י"א בתשרי תשע"ד 06:42
===השופט איתן אורנשטיין כמחליף לשופטת ורדה אלשייך? שניהם קורצו מאותו החומר! או מה שהעיתונים לא סיפרו לכם על "פירוק אי.די.בי." ===
משה סילמן ז"ל ונוחי דנקנר הם שני צדדים של אותה המטבע - שחיתות השופטים בישראל!
==תמונות==

א. השופטת ורדה אלשייך

ב. השופט איתן אורנשטיין

ג. החלטה מיום ה-24 לאפריל, 2013 הדוחה את בקשת הממונה על שוק ההון באוצר להצטרף לתיק "פירוק אי.די.בי פיתוח".

ד. החלטה מיום ה-22 לאפריל, 2013, שגרמה למעשה להעדפה של נושים גדולים על מחזיקי אג"ח (שני דפים).

ה. החלטה מיום ה-24 לאפריל 2013, המערימה קשיים על באי כוח מחזיקי אג"ח (שני דפים).
____
העיתונים דווחו לאחרונה שלאחר לחצים גוברים להשעייתה של השופטת ורדה אלשייך, שנתפסה שוב ושוב בעבירות חמורות בהתנהלותה כשופטת, ובכללן זיוף פרוטוקולים, היא החליטה להקדים את פרישתה, והשופט איתן אורנשטיין יחליף אותה כסגן נשיא בית המשפט המחוזי ת"א. בכך יקבל השופט אורנשטיין לידיו כנראה גם את ניהול התיקים הכלכליים הכבדים והתספורות שניהלה השופטת ורדה אלשייך.
במקביל הרעיפה העיתונות שבחים על השופט איתן אורנשטיין לגבי ניהול תיק "פירוק אי.די.בי. פיתוח". [1]
אולם בדיקת תפקודו של השופט איתן אורנשטיין מראה שהוא קורץ מאותו החומר ממנו קורצה השופטת ורדה אלשייך:
א. כרשם, לפני מינויו כשופט מחוזי, היה איתן אורנשטיין מעורב בניהול הליכים למראית עין (לכאורה) בתיקים הקשורים למשה סילמן ז"ל. [2]
ב. בדיקת הכתבים בתיק "פירוק אי.די.בי." מעלה חששות כבדים שהוא ניסה בשבוע הראשון לניהול המשפט לבצע מחטף משפטי, פעל ופועל להיטיב עם נוחי דנקנר והנושים הגדולים, ולהרע עם המשקיעים הקטנים - מחזיקי אג"ח. בנוסף, החלטתו למנוע את גישתו של הממונה על שוק ההון באוצר לתיק "פירוק אי.די.בי." תמוהה למצער, שכן יש חשש שעל ידי כך הוא מונע אכיפת החוק על נוחי דנקנר. (ראה תמונות לגבי החלטות תמוהות של השופט איתן אורנשטיין לגבי נציגות מחזיקי אג"ח והממונה על שוק ההון באוצר) 
התנהלותו של השופט איתן אורנשטיין בענייני אי.די.בי. פיתוח מזכירה להפליא את התנהלותה של השופטת ורדה אלשייך בעניין פירוק בורגר רנץ', בו העלימה עין מהעדפה של נושה אחד על משנהו. [3] 
יתרה מזאת, העניין גם מעלה תהיות קשות לגבי אמינות הדיווחים בכלי התקשורת בעניינים כלכליים: גם לאחר שכותב שורות אלה הדליף את כלל הכתבים בתיק לתקשורת, [4] לא תיקן אף אחד מכלי התקשורת את דיווחיו לגבי מקרה זה.
שחיתות בתי המשפט היא גורם מרכזי במצב החברתי-כלכלי בישראל היום. 
אנא חתמו והפיצו את העצומה לחקירה פלילית של טענותיו של משה סילמן ז"ל על "שיבוש הליכי משפט" בבית המשפט המחוזי ת"א.
http://www.atzuma.co.il/MosheSilman
==קישורים==
[1] 13-05-03 מיהו השופט איתן אורנשטיין המחזיק את גורל אי.די.בי. פיתוח ונוחי דנקנר בידיו?_ מרקר
http://www.scribd.com/doc/139227628/
[2] עצומה לחקירת טענותו של משה סילמן ז"ל על "שיבוש הליכי משפט מתוך התנשאות" בבית המשפט המחוזי ת"א:
[3] 13-08-29 פירוק בורגר רנץ' _ גלובס
http://www.scribd.com/doc/164211396/
[4] 13-05-02 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א
https://docs.google.com/file/d/0B8Aa2xQGbmk5UTFteERFSmNrX00/edit?usp=sharing
===השופט איתן אורנשטיין כמחליף לשופטת ורדה אלשייך? שניהם קורצו מאותו החומר! או מה שהעיתונים לא סיפרו לכם על "פירוק אי.די.בי." ===
משה סילמן ז"ל ונוחי דנקנר הם שני צדדים של אותה המטבע - שחיתות השופטים בישראל!
==תמונות==
א. השופטת ורדה אלשייך
ב. השופט איתן אורנשטיין
ג. החלטה מיום ה-24 לאפריל, 2013 הדוחה את בקשת הממונה על שוק ההון באוצר להצטרף לתיק "פירוק אי.די.בי פיתוח".
ד. החלטה מיום ה-22 לאפריל, 2013, שגרמה למעשה להעדפה של נושים גדולים על מחזיקי אג"ח (שני דפים).
ה. החלטה מיום ה-24 לאפריל 2013, המערימה קשיים על באי כוח מחזיקי אג"ח (שני דפים).
____
העיתונים דווחו לאחרונה שלאחר לחצים גוברים להשעייתה של השופטת ורדה אלשייך, שנתפסה שוב ושוב בעבירות חמורות בהתנהלותה כשופטת, ובכללן זיוף פרוטוקולים, היא החליטה להקדים את פרישתה, והשופט איתן אורנשטיין יחליף אותה כסגן נשיא בית המשפט המחוזי ת"א. בכך יקבל השופט אורנשטיין לידיו כנראה גם את ניהול התיקים הכלכליים הכבדים והתספורות שניהלה השופטת ורדה אלשייך.
במקביל הרעיפה העיתונות שבחים על השופט איתן אורנשטיין לגבי ניהול תיק "פירוק אי.די.בי. פיתוח". [1]
אולם בדיקת תפקודו של השופט איתן אורנשטיין מראה שהוא קורץ מאותו החומר ממנו קורצה השופטת ורדה אלשייך:
א. כרשם, לפני מינויו כשופט מחוזי, היה איתן אורנשטיין מעורב בניהול הליכים למראית עין (לכאורה) בתיקים הקשורים למשה סילמן ז"ל. [2]
ב. בדיקת הכתבים בתיק "פירוק אי.די.בי." מעלה חששות כבדים שהוא ניסה בשבוע הראשון לניהול המשפט לבצע מחטף משפטי, פעל ופועל להיטיב עם נוחי דנקנר והנושים הגדולים, ולהרע עם המשקיעים הקטנים - מחזיקי אג"ח. בנוסף, החלטתו למנוע את גישתו של הממונה על שוק ההון באוצר לתיק "פירוק אי.די.בי." תמוהה למצער, שכן יש חשש שעל ידי כך הוא מונע אכיפת החוק על נוחי דנקנר. (ראה תמונות לגבי החלטות תמוהות של השופט איתן אורנשטיין לגבי נציגות מחזיקי אג"ח והממונה על שוק ההון באוצר) 
התנהלותו של השופט איתן אורנשטיין בענייני אי.די.בי. פיתוח מזכירה להפליא את התנהלותה של השופטת ורדה אלשייך בעניין פירוק בורגר רנץ', בו העלימה עין מהעדפה של נושה אחד על משנהו. [3] 
יתרה מזאת, העניין גם מעלה תהיות קשות לגבי אמינות הדיווחים בכלי התקשורת בעניינים כלכליים: גם לאחר שכותב שורות אלה הדליף את כלל הכתבים בתיק לתקשורת, [4] לא תיקן אף אחד מכלי התקשורת את דיווחיו לגבי מקרה זה.
שחיתות בתי המשפט היא גורם מרכזי במצב החברתי-כלכלי בישראל היום. 
אנא חתמו והפיצו את העצומה לחקירה פלילית של טענותיו של משה סילמן ז"ל על "שיבוש הליכי משפט" בבית המשפט המחוזי ת"א.
==קישורים==
[1] 13-05-03 מיהו השופט איתן אורנשטיין המחזיק את גורל אי.די.בי. פיתוח ונוחי דנקנר בידיו?_ מרקר
http://www.scribd.com/doc/139227628/
[2] עצומה לחקירת טענותו של משה סילמן ז"ל על "שיבוש הליכי משפט מתוך התנשאות" בבית המשפט המחוזי ת"א:
[3] 13-08-29 פירוק בורגר רנץ' _ גלובס
http://www.scribd.com/doc/164211396/
[4] 13-05-02 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א
י"א בתשרי תשע"ד 09:27
שב על המחשב עשר דקות ותהפוך את זה להודעה שיהיה כיף לקרוא וככה יגיבו לך וינהלו איתך דיון..
י"א בתשרי תשע"ד 13:32

