כמו מטורפים - חשבתי נאבד להם חמישה
שקלים בצד השני - אבל מסתבר שלא. הם פשוט...פשוט רוצים קושי. רוצים את ה -
הנאה שלאחר הקושי. את ה - "ניצחון" האמיתי. ה"גבורה" האמיתית.
מכשולים - יש לנו הרבה בחיים. טוב, אבל דווקא כשאנחנו מתקרבים לאמת?!
כן. למה? בשביל לבדוק - אנחנו באמת מתקרבים לה' כי אנחנו יודעים שזו האמת - אנחנו רוצים
את קרבתו בכל מקרה, או ש...כי אני בסטלה. בסבבה. בפאנן. אז...למה שאני לא אתקרב אליו?!
הרי הוא עושה לי טוב. נבוא אליו. כי הכל אצלי טוב בחיים. - אבל מה היה קורה אם לא הכל היה טוב בחיים?
מה היה קורה? הייתי בועטת בו. מרחיקה אותו ממני. לא רוצה להתקרב אליו. כי הוא לא עושה לי טוב.
כי לי יש אינטרס להתחבר אליו - ברגע שהאינטרס הזה לא קיים - מי צריך אותו?!
כן. כך עובדים החיים. כך "מנהל החיים" תכנן אותם. ו....כך הוא אומר בתורה -
"וְזָכַרְתָּ אֶת-כָּל-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר הוֹלִיכְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ זֶה אַרְבָּעִים שָׁנָה--בַּמִּדְבָּר:
לְמַעַן עַנֹּתְךָ לְנַסֹּתְךָ, לָדַעַת אֶת-אֲשֶׁר בִּלְבָבְךָ הֲתִשְׁמֹר מִצְו?ֹתָו--אִם-לֹא."
הקב"ה שאוהב אותך רוצה לבדוק - הבת שלי, למה היא מתקרבת אלי? מתוך אהבה או מתוך אינטרס?
נסיון קטן את תוכלי לעבור - את ב"ה עם כוח להתחבר לה'. אז...הוא לפעמים גם שם מכשולים קשים -
מכשולים כאלה שנראה לנו - מה זה לעזאזל המכשול הזה?! לכל אחד הוא מתאים את הדרגה של ה"מכשול"
שלו...הרי כמו באיוב - אמר השטן לה' - תפגע לו בממון תראה איך הוא יברח ממך! הממון של איוב נפגע -
אבל , הוא המשיך להאמין...מה עשו? העלו בשמיים דרגה - לפגוע בנפשות שקשורות אליו...
העלו לו את רמת הניסיון ע"פ רמת הדרגה שלו. כך גם לך - קבלת נסיון קשה כי...
שם תהיה לך ההתלבטות הזו -
להמשיך או לא. שם ה' רוצה לראות שאע"פ כל הקשיים שהוא נותן לך - את איתו! כי, אם יאבדו לך חמישה שקלים לא תתלבטי. אבל אם זה נסיון יותר קשה -כבר ה"עמידה" בו תהיה יותר קשה - ושם זו ה "בחינה" שלך!!
חוץ מזה - נסיון, כמו שאמרנו - רק מהקושי מרגישים הנאה.
האיש שרץ ונצח מקום ראשון. אחחח - זו הנאה. היה קשה - אבל הוא נהנה.
אם הואהיה הולך להתחרות עם ילדים בכיתה א' - ששם אין לו קושי - הוא לא היה נהנה.
כי - 'פסדר, אז ניצחתי".אבל כאן הוא אומר לעצמו - "וואוו. ניצחתי אפילו שזה קשה"...
לגבינו - ביהדות - ההנאה היא כפולה - גם בעולם הזה מרגישים כיף לאחר שהצלחנו לעבור את הניסון.
וגם בעולם הבא מקבלים הנאה - שכר על עמידתינו בניסיון.
אז...מה ה' רוצה לומר לך?
תבדקי. תחפשי ו...תגיעי לידי כך שתדעי שהוא רוצה שתעמדי בניסיון שהוא הציב לך!
את, מטרתך לעמוד בו. בשביל להוכיח לה' - הנה, אני מתקרבת אלייך -
באמת , גם בזמנים הקשים שלי - אני איתך - לעולמים!!
נכון. זה נשמע מאוד קל לומר את זה. אבל לקיים את זה?
זה שיא הקשה. אבל ב"ה זה אפשרי. נתנו לך הכוחות, תתחילי להתפתח.
תבקשי ממנו - הוא יתן לך סימנים שאבא לא מכאיב לבת שלו אלא אם כן זה לטובתה!
אז אחותי - את באמת חזקה.
אני מאמינה באמונה שלמה שאת תצליחי לעבור את הקושי הזה.
לא רק את זה אלא גם את כל הקשיים שיהיו לך בחיים.
תמשיכי להיות חזקה. תמשיכי להתקרב. תמשיכי כמו שאת.
את בעז"ה עוד תגיעי רחוק...
ורק לסיכום, חייבים להדגיש משהו.
זה לא שה' עושה שניפול, אלא ה' נותן את הנסיונות האלה - ואגב, לחלקם אנחנו נכנסים, וזו
אשמתינו המלאה (דוגמא: למי שאין אינטרנט חסום, מה הוא מתפלא שיפול בראיות אסורות?!...)
אבל אנחנו חייבים לזכור שה' תמיד אוהב אותנו, גם ברגעים הקשים, ואנחנו מסוגלים.
ולא להתייאש (ההרהור שאחרי ההרהור...) וככה בעז"ה - 'שבע יפול, צדיק וקם',
דוקא מהנפילות, משם יקומו הצדיקים הבאים. יש תקוה?! בהחלט, יש אפילו יותר מזה...
