ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" המתנגד להעברת פלשתינים מרצועת עזה ליהודה ושומרון או לצפון סיני כתב מכתב לשר הביטחון אהוד ברק בו דורש את שמות המחבלים.



מהארגון נמסר כי הגיע לידיהם מידע כי בין הפלשתינים שעברו יש מחבלים שפגעו במשפחות מגוש קטיף.



"אנו עומדים ומשתאים נוכח התקפלותה של מדינת ישראל בפני לחצים חוץ ממשלתיים של ארגוני סיוע לפלשתינים, כולל ממדינות זרות, לסייע לאנשי הפת"ח. נדמה כי נשכח מהשיח הציבורי כי אנשי פת"ח אלו, הם חורשי רעתנו, וחלק גדול מהם נטלו חלק בפעילות טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה", כתבו אנשי הארגון לברק.



לדבריהם, 30 מבין 60 הפלשתינים שהועברו הלילה לסיני היו מעוכבי כניסה לישראל מפני מעורבותם בטרור.



מאיר אינדור מנכ"ל הארגון כתב, "אנו דורשים לקבל לידינו את השמות של פעילי הפת"ח שהועברו לצד המצרי, ואת שמותיהם של אלו האמורים לעבור ירדן ומשם ליהודה ושומרון, כדי שנוכל לפעול ציבורית ומשפטית נגד צעדיכם".



ב"אלמגור" טוענים כי זכותם לדרוש זאת בשל רוח חוק חופש המידע המחייב גילוי נאות לאוכלוסייה.



טענה נוספת שלהם היא שמתן אפשרות המעבר לפעילי הפת"ח מרצועת עזה היא תהליך דומה לשחרור מחבלים. "על פי חוק נפגעי עבירה יש לנו זכות לדעת על מיקומם של הפוגעים בנו", אמרו.



"כדי לדעת מה מידת הסיכון והאם יש חוסר סבירות קיצוני בהעברתם לשטח צפון סיני המצרי, לאחר הפיגוע באילת בו נרצחו שלושה ישראלים לפני מספר חודשים, אנו מבקשים לדעת איזה צעדים נעשו למנוע הסתננותם לישראל", כתבו אנשי הארגון והוסיפו כי ברצונם לדעת מי היה המחליט על העברתם ומה היה נוהל קבלת ההחלטות בטרם ההחלטה. "בקשתנו זו היא כאמור על רקע הקלות הבלתי נתפסת של הברחת הגבול ממצרים לישראל", הדגישו. 



אינדור מספר כי ממידע עדכני שהגיע אל משפחות נפגעות טרור שגרו בעבר בגוש קטיף מפלשתינים שעבדו אצלם, עולה כי פעילי פת"ח שהיו מעורבים בטרור כלפיהם ביניהם כאלה שמעולם לא נתפשו/הועמדו לדין, עזבו את בתיהם לאחרונה . "סביר להניח שחלקם ממתינים במחסומים, כך מעריכים שכניהם. אנו מבקשים לדעת את שמות אלו שממתינים במחסומים ומה מעורבותם בטרור בעבר", כתב לברק.