כלל הכתבים בתיק "פירוק אי.די.בי." קושרו להודעה, למי שרציני ומוכן להשקיע זמן ולקרוא את החומר בעצמו.

וכן הכוונה לבקש:

אנא חתמו והפיצו את העצומה לחקירה פלילית של בית המשפט המחוזי ת"א בעניין משה סילמן ז"ל.

י"א בתשרי תשע"ד 13:44

בס"ד

אני מסכים איתך שזה כואב מאוד שאדם מצית את עצמו במחוסר ישע וכו', אבל את מי עוד אפשר להאשים בזה חוץ מאת עצמו?כן, אפשר להאשים את הרשויות ועוד 1001 גורמים שאחראים לכך שהוא הגיע למצב כזה, אבל כמותו יש עוד מאות אנשים במצב דומה שלא מציתים את עצמם כצעדי מחאה.

מצטער,

אבל אני ממש לא רואה במשה סילמן כגיבור המחאה כמו שניסו לצייר אותו לאחר שהוא שרף את עצמו. הוא אדם מסכן שאני לא מאחל לאף אחד להגיע למצב שהוא הגיע, אבל לא גיבור!

----

שאלתי נשאלה מהסיבה הפשוטה שכל הדברים וההודעות שהכותב תחת הניק הזה פרסם היו אך ורק בנושא של משה סילמן.

י"א בתשרי תשע"ד 15:03

אם תקרא את החומר בעצומה לחקירה פלילית של בית המשפט המחוזי ת"א, בוודאי תבחין שהעצומה אינה מתייחסת כלל לעניין צידקת תביעתו של משה סילמן נגד הביטוח הלאומי. העצומה מתרכזת בניתוח פעולותיו של בית המשפט המחוזי, ומביאה ראיות לשחיתות.

