לקראת יום הכיפורים נשאל הרב יעקב אריאל, רבה של רמת גן, באתר האינטרנט של ישיבת בית אל האם מותר ללכת ביום הכיפורים עם הנעליים החדשות והנוחות, נעלי 'קרוקס'.
בתשובה לשאלה פסק הרב כי אין לנעול ביום כיפור את הנעלים הללו. "נעליים אלו נוחות לשימוש כל השנה ודינם כנעל רגילה. ביום כיפור מותר לנעול רק נעל שסולייתה רכה שחשים דרכה את הקרקע", נימק את פסיקתו.
גם הרב אליעזר מלמד, רב היישוב הר ברכה, פסק בטור השבועי שלו בעיתון 'בשבע' כי מעיקר הדין אין לנעול ביום הכיפורים נעליים נוחות שההולכים בהן אינם מרגישים את קושי הדרך. לדבריו, בזמן חז"ל רק נעלי עור היו טובות, ולא היו נעליים טובות מחומרים אחרים, וממילא לא חל עליהם איסור, ולכן היה מותר ללכת בנעלי שעם וגומי. אבל כיום שעושים נעליים או סנדלים מחומרים אחרים, והם טובים כנעליים וסנדלים מעור, אסור ללכת בהם ביום הכיפורים. "לפיכך אסור ללכת ביום הכיפורים בנעלי התעמלות וסנדלי 'שורש' וכיוצא בהם, אבל מותר ללכת בנעלי בית ובנעלי בד בעלי סוליה דקה, שמרגישים בהם את קושי הקרקע", פסק.
יחד עם זאת ציין כי הלכה למעשה, אף שרבים הסתפקו בזה, ויש שנטו להחמיר, מכל מקום ההוראה המקובלת היא שאין איסור ללכת בנעליים וסנדלים שאינם מעור. "מי שיכול בלא קושי רב להסתפק בנעלי בית או בנעלי בד שאינם מגינים באופן שלם על הרגל טוב שיחמיר".
יחד עם זאת יש לציין כי ישנם רבנים שפוסקים אחרת. הרב יוסף אלנקווה נדרש לשאלת נעלי הקרוקס לקראת צום תשעה באב שגם בו חל איסור נעילת נעלי עור ופסק שמותר לנעול את כפכפי השרף הצבעוניים.