למרות הסגר הכלכלי על הרשות הפלשתינית מאז עלות החמאס לשלטון, נכנסו לקופת הרשות בשנת 2006, השנה הראשונה לממשלת החמאס, 700 מיליון דולר כסיוע חוץ. זאת חוץ מהכספים שהוברחו מסיני לרצועת עזה, במקרים רבים בידי בכירי החמאס.
עיקר הכסף הגיע ממדינות כמו איראן וקטאר, וכן מהקוורטט, שהעביר סכום גבוה לצורך תשלום משכורות לעובדי הרשות הפלשתינית. תקציב הרשות הפלשתינית עומד על 1.1 מיליארד דולר. בירושלים מעריכים כי יחד עם הסכומים המוברחים לממשלת החמאס, מצליחה ממשלת החמאס להתקרב לתקציב השנתי שלה, המורכב גם ממיסים של האזרחים הפלשתינים.
אם כי דווקא מקור זה התדלדל בשנים האחרונות, בגלל שהאוכלוסיה הפלשתינית הקטינה את היקף המסים שהיא משלמת לממשלה, תוצאת האבטלה והקושי הכלכלי.
בישראל גם מזכירים כי הרשות הפלשתינית קיבלה גם בהיותה תחת שלטון החמאס סיוע רב בציוד ובתרופות, שאמנם איננו מזומנים אבל הוא שווה כסף רב.
בנוסף, מתוך 1.3 מיליון פלשתינים ברצועה, כמיליון סמוכים על שולחנם של אונר"א – סוכנות הסעד של האו"ם (70 אלף מקבלים אוכל מאונר"א) – ושל אירגון הבריאות העולמי (מאכיל עוד 300 מיליון פיות פלשתיניים). בסיכומו של דבר, אומר גורם מדיני המעורה היטב בנעשה בצד הפלשתיני, המצב הכלכלי ברצועה אולי איננו משופר – אבל בוודאי אינו "מכת רעב".