י"א בתשרי תשע"ד 15:08
הסימן המובהק של שחיתות בתי המשפט - מניעת גישת הציבור לכתבי בית המשפט

הן במקרה משה סילמן ז"ל והן בתיק "פירוק אי.די.בי." התיקים להלכה אינם חסויים.  בפועל - בית המשפט המחוזי ת"א מונע את גישת הציבור לכתבים.
למי שמעוניין להבין את המקרה לאשורו מומלץ לקרוא את כלל הכתבים, וכן להשוות בין מה שניתן לציבור ולכלי התקשורת לראות לעומת הכתבים עצמם. 
שים לב ששני הקישורים להלן הם מימים סמוכים.
להלכה המקרה "אינו חסוי". בפועל - גישת הציבור לכתבים נמנעה. וכרגיל, כלי התקשורת מבססים את דיווחיהם על ההצגה המועלית בפניהם באולם בית המשפט, שבינה לבין מה שקורה באמת בכתבים קשר מועט בלבד...

==קישורים==
13-05-02 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א
13-04-29 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א - כפי שהופיעו במסוף גישת הציבור.
http://www.scribd.com/doc/138498932/

למי שמעוניין להבין את המקרה לאשורו מומלץ לקרוא את כלל הכתבים, וכן להשוות בין מה שניתן לציבור ולכלי התקשורת לראות לעומת הכתבים עצמם. 
להלכה המקרה "אינו חסוי". בפועל - גישת הציבור לכתבים נמנעה. וכרגיל, כלי התקשורת מבססים את דיווחיהם על ההצגה המועלית בפניהם באולם בית המשפט, שבינה לבין מה שקורה באמת בכתבים קשר מועט בלבד...

==קישורים==
13-04-29 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א - כפי שהופיעו במסוף גישת הציבור.

==קישורים==
-- 13-05-02 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א
-- 13-04-29 הרמטיק נ אי.די.בי. פיתוח (36681-03-13) כתבי בית המשפט המחוזי ת"א - כפי שהופיעו במסוף גישת הציבור.

==קישורים==

י"ז בתשרי תשע"ד 23:03

מה אתה מצפה ממערכת המשפט הישראלית?

מה אתה מצפה מאנשים שאין להם שום ערכים?

פלא שהם לא שמו את כולנו בכלא 

היום 07:19

שמתי לב שאתם מוחקים באופן שיטתי שרשורים של ״הניק״ האוסטרלי . למה?

יש לו דווקא הערות לעניין.

לדוגמא התגובה האחרונה שהספקתי להעתיק הבוקר לפני שנמחקה:

״משפט שלמה כמשל. האם באמת התכוון המלך שלמה לחצות את התינוק???

זה רק טפשות לחשוב שטראמפ באמת מתכוון לגרש לצמיתות מליון וחצי תושבים מעזה.״

אני מצפה מאנשים הגונים כמוכם לאתגר תגובה כזאת.

היום 08:34

איני יודע אם הוא מתכוון ברצינות לגרש את הנאצים מעזה, כמו שאיני יודע אם החטופים בעזה מעניינים באמת את הקפלניסטים, או שבסך הכל הם רוצים, הקפלניסטים, לשים אצבע בעין של נתניהו.

האפשרות השניה נראית בעיני סבירה יותר.

היום 08:38

לא מבין למה שוב הכנסת את ״הקפלניסטים״ למשוואה.

לפחות אתה מפקפק בנושא גרוש הנאצים מעזה.

היום 13:01

בס"ד

בדיוק בשביל זה יש אופצייה שדרכה ניתן לפנות למנהלי הפורום.

כל טוב.

ה' שבט 12:13

התלות שלנו בבני ישמעאל גוברת מיום ליום.

יהודים לא מוכנים לבצע עבודות כפיים מהרבה סיבות שלא כאן מקומן.

נכון שאפשר למלא חוסרים בפיליפינים, תאילנדים, הודים, ואחרים, אבל למדינה אינטרס להטמיע עבודה ערבית בכל מקום, כדי שלא יפנו לטרור נגדנו.

והיהודים- שירדו מהארץ...

בעוטף עזה הכנסנו 30 אלף פועלים עזתים מדי יום, בהמלצת שב"כ, כדי לשפר את מצבם הכלכלי. עובדתית, מחציתם לפחות עסקו באיסוף מודיעין, וסופו של יום שקיבלנו את טבח קפלן.

תכלגס, הגיע הזמן שהמערכת הפוליטית שלנו תתעשת, ויפה שעה אחת קודם.

ה' שבט 12:38
ה' שבט 13:00

גם אם זה יקר יותר.

אנשים מוכנים לעבוד בעבודות כפיים, אבל הם רוצים להתפרנס בכבוד!

מחפש גנן? שיפוצניק? קבלן? מוסכניק?

צרוך עבודה עברית. מי שצריך עזרה במציאת עובדים יהודים מוזמן לפנות אליי, מכיר לא מעט.

​​​​​​​​​יהודים!!! הר הבית ביד ישמעלים ערלים! איככה אתם יושבים בבית ארזים ובית השם חרב?????ל

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 13:02

​​​​​​​​​יהודים!!! הר הבית ביד ישמעלים ערלים! איככה אתם יושבים בבית ארזים ובית השם חרב?????ל

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 13:11

צריך גם לתחזק אותה.

לא מספיק לקלל את הקפלניסטים, צריך גם לטכס עצה איך נחיה פה טוב יותר, ולא על זמן שאול.

ה' שבט 13:39
אתה רק אומר שצריך, אני אומר יאללה בואו נעשה, קונים עבודה עברית.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 23:06
זה אתה גם מוכן? כי אם כן בעל הבית שלי מחפש עובדים.

