הרמטכ"ל רב אלוף, דן חלוץ, אמר היום בוועדת חוץ ובטחון של הכנסת כי טילי הקטיושה שנורו לעבר ישראל לא הפתיעו אף אחד "אך לא ידענו שההיקף יהיה של 4,000 טילים". חלוץ התייחס בדבריו לביקורת שנשמעה על כך שהמבצע הקרקעי הנרחב החל רק 48 שעות לפני הפסקת האש ואמר כי המבצע היה לשם שיתוק יכולת השיגור שיכולה להתבצע רק במהלך קרקעי.
לדבריו, המבצע היה צריך לקחת חודש או 3 שבועות וכשיצאנו למבצע ביום שישי לא ידענו שהוא יהיה רק ל-48 שעות, ידענו שמתחיל תהליך מדיני, שהרי באותה תקופה היו מגעים מדיניים אך לא ידענו שהמבצע יגמר תוך 48 שעות, כי כשקיבלנו את ההחלטה ליציאה עדיין לא היתה החלטת האו"ם", אמר.
הרמטכ"ל חשף כי תתבצע היום העברה ראשונה של תא שטח ראשון ליוניפי"ל, אך צה"ל לא יעזוב את השטח אם צבא לבנון לא ירד לדרום כדי לקבל מיוניפי"ל את השטח. ממשלת לבנון, עד כה טרם החליטה שצבאה ירד לדרום, אמר חלוץ.
בהתייחסו לעתיד, אמר הרמטכ"ל כי במצב הנוכחי יש בהחלט אופציה של התלקחות, אך הכל תלוי בעוצמת הפתרונות המדיניים. הוא הדגיש כי צה"ל לא יצא מהשטח אם לא תהיה פריסה של צבא לבנון וכוחות יוניפי"ל.
הרמטכ"ל אמר בישיבה כי יש 90 אחוזי הצלחה בהשמדת הטילים ארוכי הטווח, ומוקדם להעריך מה הם ההישגים הבלתי נראים. לגבי נושא תחקור הלחימה, אמר הרמטכ"ל "יש ישנן שאלות יסודיות שצריך לבדוק, לתחקר ולהסיק מסקנות, ולתקן מלמעלה עד למטה, ממני ועד הפקודים... צריך לבדוק את הדברים אחד לאחד, ולתקנם מהר, כי אינני מוציא מכלל אפשרות שהמצב עלול להתלקח, ואנו כצבא צריכים להיות מוכנים", אמר. הוא הדגיש כי זה לא היה מבצע, אלא מלחמה. בצד השני היתה נחישות של המחבלים שמזכירה את המחבלים המתאבדים, אך בכל הקרבות פנים מול פנים, צה"ל יצא באופן מוחלט שידו על העליונה.
"הורדתי הנחיות לסגן הרמטכ"ל לאבחן את הנושאים המקצועיים, אותם צריך לתחקר", אמר. הרמטכ"ל אמר כי מצויה בשלבי פיתוח מערכת של רפא"ל, התשובה היעילה נגד טילי הנ"ט ב-90 אחוז, אך הסיבה שפיתוחה לא נמשך הוא העלות הגבוהה, המסתכמת בכחצי מיליארד ש"ח.
הרמטכ"ל סיים ואמר כי לדעתו אם היו עושים את תחילת המהלך הקרקעי הנרחב בתחילת המערכה, היינו משלמים
מחיר כבד הרבה יותר, וכן היינו מוצאים את עצמנו בסיטואציה כוללת אחרת, מבחינת לגיטימיות המבצע בעולם. הוא אמר לדוגמא, שהוא אינו יודע אם היתה מתקבלת החלטת הג'י 8. הרמטכ"ל גם התייחס לנושא אנשי המילואים, ואמר שכל איש מילואים ימלא שאלונים, שיעובדו לטובת הסקת מסקנות.
סגן ראש חטיבת מחקר במודיעין אמר בועדה, כי יעברו שבועות עד חודשים לצבירת סדר הכוחות של יוניפי"ל, המונים כ-15 אלף חיילים ולגיבוש ירידת צבא לבנון.
בהתייחסו לשמעות כי היה סיכום בין יו"ר הוועדה צחי הנגבי לבין הרמטכ"ל כי חברי הכנסת לא יוכלו לשאול שאלות בועדה מבהיר הנגבי כי הרמטכ"ל נכח בדיון של 3 שעות כפי שנקבע מראש וצאתו לפגישה עם רה"מ תוכננה מראש.
בעת הדיון התייחס הרמטכ"ל בפרוטרוט לכל סוגיה שהעלו חברי הועדה ואין כל יסוד לטענה הכוזבת כאילו הרמטכ"ל סיים את נוכחותו מבלי לתת תשובות. הנגבי הוסיף כי ראש חטיבת המבצעים נשאר בדיונים והוא יביא בפני הרמטכ"ל את הנושאים שהועלו.