אוקיי, עד כאן בכללי על נפילות .. ואני חושבת שמן הסתם חלק גדול מהנפילות זה בצניעות ובכל הזבל הזה... קצת על זה >>>
טוב, אז ככה:
חשבת פעם מה לעזאזל אנשים חושבים לעצמם שהם לוקחים גבר ואשה ונותנים להם לחיות
בבית אחד עשרות שנים?! מה, לא חשבתם שיהיה פה פיצוץ?! אנחנו עם החברות בפנימייה,
כמה ימים ואנחנו כבר בכאסח איתם, אז גבר ואשה?! שעוד הם שונים בתכלית זה מזה, מה עובר?!...
אהה, שאלה טובה. יודעת איזה כח נותן להם להיות מאוד מוחזקים זה עם זה?
ה'דבק מגע' הזה -- היצר הגדול הזה, העצום הזה שנמצא בלב וכ"כ כ"כ רוצה את כל השטויות והחוסר צניעות... בזכות זה ב"ה אנשים מתחתנים ומקימים משפחה.
מן הסתם את מכירה את הסיפור שחכמים רצו לבטל את יצר הרע לעריות. ניסו. למחרת, לא הייתה
תרנגולת שהטילה ביצה. אמרו - אם כך? אי אפשר. חיביים קיום לעולם. ו...
כן. עד היום אנחנו מתמודדים עם היצר הזה, והוא היצר הכי חזק היום וזה בעצם הנסיון של הדור,
אמר פעם רב גדול. פעם שאל איזה חכם בגמרא איזה אדם גדול, אתה רצת לעבוד ע"ז?! להשתחוות
לפסל? מה אתה גנוב?!..
ענה לו אותו אחד - אם אתה היית בדור שלי, אתה היית מרים את גלימתך מעל הריצפה ורץ בכל כוחך
לעבוד עבודה זרה. תאוות לעבודה זרה היה פעם. ת'כלס, מבינה מזה לרוץ אחרי פסל?...
לא. אבל כן מבינה מה זה לרוץ אחרי בחור...
כי זה הנסיון שלנו בדור הזה במיוחד, וטוב שיש את הכוח הזה,
ואבוי למי שירצה להזיק לכוח הזה. היהדות לא רואה בו פסול, אלא אדרבה, לנתב אותו לבן או בת הזוג,
בעתיד בעז"ה, שם הוא יצא במלא כוחותיו הכי טוב שאפשר ולא יעשה נזקים ענקיים בעולם.
אגב, רוצה לשמוע שאלה מעניינת? למה ה' נתן לנו את יצר הרע עכשיו?! כאילו, ראבק, את בת 14-15-16 -
את לא תתחתני בשנה הקרובה, למה יצר הרע עכשיו, למה לעשות שתדלקי על בנים מעכשיו?! שיעשה שבגיל 20 - או 18, לפני שיוצאים לדייטים, שבום, יבוא לאדם יצר הרע, אבל למה מעכשיו?!...
אני אגיד לך בקצרה מאוד ת'תשובה, כי ת'כלס נראה לי שקראת כבר הרבה ואני לא רוצה להכביד עוד -
אנחנו חייבים לדעת להתגבר עכשיו, כי גם אחרי החתונה יש את היצר הזה, שלפעמים נצטרך לנתב אותו 'לא להתפרץ. בשביל ללמד ת'יצר הרע לא להתפרץ אחרי החתונה [בזמנים מסוימים ובמצבים מסוימים] חיביים להתחיל דוקא מתי שאנחנו בונים ת'אישיות שלנו, לבנות גם ת'יצר הזה, שידע לא להתפרץ...
והנה כמה טיפים שיעזרו לך בעז"ה להצליח :
נושי104איזה א=ר=ו=ך=!!!!!! כל הכבוד..!
בס"ד.
וכעיקרון לא את הכל כתבתי.. רק חלק אני וחלק מועתק מתשובה של אח לשאילה... עם תוספות ושינויים משלי... 
אני כאן באישי,
ואני חושבת שלא צריך לקרוא לזה נפילה.
אם את צריכה עזרה, בכיף, כאן בשבילך.. 
מי המנהלות?
יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה
יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות
שניהם לא פעילים הרבה.
ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד
לפנות למנהלות
וגם לכלות
וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה
רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה
אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.
אני הכי שמחה בשבילן
ואני הכי עצובה בשבילי
זהו
יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,
שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,
שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן
❣️❣️
מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים
עד רדת הערב, גשם
הקשב לנשים בחלון
עד רדת החושך, גשם הקשב
לנשים הצופות בוילון
גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה
גם בנו יש אימה וזעקה
למשהו פורח
וכן הלאה
עד סוף השבוע
גשם, הקשב לנשים בחלון
עד קץ השבועיים
גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות
גם לנו בחצר
חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא
גם אנו מצפות עד אין בינה
למשהו ברוך כמו הגשם
גם בתוכנו מחכה שותקת
חלקת ארץ קטנה חרבה
והגשם שלנו איחר לרדת
הגשם שלנו
טרם בא
אך הגשם שלנו יבוא
עננים כבר זעים במרחב
הגשם שלנו קרב, קרב
בצעדי ענק
הקשב לנשים בחלון
גשם אדיר ונוהר.
הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-
הוא חוזר
הוא חוזר
הוא חוזר
נ.ב
יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו
חיבוק וחיזוק 🫂
)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)
השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?
ההלכה מתירה להפיל.
וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר
ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה
טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד
א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.
ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.
נסי בלי תחתונית
ותחתונים מכותנה, גם לאימון.
( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה )
@עשב לימון מבד מכבסים?
באתר יש רשימה של כל המדריכות.
אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא
אני מכירה, ניסיתי.
זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.
אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,
וכשלא- לא.