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

שלשום 04:05

כרגע אני לא מחפש עבודה, אם כי יש לי כבר כמה הצעות לעבודת כפיים באזור שלי.

הצעה אחת היא להיות מנקה, ושנייה להיות נהג פרקית(משאית עפר, הצהובות הענקיות).

יש לי חברים שעובדים בבנייה, ובשאר עבודות כפיים. כל אחד בעבודה שמתאימה לו.

אני כרגע לא מחפש עבודה, יותר מחפש ישיבה.

אבל בהתחשב במה שאני עושה ויודע, כן, אני מוכן לעבוד בעבודת כפיים. לא מתאים לי בשלב הזה של חיי לעבוד בעבודה קבועה, אני ילד בן 18, אבל יצא לי לעבוד.

איפה בעל הבית שלך מחפש עובדים ובמה? אולי אוכל לסדר לו עובדים.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 15:29

אין מספיק פועלי כפיים יהודים,

לבנות כמה וילות בשומרון זה נחמד, אבל לבנות מגדלים רבי קומות בכל רחבי גוש דן זה גדול עשרות מונים מהיכולת של כל עובדי הכפיים היהודיים ביחד.

נכון להיום, יש בישראל 45 אלף עובדים זרים בענף הבנייה, ולפני המלחמה היו גם 80-100 אלף ערבים מיו"ש שעבדו בבנייה בישראל.

אלה מספרים עצומים, הסיכוי שעכשיו 150 אלף ישראלים יעשו הסבת מקצוע ויעברו לבנייה - אפסי.

ה' שבט 15:58

אמנם זה לא יבוא בבום, אבל יש קבלן מאלון מורה שבנה פרוייקטים ענקיים לחסידות כלשהי.

ככל שהעם יצרוך יותר עבודה עברית, בדגש שזה מה שהוא מחפש, ההיצע יגדל.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 17:49
מי היו הפועלים?

בשביל לשלם מחיר יקר לקבלן שממילא יביא ערבים או זרים זה סתם טימטום.

שלשום 03:46

הקבלן קבלן עבודה עברית, לא מעסיק ערבים.

רק בשומרון יש לך עשרות אם לא מאות פועלי בניין.

הוצע לי אישית להשתתף בקורס חינמי ללימודי בנייה.

כל אחד בשומרון היה מגיש רצף מתישהו בחיים, או שעשה עבודת בניין אחרת כלשהי.

זה נכון, אבל אתה יכול לסכם עם קבלן שעובד רק עם יהודים, ותתפלא, הם קיימים.

הרבה פעמים משתמשים ביהודים לעבודות באזורים ביטחוניים, למשל צוות גננים מיו"ש שיפץ את הגינה של ליברמן לפני כמה שנים, ושכן שלי היה קבלן באיזה פרוייקט שיפוצים בקריה בתל אביב, כל בוקר היו יוצאים לשם קבוצת פועלים מגב ההר.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 21:14

ראיתי פרסומת שלהם לגיוס תרומות שהם כתבו שגם הפועלים יראי שמיים!

אבל הוא קבלן אחד. ויש לו כמה עשרות פועלים. וזהו.

לא מספיק.

ה' שבט 22:51
הוא מחתים אותם על 13 עיקרים של הרמבם יחד עם טופס 101? ואם בורח לו עובד לקבלן אחר הוא מביא מישהו אחר ירא שמים גם? כמה עשרות אתה אומר? אני לא מאמין לזה.

אבל גם אם כן, לאנשים שמוכנים לשלם עשרות אחוזים אם לא יותר על עבודה עברית הוא יכול לעבוד איתם, זה בעיקר ביו" ש אולי קצת בירושלים, זהו, זה השוק שלך.

ה' שבט 23:02
לא יודע מה שם באמת 🤣
שלשום 03:52

יש המון פועלים יראי שמיים, אנשים שלפני 30 שנה הלכו להיות פועלי בניין מאידיאולוגיה.

אני אתן לך דוגמה מאד פשוטה, יש ליד הבית שלי פרוייקט כרגע, בעבודה עברית כמובן.

ויש בוקסה עם שירים.

באתרי בנייה ששמים שירים, בדרך כלל זה לא יהיה קרליבך.

וזה פשוט תענוג עילאי, לראות פועלי בניין מזוקנים, עם ציצית מתנפנפת ברוח, פאות מתבדרות על לחייהם, והם מיישרים יציקת בטון לצלילי יבנה המקדש.

היו גם כמה פעמים שהם השמיעו שיעורי תורה. לא שהשיעורים עניינו אותי, אבל וואו איזה אווירה זו! מדהים!

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

שלשום 03:47
יש עשרה קבלני עבודות עפר שאני כרגע זוכר, ועוד עשרים לפחות קבלני בניין שאני כרגע זוכר, סתם כי אני מכיר אותם.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 22:45
ועד שאתה מוצא אחד נורמלי שלא מחפש להתחבא ולשחק בטלפון כל היום הוא בורח לך למעסיק אחר שמשלם לו יותר ורכב ותנאים.

ערבי הרבה יותר מנוסה בשטח כי הוא מתחיל לעבוד בגיל 8, עד גיל 13 הוא כבר עם 5 שנות ניסיון מה שברגיל מכשיר אותו להיות מפקח.

כשאתה קבלן אתה עובד עם מה שיש כדי לא לשלם קנסות פיגורים ולפשוט את הרגל, גם לקבלן יש משפחה וילדים.

עם אידאלים לא הולכים למכולת, גם בתוך בסיסי צהל יש ערבים שעובדים עם סיווג של מעל 6.

זה יפה אם אתם רוצים להעלות את המודעות לעבודה עברית ומוכנים לשלם על זה, לא בציניות, אבל אל תגלגלו את זה לפרויקט לאומי.

אין ולא תהיה בעתיד הנראה לעין ביטול התלות מערבים בעבודות כפיים.

שלשום 03:59

וכשאתה מאשים את כל העובדים היהודים בכך שהם עצלנים באמת אף אחד לא ירצה לעבוד.

אבל יש המון פועלים חרוצים, שגם הם עובדים בבנייה מגיל צעיר. אתה לא מכיר, אבל תבוא קצת לאתרי בנייה בשומרון, יש לי חברים בני 12 שעובדים בבנייה. כל יםד בן 10 מתחיל להתחכך עם מברגה ופטיש, בונה מחנה.

צה"ל מבחינתך הוא המיינסטרים למה שנכון? כידוע לך הכנסת הערבים לבסיסים הייתה בעלת ערך לחמאס בשמחת תורה.

אנחנו צריכים לעשות מה שאפשר כדי להפסיק את התלות בערבים. עובדים זרים זה פיתרון, אבל לא טוב שהוא יהפוך לקבוע. בתור משהו זמני עד שנגייס מספיק עובדים לעבודות כפיים, זו אפשרות.

יש המון מובטלים בישראל, וידוע במרכז שאם אתה רוצה כוח עבודה זול לא תקח אותם, תקח שב"חים שמוכנים לעבוד תמורת עשרים שקל לשעה.

יש צורך במהלך לאומי, כי הערבים מסכנים את חיינו. לא פיגוע אחד ולא שניים יצאו תחת ידיהם של פועלי בניין ערבים.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

שלשום 05:30
עובדים בכללי מאז המצאת הסמארטפון זה בעיה למצוא אנשים שיהיו רציניים, יהודים, ערבים ושאר אנשים כאחד.

שלשום 05:34

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 23:50
כל אחד צריך להשתדל לחזק עבודה עברית

ב"ה עשיתי דרך ארוכה בזכות חלק מהאנשים כאן

היום 09:14

אבל אני לא מזדהה איתה, בואו נתחיל בלמלא את החובות שכבר יש לנו אחר כך נוסיף עוד חובות.

היום 15:50

זו חובה בין אם תרצה בכך ובין אם לא.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

היום 16:14

מי מחייב?

אתמול 09:21

בס"ד

נאמרו דברים טובים רבים הלילה במסיבת העיתונאים של טראמפ ונתניהו, אך דבר אחד היה בולט בהיעדרו. לצד כל הדיבורים על הרצון והצורך – שאין עליהם חולק – לשחרר את כל החטופים, הנקודה העיקרית לא עלתה: כיצד ניתן לצמצם ככל האפשר את שחרורם של אלפי מחבלים נוספים לקראת שלב ב' של העסקה.

בסופו של דבר, זהו האיום המיידי על מדינת ישראל: מחבל חמוש שמצליח, כפי שקרה אתמול, לחדור למוצב צבאי בלב השומרון, או ירי על אזרחים בכביש ראשי העובר בכפר ערבי. אומנם לא ניתן לזלזל באיום האיראני, אך המציאות היא שהאיום נמצא מעבר לגדרות שלנו. זהו איום שגם החלת ריבונות או נורמליזציה עם סעודיה – מהלכים מבורכים כשלעצמם – לא יפתרו.

יש סיבות רבות לשמוח על שאירע אתמול בבית הלבן. נראה שבאמת יושב שם ידיד קרוב לעם ישראל. אולם לצד כל זאת, אסור לשכוח את המציאות העכשווית: העובדה שבשבת הקרובה שוב ישוחררו מחבלים צמאי דם לרחובות – ודווקא הנושא החשוב הזה נפקד מסדר היום.

אתמול 11:28

עדיין לא התחילו לדבר על שלב ב'.

כך או כך, ברקע פגישת נתניהו המוצלחת בבית הלבן, הייתי מציע לתת אזרחות אמריקאית לכל החטופים המוחזקים בעזה, ותוך כך להפנות איום אמריקאי לחמאס שלפיו אם לא יוחזרו כל החטופים, ללא תנאי, בתוך 72 שעות, לחמאס תהיה בעיה, והפעם עם אמריקה ולא עם ישראל.

זהו.

אתמול 19:30

בס"ד

הטעות העיקרית של נתניהו בשלב הראשון שהוא אפילו לא ניסה להסביר לטראמפ את המחיר הגבוה של העסקה - אלא ישר התחייב אליה. לפי העיתונאי אריאל כהנא מישראל היום, לאחר מעשה גם בממשל הנכנס הבינו את המחיר רק אחר כך. לכן הדבר המתבקש הראשון לעשות זה לתקן את העוול הזה, וזה הרבה יותר דחוף מאירן, נורמליזציה ו/או ריבנות.

ואגב, התחילו לדבר על השלב השני.

שלשום 08:45

אם יעדיף שלום עם סעודיה על פני מיטוט החמאס.

אני תומך בשלום עם סעודיה, אבל אם הם ידרשו דברים שקשורים לארץ ישראל או פוגעים בביטחון שלנו, אז שילכו להזד* אלף פעמים.

עין טובה. המתכון לחיים מאושרים חושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים

כנסו לכרטיס אישי שלי ותראו את המבחר שלי מהפורום

שלשום 09:02

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

שלשום 11:09

אבל לדעתי אף אחד אחר לא היה עושה את זה טוב יותר.

ב2011 הציבור היה מוכן ללכת להתאבדות קולקטיבית עבור גלעד שליט.

הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.

אני הייתי היחיד בשכבה בתור שמיניסט שחשש מהעלת המוטיבציה עבור חמאס בחטיפה. בלי להאמין שהתוצאה העתידית תהיה מעל 250 חטופים ביום אחד.

ועוד לא הזכרנו את שחרור סינוואר.

שלשום 09:24

הסעודים מתנים נורמליזציה עם ישראל במדינה פלשתינית ביהודה שומרון ועזה (שבמועד מתי שהוא לא רחוק יסופחו אליה גוש דן, הנגב, והגליל)

חמאס, הפרוקסי של קטאר, מעניין את סעודיה כשלג דאשתקד. 

ככלל, אין שלום עם ערבים, לפחות לא בחמישים השנים הקרובות.

לערבים יש אינטרסים, ויש להם גם גיס חמישי בקפלן שעובד בשבילם חזק מאוד.

שלשום 09:43

אבל הם כן מתנים את הנורמליזציה בסיום המלחמה בעזה

שלשום 09:52
עד שנפרק אותם מנשקם, מה שלא צפוי לקרות במסגרת ההסכם הנוכחי

שלשום 10:07

או שנתניהו יצליח לעמוד בלחצים מולו

שלשום 11:06
שהזיזו דברים לאן שצריך.

אתמול 08:32

נראה שהכיוון התהפך לגמרי

אתמול 08:31

הסעודים מתנים נורמליזציה במדינה פלסטינית.

האם עבדו עלינו כשסיפרו לנו שזה הולך ומתקרב?

כי נורמליזציה תמורת מדינה פלסטינית זה ממש לא חדש והתחיל לעמוד על הפרק לפני 40 שנה והפך למסמך רשמי לפני יותר מ20 שנה.

או שהדיבורים על טרנספר הרחיקו את היעד?

אם כן, אני מעדיף להעיף עזתים לקיבינימט מאשר לטייל בריאד.

כך או כך תמיד אמרו שהשלום עם סעודיה איננו שאלה של אם אלא שאלה של מתי, ועכשיו יש עליו סימן שאלה גדול.

הדילמה כעת היא האם מדובר במשחק או לא.

ד' שבט 14:18

יקרה או לא יקרה?..

תשימו כסף על הניחוש שלכם?

ד' שבט 14:25

אחיהם מהזן המכונה פלסטינים

ד' שבט 15:12
לטווח ארוך לא יהיה מנוס מלהעמיד את כלל הערבים בארץ בפני העובדה המוגמרת - אנחנו כאן כדי להשאר. ולאפשר להם לבחור בין עזיבה, לבין הישארות כיחידים המוותרים על שאיפות לאומיות. (כמובן, יש גם אפשרות שלישית - להלחם עד מוות, אבל גם אנחנו נפעל כך).
ד' שבט 15:28
ראה חברי הכנסת הערבים, ושאר ראשי הציבור, חלקם הוצאו אל מחוץ לחוק (הפלג הצפוני)

אני משוכנע שרבים מהתושבים הערבים היו רוצים להשתלב בשקט במדינה, בפרט כשמסתכלים סביב סביב, מצבם ורמת חייהם של מוסלמים בארצות המזרח התיכון סביבנו.

ד' שבט 15:40
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ד' בשבט תשפ"ה 16:33

המנהיגות היא הפנים של הציבור. ישנם יחידים, אולי יש כמה אלפים כאלו, שבאמת לא מעניין אותם והם ישמחו לחיות בשקט, תחת מדינת ישראל של העם היהודי.

אבל כל מי שנושא בקרבו את הזהות הערבית-מוסלמית (גם אם אישית אינו אדוק במיוחד), נושא בקרבו את תודעת הג'יהאד, גיבוריו הם צ'לאח א-דין, אמין אל חוסאני וסינוואר. הוא גדל על כך שהיהודים הם 'בני קופים וחזירים' ושבלתי נסבל שהם שולטים באזור ששייך ל'דאר אל-אסלם'.

חלקם אולי מחייכים, אולי עושים את עצמם. אולי טכנית מעדיפים לחיות כאן, עם כל הזכויות ואפס חובות, כשאפילו לנאמנות לא מצפים מהם ומקבלים בסלחנות את תמיכתם באויב - אבל כשידרשו לקבל את זה שאנחנו באמת בעלי הבית כאן - יעדיפו לעזוב.

דוגמא לאחת היחידות שאכן התפקחה:

/news/660330?utm_source=webshare&utm_medium=social&utm_campaign=share

בכלל, ממליץ על אלו שיודעים ערבית וגם יודעים ערבית כדי לצאת מהקונספציה שכביכול יש שם בני אדם כמונו, שקצת לחם ושעשועים יהפכו לשוחרי שלום - על המשמעות זו אחת הבמות החשובות. אפשר לעקוב גם אחרי צבי יחזקאלי, מיכאל בן ארי, אליהו יוסיאן ושות'.

ד' שבט 16:56
האם אי אפשר לטעון שבחברה שמרנית, כמו הציבור המוסלמי, כמו הציבור החרדי על פלגיו השונים,  הדור הצעיר מתחנך ומתמסר לקו האידאולוגי של המנהיגות הדתית והפוליטית? 
ד' שבט 17:21
השאלה האם אנחנו רוצים להמשיך לשחק עם עצמינו, את המשחק של שימוש בשיח פנים מערבי?

האם המטרה היא שנרגיש שיש לנו רציוניליזציה של האויב וממילא נמשיך לדמיין שבכלים שנחשבים לגיטימיים במערב, נוכל לסיים את הסיכסוך או לפחות לשלוט בו בסבב אחרי סבב?

או שאולי, מוטב מאוחר מלעולם לא, שאחרי טבח שמחת תורה וההזדהות הכמעט מוחלטת של העולם הערבי איתו, נתפקח סוף סוף ונבין שאם חפצי חיים אנחנו - את השיעור שסירבנו ללמוד בתרפ"ט וסירבנו בכפר עציון בתש"ח וסירבנו במעלה עקרבים וסירבנו אצל משפחת פוגל וסירבנו אצל אורי אנסבכר (כמה דוגמאות מפורסמות, מתוך התנהלות רצופה במשך 1,400 שנה) - נלמד סוף סוף, שכשעשרות אלפים צועקים בהר הבית "ח'יבר ח'יבר יא-יהוד", הם מתכננים לכולנו בדיוק את מה שהם עשו שם? אולי נבין סוף סוף, מוטב מאוחר מלעולם לא, שאי אפשר לחיות עם קולקטיב ערבי/איסלמי וזה או אנחנו או הם?!

ד' שבט 17:36

שיש סיכוי כל שהוא לפתרון הסכסוך המוסלמי <> יהודי בארץ ישראל.  

זו מלחמת דת ולא מחלוקת על שטח טריטוריאלי כזה או אחר בין שני עמים.

המחלוקת הקשה בין הצדדים הפוליטיים במדינת ישראל היא על הדרך ליצור הפרדה בין המוסלמים והיהודים.

השמאל רוצה ליצור חומת הפרדה מול העולם הערבי מוסלמי - בדרך של חלוקת הארץ.  זה לנו וזה להם, בלי לשלוט בעם ששונא אותנו.

לרצון הנאיבי של הימין, לראות את כל המוסלמים הולכים מכאן לאנשהוא אחר, גם אין סיכוי.  

אנחנו בעידן אחר מאשר היה מקובל עד מלחמות העולם הראשונה והשניה, להזיז עמים שלמים ממקום למקום.   

ד' שבט 17:41

להתנתק מעזה, 'אנחנו כאן - הם שם'.

עוד לפני כן, זה היה הרציונל של תהליך אוסלו.

מי שלא הבין שזה התפוצץ כבר במתאבדים של תשנ"ה ובארועי המנהרה בתשנ"ו ואפילו סירב להבין זאת במלחמת אוסלו בתשס"א, הלך להתנתקות.

את המחיר שילמנו מזמן, את הריבית דריבית שילמנו בטבח שמחת תורה. השאלה מתי סוף סוף נסיק את המסקנות.

ד' שבט 17:59

יש לנו בעיה קשה בתוך מדינת ישראל - ואין באופק פתרון.

רוב הציבור היהודי שמחזיק את המדינה - בצבא, בכלכלה, במדע, בתעשייה, בתקשורת, באקדמיה, במערכת המשפט - אינו הציבור הימני.  

הרוב הוא מרכז ושמאלה מהמרכז.

הליכוד והימין בשלטון, בזכות הציבור החרדי - אבל הציבור החרדי אינו משולב בתחומים החיוניים הנ״ל, הקריטיים לקיומה של מדינה.  

ד' שבט 18:26
ואפשר לצפות שאחרי המלחמה הזאת, ירדו כבר מהמיתוס, שכביכול מי שמחזיק את המדינה זה השמאל.

מי שמחזיק את הצבא, מי שיוצא בגופו להגן על עם ישראל (וממילא גם ממלא את בתי הקברות ומחלקות השיקום), זה אנשי הציונות הדתית והפריפריה. במדע, בתעשיה, בכלכלה ועוד - יש המון אנשים עם תודעה לאומית/אמונית ברמה כזאת או אחרת. הבעיה שכשיוצרים בתשקורת אווירה, כביכול החבר'ה חושבים משהו - כל מי שחושב אחרת, מפחד להביע את דעתו.

הדבר היחיד שבאמת השמאל מחזיק, זה את המקומות שעושים הרבה רעש - במערכת המשפט, בתשקורת, בפקידות הבכירה שהולכת וגונבת סמכויות מהעם.

אבל לא לעולם חוסן, העם הולך ומתעורר. ראינו שהשביתה הפוליטית פעם אחת יחסית הצליחה, אבל בפעם השניה, עוד לפני בית המשפט ההסתדרות חיפשה את הסולם לרדת מהעץ, כי התברר שהציבור הבין שאליטה שלא מייצגת - משתמשת בו. 

ד' שבט 18:30
לא אמרתי שהטרנספר בהכרח יתממש מחר בבוקר. אמרתי שבמוקדם או במאוחר, נבין שאין שום ברירה.

כל מה שאתה טוען בשם השמאל - זו בדיוק הקונספציה שהביאה אותנו עד כאן. בנתיים, אתה צודק, שחלק משמעותי מהמיעוט הקטן שעדיין נותן את הטון מכל מיני סיבות - לא התפקח. לכן זו עדיין לא התכנית הרשמית של מדינת ישראל.

טוב שנשיא ארה"ב מחזיר לשולחן את מה שכשגנדי ניסה לממש - השתיקו אותו והוקיעו אותו כגזען ואת הרב כהנא פסלו מלרוץ לכנסת.

ד' שבט 19:50

כמה נאים מעשיהם של אומה זו (טראמפ). בנו גשרים, וכו'.

טראמפ לא מקדם רילוקיישן כדי להקים מחדש את גוש קטיף.

וכדי ליישב את עזה במיליון יהודים לפחות.

כי טראמפ הוא כריש נדל"ן שדואג לעצמו ולמשפחה הגרעינית שלו.

ד' שבט 18:01

הוא נמנע מלשווק את חיסול המדינה היהודי במשמעות הפשוטה ביותר שלו, כי זה לא פוליטקלי קורקט. במקום זאת הוא מוכר לנו את חלוקת הארץ, שבפועל תביא לאותה תוצאה.

למה הדבר דומה, למשפחה נורמטיבית שגרה בדירת 4 חדרים. אם לאותה דירה יכניסו משפחה נוספת, המשפחה שנכפתה עליה ה"שותפות", תשחט כעבור חצי יום, וכו' וכו'.

ד' שבט 18:27
אלא מנסיון להחזיק בתמונת העולם הרצויה, עד כדי שלא נותנים לעובדות לבלבל.
ד' שבט 15:44

שפירושו העתקת מגורים לצורך כלשהו.

לא מדובר בגירוש בכפיה.

לצד זה, טראמפ אינו תמים, וכביזנסמן הוא מכוון לרווח אישי נטו.

תנופת בניה בעזה אכן מחייבת פינוי (זמני) של התושבים, אך מנגד חוששות מדינות ערב מתרגיל של הנשיא האמריקאי כדי לסלק את הסוס הטרויאני שתקע יתד בלב ארצנו הקטנטונת.

ד' שבט 19:54

כן ייפתח איזה מסלול שמאפשר הגירה לקבוצה מוגבלת בכמות (שכמובן תישאר מידע חסוי).

עכשיו זה הזמן להתחיל להדהד את הרעיון הנהדר הזה ולבנות לו קואליציה ורציונל ברחבי הגלובוס.

זרע שנזרע לא צומח בין לילה, ואם כן הוא יהיה כמו קיקיון.

ה' שבט 01:12
בסוף.. זה יקרה?

ה' שבט 07:15

מבחינה דמוגרפית, ובוודאי טכנולוגית, אנחנו נגיע בהכרח לרגע שבו זה אכן יהיה מלחמת העצמאות על מלא. יהיה מנצח אחד ומפסיד אחד באופן טוטאלי. ההשמדה תהיה מליאה למפסיד.

ה' שבט 08:32

מקווה שבבחירות הבאות יימצא מי שיחליף את מפלגת הועדים והפרוגרס המסואבת הלוא היא ה"ליכוד".

שיהיה פייגלין ו/או יוסיאן ו/או צבי יחזקאלי וכו', ואז דברים יתחילו לזוז כאן בעז"ה.

ה' שבט 09:00
על כל פנים לא בסדר גודל שטראמפ רוצה.

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 09:13

אולי לא בצורה רשמית, אבל בפועל זה יקרה. אנשים סבירים שרוצים בתאוריה להרוג יהודים אבל גם לחיות חיים טובים יותר יעזבו את עזה ולא ישובו. הילדים שלהם יקבלו בעז"ה חינוך של מדינה אחרת ויהיה בסדר.

אתמול 01:47

אתמול 02:15

זה בעיקר מצחיק

אתמול 15:34

שלשום 22:26

פלשו 4800 לא 3000.
כידוע סיכמו איתם שיכבשו 2 קיבוצים, ולכן כנראה מסתירים את פרשת המרגל  הסודי, שחקירתו תחשוף שרשויות בישראל ולפחות כמה השופטים או היועמשית השתתפו בסיכום,לכן הם הוציאו צו איסור, כדי להגן על עצמם,
והם יודעים שהמרגל מנע את שיחרור רוב החטופים, שהיו אז בשיפאא.
לא סתם הורו לסמג"ד 13 להתקשר לחייליו ב 1 בלילה ולהודיע להם שלא יתקרבו לגדר לסיור השגרתי מ 6 עד 9 בבוקר.
לא מהגיגי ליבי ,אלא הכל מגובה ממסמכים ועדויות של תת גונדר להט. טלי גוטליב. נצ"מ וייס ועוד

אתמול 01:46

אתמול 02:14
אתמול 02:15

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

ה' שבט 20:40
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך ה' בשבט תשפ"ה 21:00

/flashes/1037854 

אם ככה אז גם אין סיבה להתנגד דוקא להגירה מרצון של ערביי יו"ש

שזו בעצם ממש (או כמעט) התוכנית של הרב כהנא.... (לא עיינתי במקור ויכול להיות שיש לו גם מסרים סותרים טרנספר – ויקיפדיה

ודומה לדעותיו של רחבעם זאבי.

אז האם יש סיבה שטרנספר כזה לא יהיה מצד מדינת ישראל?

ה' שבט 21:01

מישהו יכול לשלוח קישור לראיון?

שלשום 01:40

שלשום 10:19

עכשיו ננסה הפוך.

ה' שבט 10:06

פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד עו"ד אלכס שוד (42) מחולון, בגין הונאת לקוחותיו במיליוני שקלים והלבנת הון בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים. במקביל מבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של שוד עד תום ההליכים נגדו.

"תמיד הצחיק אותי שאל הגנבים הוליד ילדים עם שם המשפחה שוד, אבל בפעם האחת שאמרתי את זה לטראוויס ולקונור, שניהם בהו בי כאילו לא קלטו את הבדיחה." [פרסי ג'קסון וים המפלצות]

שלשום 22:06

הרי הוא הציג את עצמו מיד בתחילת השיחה 'שלום, כאן שוד'. 

חח

אתמול 14:56

(לא מדבר עם אנשים בכללי)

אולי יעניין אותך